Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

gikk på en motorvei ved en feil


Amanda95

Anbefalte innlegg

Heisann, i dag tenkte jeg meg å gå hjem fra jobb istedet for å ta bussen. Jeg kunne ikke helt veien, og ved en feil kom jeg inn på en motorvei, så jeg bestemte meg å gå på gresset som var lengre unna veien. Men når jeg innså at det var dumt, så bestemte jeg meg å gå tilbake til jobb og ta bussen. 

Men uheldig som jeg var, så var det noen som ringte politiet. Hvor politiet kom og spurte meg om navn, personnummer og adresse, deretter sa de at det jeg gjorde var utrolig farlig (noe jeg visste), og de kjørte meg hjem. Har jeg blitt politianmeldt, kommer jeg til å få konsekvenser? 
Jeg var så sjokkert når politiet kom, så jeg fikk ikke forklart meg situasjonen  og spurte ikke dem ikke noe. Jeg er utrolig redd nå, jeg har aldri vært kontakt meg politiet før. Derfor tenkte jeg meg å spørre her, visste ikke hvilken forum jeg skulle skrive dette på.

Setter pris på tilbakemeldinger , med vennlig hilsen fra en 19-åring. :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg skal studere i et universitet i utlandet til høsten, hvor jeg må ha plettfri vandel. Så det er ikke slik at dette vil gi meg negative konsekvenser får å studere der? 
foreldrene mine ble veldig sure, når de fikk høre om dette. Så håper dagen ikke blir verre. 
Takk for svar, føler meg mye bedre nå  :)  :)


 

 

Lenke til kommentar

Eneste årsaken til at noen ringte snuten, er kanskje fordi de fryktet at det var en "forvirret person" eller en som var "hjelpeløs" osv. som tuslet der. Sånt skjer jo fra tid til annen.

 

Du har jo anledning til å forklare deg i så tilfelle, og du gjorde en tilforlatllig feilbedømmelse fordi du ikke var lokalkjent med veiene. Men at du blir anmeldt for dette tror jeg ikke.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hjemmelsgrunnlaget for abneldelse er nok også litt tynt sidan fu ikkje gjekk i vegen som er skilta med forbud for gåande.

 

Hadde du blitt anmeldt så hadde du fått beskjed om dette. Grunnen til at politiet ville ha personopplysningar på deg var nok berre for å kartlegge omstendigheitene.

Du kunne jo vært ein rømt psykiatrisk pasiente, når det viste seg at du ikkje var det så kjøyrde politiet deg heim sidan dette var tryggast og dei tydeligvis hadde tid til dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det værste som i teorien kan skje er vel at du får en bot - noe jeg sterkt betviler. Da hadde de vel kanskje nevnt det allerede. Det er når du blir straffedømt du kan få problemer og da skal det nok adskillig værre ting til.

 

At det blir loggført har bare å gjøre med at politiet bruker logg selv om de skulle redde en katt, altså alt de gjør. Tviler at navnet ditt er med engang. Tror ikke du trenger være nervøs heller om du mot for modning skulle få en innkallelse.

 

PS: Det er på Juss du skulle tatt dette, men skitt au ;)

Endret av Fjellvåken
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7WVSGN

Tror nok politiet bare var snill som kjørte deg hjem, kan hende de som ringte var redd du var en beruset person som valset rundt ved motorveien.

Lenke til kommentar

dette blir som de andre sier bare loggført. 

Skulle du i fremtiden gjøre noe eller blir sjekket opp så får de bare opp "personen har vandret på motorveien". 

Du blir ikke anmeldt eller får problemer på grunn av dette :)

Gjør du det om og om igjen til tross for at de har sagt fyfy så blir det nok anmeldelse i fremtiden for å ikke etterkomme pålegg fra politiet om å ikke gå på motorveien som du har fått tidligere :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...