Gå til innhold

Hva type stekepanne bruker du?


Anbefalte innlegg

Stekepannene jeg har i dag er ikke brukenes til induksjon, så da må det handles inn nye.

 

Men lurer litt på hva dere bruker, og til hva?

 

Er det slik at støpejern er å anbefale til det som trenger høy varme, så gjerne en annen stekepannen med et eller annet belegg til det som krever svakere varme?

 

Ser for meg en støpejernspanne for steking av kjøttdeig, kjøtt og den slags mat.

 

http://www.prisjakt.no/product.php?p=2245129

 

Så gjerne noe slikt til steking av egg, pannekaker osv.

 

http://www.prisjakt.no/product.php?p=2965554

 

Hva tror dere om denne kombinasjonen? Er det bortkastet å kjøpe to typer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg steker utmerkede speilegg og pannekaker i min støpejernspanne. Hvis det fester seg er det bare å ha i mer fett og/eller senke varmen. Du trenger ikke 2 panner. Husk at støpejern kan ikke bli ødelagt. Hvis du ikke steller den og det blir rust, er det jo bare å skrubbe den opp igjen.

Lenke til kommentar

Jern og stål. Dyrt eller billig spiller ingen rolle. Så lenge vedkommende

 

1. Alltid smøre med matolje etter vask

2. Oljen gir en non stick overflate

3. Oljen hindrer at stekepannen rustner

 

Aldri kjøp Non-Stick panner! Non Stick belegget varer bare 2-3 år og forsvinner jo mer du bruker det.

Endret av Rioter
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så jeg kan like gjerne kjøpe de stekepannene jeg linket til i første innlegg som noen til 1000 kroner? Vil helst holde meg under 500 for hver av dem.

 

Da ble det kjøp :)

 

Coop har støpejern på kampanje nå. Er riktig nok en utgående modell slik jeg forstår, men om støpejern varer så lenge som folk sier har det lite å si. Nærmere bestemt Høyang Polaris Brasserie Stekepanne til 299,- De hadde den i størrelsen 27 og 29 cm, samme pris på de begge.

 

Av stekepanne med belegg så frister det å gå for denne fra Clas Ohlson.

 

http://www.klikk.no/bolig/article1489580.ece

Endret av kreps79
Lenke til kommentar

Det er fint å ha en skikkelig jernpanne. Den tåler høye temperaturer og er "evigvarende". Bra til å steke biff for eksempel.

 

Jeg har i tillegg en non-stick-panne. I den behøver jeg ikke bruke noe stekefett, og den er mye enklere og raskere å vaske. Jeg bytter ut non-stick-pannen etter 1-2 år, og kjøper stort sett billige greier til noen få hundrelapper. Jeg bruker den for eksempel til å lage en kjapp omelett.

 

Billigpannene går gjerne også i oppvaskmaskinen.

Lenke til kommentar

Problemet med non-stick panner er at en god non-stick panne som varer en stund koster mye i forhold til støpejernspanner som varer evig. Selv gidder jeg ikke å drive med vedlikehold av panner og vil bare ha et "verktøy" som fungerer enklest mulig. Derfor kjøper jeg non-stick og tar heller den ekstra kostnaden når den etterhvert må skiftes ut.

Lenke til kommentar

Nettopp. Non-stick er bare å slenge rett i oppvaskmaskinen og så legge den rett på plata igjen. Ikke noe ekstra forholdsregler annet enn å ikke bruke metallredskaper. Men det har jeg uansett ingen av siden jeg aldri trenger å skrape hardt i panna. Men hva som passer best må man finne ut selv. Det finnes ikke noe riktig eller feil svar.

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Jeg er motstander av å ta gryter, boller, panner og den type ting i oppvaskemaskinen. Det tar enormt med plass i maskinen, og det tar maks 30 sekunder å rengjøre selv.

 

Nå liker jeg å behandle tingene mine fint fremfor bruk/kast mentalitet :)

 

Tror ikke non-stick-panner får redusert levetid av å gå i oppvaskmaskinen. Og jeg tipper at det krever mindre vann og energi å vaske dem i oppvaskmaskinen enn å ta det for hånd, med masse varmtvann som går ned i sluket.

Lenke til kommentar

Jeg bruker tre forskjellige stekepanner.

 

1. 29cm Høyang Polaris Brasserie, til naan, tortilla og pannekaker.

2. 27.94cm (11") Silit Professional Frying Pan, til omtrent alt annet. Fantastisk belegg, størrelse og varmefordeling.

3. Billig liten non-stick fra IKEA. Brukes vel bare om jeg skal steke en bitteliten omelett eller ett egg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...