Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

selge bod - trengs advokat?


13375k1133z

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Følger det med tomt på kjøpet eller tar kjøperen boden med seg til sin tomt?

 

Hvis det ikke er tomt involvert er det bare å skrive en enkel kvittering på salget.

 

Hvis det er tomt med så blir det sikkert litt mer arbeid (deling av tomt, tinglysing etc) men det går sikkert helt greit å sette opp en kontrakt og ordne papirarbeidet selv, uten advokat.

Lenke til kommentar

Denne kan du nok ikke bare selge nei. Den hører med leiligheten og selv om du ikke trenger den nå så skal du nok selge en gang i framtiden.

 

Tror eneste alternativet ditt blir å leie den ut.

Forøvrig er det et krav at det skal være med utvendig bod for at den faktisk skal være godkjent den leiligheten din.

Lenke til kommentar

Det er ikke bestemt direkte i burettslagslova, men det er antatt (bl.a. i merknadene til brl § 5-1) at det er styret/generalforsamlingen som avgjør hva som tilhører hvilken bolig, ikke de enkelte andelseiere. Det du eier (og kan selge) er andelen (aksjen) din i borettslaget. Denne er udelelig og kan ikke selges delvis. Rettighetene kan heller ikke skilles fra andelen (brl. § 5-1). 

 

Dette må du derfor ta opp med styret. Hvis det er et lite borettslag kan det hende dette er et tiltak som må tas opp på generalforsamling, jfr. burettslagslova § 8-9 nr. 1 og 5. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tja, i teorien skal du kunne få veiledning fra kommunen om hvordan du går frem. Det vil imidlertid kunne være en fordel her som alltid å rådføre seg med en erfaren advokat på boligrettsfeltet. 

 

Fremgangsmåten vil være at man først sjekker med kommunen hva som skal til (må styret/sameiermøtet samtykke, f.eks.). Så fikser man det kommunen mener skal fikses. Så inngår man salgsavtale. Så begjærer man reseksjonering. 

 

Det vil være naturlig å avtale hvem som skal bære kostnadene ved reseksjonering i salgsavtalen, og også å avklare konsekvensene av at reseksjonering blir nektet. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...