Gå til innhold

Drikke får første gang uten å bli tatt


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er 16 år gammel og har blitt invitert med ut på en fest neste helg. Jeg pleier aldri og være ute og vet ikke hva foreldrene mine kommer til å si. Sist helg var jeg ute hos noen på en filmkveld. Vi drakk ikke alkohol. Når klokken ble 11-12 så begynte foreldrene mine å ringe og lurte på hvor i helsikken jeg var. De lurte på om jeg var på fest og hadde drukket osv. De sa jeg måtte komme hjem i 1tiden og de sa at de kunne komme og hente meg osv. Dette er første gangen jeg har vært ute hos noen på veldig lenge. Hvordan kan jeg drikke utenatt at de merker det? Som sagt så har jeg aldri drukket alkohol før. 

Endret av Ferrariboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flashback til da jeg var 16... Huff, du har mange år igjen!

 

Ikke drikk sprit (uansett om noen sier det er utblandet), øl kommer du ikke til å like, cider blir du kvalm av. Drikk litt her og der, og møt opp med mye energi og ha det gøy. Ikke fokuser på drikkingen, og stå i mot gruppepresset!

Lenke til kommentar

Problemet med å drikke første gang er at du absolutt ikke må finne på å dra hjem eller sove over hos noen der foreldrene vil si ifra til dine hvis dere blir tatt. Du må også tenke på konsekvensene av å bli tatt og om det er verdt det.

 

Du må huske at man blir veeeeldig fort full før du har fått litt toleranse for alkohol så det er skummelt bare å ta et par øl hvis du drikker for fort. Som sagt så forandrer man oppførsel ofte uten at man merker det selv. Det kan være en veldig liten forandring som foreldrene dine snapper opp, bare det at du sier en liten rar ting er nok til at de sjekker deg ekstra, pga at de har mistanker fra før siden du har vært ute.

 

Det lukter også mye av alkohol og tyggis eller mintpastiller dekker ikke over lukten så godt da lukten av alkohol kommer fra lungene, ikke munnen. Du kan dekke over lukten av øl/ sprit fra munnen, men bare hvis du har fått i deg så lite at det ikke går noe alkohol gjennom blodet i lungene.

 

Standardrådet er vel at du ikke skal drikke og det er faktisk et godt råd i de fleste tilfeller.

Lenke til kommentar

Dersom du skal ha kontakt med foreldra dine etterpå så må du drikke veldig lite, eller vente veldig lenge sidan siste drink for å ikkje bli oppdaga. Skal ikkje så stor alkoholpåvrikning til før det både merkes og luktes.

 

Du må også balansere mellom det å passe på å ikkje bli oppdaga, kontra det at foreldra dine ikkje veit kvar du er eller får kontakt med deg, då begge delar nok vil føre til ein identisk reaksjon frå dine foreldre.

 

I den grad du absolutt skal drikke alkohol så er mitt beste råd at du sattsar på dagfylla. Ikkje gå på fest om kvelden og kom heim seint på natta når du veit at foreldra dine kjem til å sitte oppe for å vente på deg likevell. Då er det langt betre å starte tidleg på ein laurdag, drikke eit par tima, ta ein cowboystrekk og gå heim om kvelden når du berre er litt bakfull.

Lenke til kommentar

Vel det er hundretusenvis som har gått igjennom dette ritualet før deg. Selv ble jeg dritings , fulgt hjem av noen kompiser og muttern holdt på å le seg ihjel da jeg stupte gjennom døråpningen da hun åpnet døra. Det gikk i grunnen greit, men jeg hadde foreldre som skjønte denne dagen kom. Men etterpå de kom med råd og tips, og jeg måtte alltid ringe hjem og si ifra hvis jeg ikke kom hjem tidlig.

Selvsagt hadde fattern mye moro med å legge ulike prosjekter til dagen etter at jeg var på fest. Å bære plank til hytta dagen derpå er slitsomt.

 

Nå vet jeg ikke hvordan dine foreldre vil reagere, men ting som tyggis og andre ting for å dekke over fungerer neppe. Antar at foreldrene dine ikke er idioter. Det beste er vel å ta en prat med dem om dette før festen. Det kan jo hende du blir positivt overraska. Selv gjorde jeg ingen av delene og tok sjansen.

 

Ihvertfall uansett hva du planlegger, ta vare på kompisene hvis de blir drita og håp at kompisene dine gjør det samme med deg. Foreldre blir litt roligere når de vet at de du drar på fest med folk som tar ansvar hvis du skulle drite deg ut.

 

Og aldri, aldri kjør i fylla.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...