Gå til innhold

Honor 6 - Spør etter IMEI (mm.)


Snøspade

Anbefalte innlegg

God morgen! :)

 

I går fikk jeg min "nye" Honor 6 (ingen svarte Honor 7 å oppdrive :( ), etter at min trofaste iPhone 5 har begynt å få litt alderssykdommer. Tenkte dermed at jeg kunne gi Android et forsøk igjen, i ventetiden frem til jeg får kloa i siste nytt fra eplehagen.

 

Nå til spørsmålet: EMUI (Honor sin launcher / skall) har innebygget søk/støtte for flere themes. Men når jeg trykker for å velge å få flere enn kun det ene som ligger inne fra før ber de altså om følgende:

 

Themes may need to collect your current IMEI information in ordedr to provide additional services. Allow access?

 

Dette slår meg som noe muffens. Hva skal de med IMEI? Dette er vel ikke noe man bør gi vekk til hvermannsen, om jeg har forstått det riktig. Og hvilke "ekstratjenester" er det snakk i? Jeg er ikke interessert i såkalt "tilpasset innhold". Og hvorfor i hukleste trenger de dette for å gi meg themes?

Hørtes noe iffy ut det der. Akkurat som når jeg åpnet filutforskeren, bare for å bli møtt av popup hvor jeg må godta at de samler informasjon om min interkasjon med den.

 

Har jeg gjort et dårlig valg av telefon? Det virker til å være litt mye "godta at vi kikker over skuldra di"-bokser som spretter opp her...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser ingen grunn til bekymring her, da Huawei ikke kan gjøre noe "uhumskt" med dette nummeret (enda). Mest sannsynlig bruker Huawei nummeret for å vite hvilken modell du har, da Themes har forskjellig innhold for ulike modeller - og valg av feil modell kan ødelegge programvaren på telefonen.

 

Det er i grunn bare teleoperatøren din som kan bruke IMEI nummeret til "overvåking", da det brukes for å kommunisere med operatøren ved SMS/samtale/SIM applikasjoner.

 

---

 

Kan også legge til at Huawei allerede "vet" IMEI nummeret, da det var de som programmerte det inn i telefonen og klistret det bak batteriet til å begynne med. Samtidig som de kunne utelatt den advarselen og bare tatt IMEI nummeret uansett.. 

 

OBS. Har en tendens til å være godtroende.

Endret av TheAmmoniacal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...