Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hybelleilighet, inkludert kjøleskap holder ikke mål.


SuperBlackBird

Anbefalte innlegg

Hei, håper denne er postet på rett sted.

 

Leier en hybelleilighet sammen med 2 andre.

Der er møbler og hvitevarer inkludert.

Her er 2 små kjøleskap, der det ene ikke virker, og ikke har virket siden lenge før jeg flyttet inn.

Det ene kjøleskapet som virker, er _ALT_ for lite for oss 3, det er ikke mulig å planlegge noe innkjøp, og vi må ta det dag for dag. Noen lagring av middagsrester er komplett umulig, så her brukes fryser og mikrobølgeovn flittig.

 

Likevel holder ikke kjøleskapet mål for 3 personer.

Dette med at alle skulle dele på et lite kjøleskap kom ikke frem under visning av leiligheten.

 

Utleier er litt lunken til det å koste på et annet kjøleskap, og lurer på om jeg har noen som helst slags rett til å kreve et fungerende kjøleskap, eller ville det være for urimelig?

 

Noen hjemmel/definisjoner på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er litt avhengig av kva som er avtalt, men dersom dere har avtalt å leige ei leiligheit med to kjøleskap så skal det også være to fungerande kjøleskap i leiligheita.

 

Du kan pårope dette som ein mangel som du krever utbetra. Dersom utleigaren ikkje ordner opp så har du fleire muligheiter etter husleigelova.

Mest aktuelt er nok å kjøpe eit kjøleskap sjølv som du trekker av frå husleiga (pris og kvalitet på kjøleskapet må være innanfor rimeligheitas grenser).

Andre reaksjonsformar du har er at du holder tilbake husleige slik at du kun betalar det som ei hybelleiligheit med kun ett lite kjøleskap er verdt i staden for den leiga du har avtalt som då skal være verdien av ei hybelleiligheit med to kjøleskap.

 

Det vil også i teorien kunne være mulig å heve heile leigeavtala dersom mangelen medfører vesentlig mislighold av leigeavtalen, men det er nok ikkje særlig hensiktsmessig å gå den vegen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke en mangel at en leilighet ikke har kjøleskap (eller for lite kjøleskap), men det er en mangel om et kjøleskap som var en del av leieavtalen, slutter å virke. Spørsmålet er om dere kjente til at det ene kjøleskapet ikke virket da dere avtalte å leie kåken, og hva som står i kontrakten. Står det at to kjøleskap er inkludert i leien, sier det seg selv at det er snakk om to fungerende kjøleskap (et kjøleskap som ikke kjøler er jo bare et skap). Står det ingenting om kjøleskap, vil jeg mene at med mindre det ble gjort klart at det ene ikke fungerte før kontraktsinngåelse, har dere krav på å få det fikset.

§ 2-6.Forundersøkelse m.v.

Det som leieren kjente eller måtte kjenne til ved avtaleinngåelsen, kan ikke gjøres gjeldende som mangel.

Endret av Isbilen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...