Jump to content

13375k1133z

Medlemmer
 • Content Count

  521
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)
 1. Hva ville dere valgt? Huawei med Ryzen 5 (3500U) / 8GB RAM / 512GB SSD Eller: XPS med i5-10210U / 8 GB LDDR / 256 GB M.2 PCIe NVMe SSD Eventuelt andre alternativ til 13-15" i prisklassen opp til 12k? Skal være en allround PC. Byggekvalitet, batterilevetid er viktig ytelsen må også være god. Skal ikke brukes til spilling.
 2. I brukervilkårene skriver de et sted at man må si opp via tjenesten deres og et annet sted sier de at man må si opp skriftlig. Når man kansellerer et domenenavn via tjenesten deres får man ingen bekreftelse på det. Tjenesten deres stoler jeg ikke på. Hosting jeg skal ha årlig betaling på har uten videre fått kvartalvis betaling. Faktura jeg har blitt tilsendt har ikke vært påført kvantumsrabatter og rabattkoder (dette har riktig nok leverandør fikset manuelt). I praksis er det dette jeg har gjort. Men samtidig har de ikke fulgt opp faktura på domenenavn fra 2017. Hadde de gjort det ville jeg naturligvis vært litt mer påpasselig med å si opp domenenavn via tjenesten + e-post til dem. Det er også domenenavn fra 2013 og 2014 jeg ikke har betalt for som har blitt sagt opp uten at jeg har hørt noe mer fra dem. Disse domenene har status som avbestilt, men autofornyelse aktivert. Avslutningsvis er det greit å nevne at flere av domenenavnene de krever betalt for er tilgjengelig for hvem som helst å kjøpe. De har mao ikke blitt fornyet, men skal likevel ha betalt for dem...?
 3. Takker så mye for tilbakemelding! Siterer meg selv: "Butikken hevder selv at de kun er ansvarlige for produktet og jeg må dekke kostnad for både feilsøking og utskiftning, noe som for meg høres helt feil ut og er slik jeg tolker det i strid med forbrukerkjøpsloven." Jeg kontaktet butikken når jeg hadde elektriker hos meg. Butikken har som du ser ingen intensjon om å ordne opp/sende egne elektrikere. De har riktignok sendt meg et nytt produkt, men de har sagt at det er jeg som må bære alle kostnadene. Jeg har tilgang på 3 "elgrossister", Elektroskandia, Ahlsell og Onninen. Samtlige grossister selger produktene vesentlig dyrere enn butikken produktene ble kjøpt fra. Tilbudet fra butikken var åpningstilbud og sannsyneligvis kan de selge det så billig grunnet innkjøp i meget store kvantum direkte fra produsent, bonuser ++.
 4. Pris ved å kjøpe disse produktene selv: 3000.- Elektrikerpris for eksakt de samme produktene: 14.000.- Hva ville du valgt? Hadde det vært snakk om noen hundrelapper, kunne jeg ikke brydd meg mindre, men når jeg kan spare 11.000.-... Er fullt klar over at det ikke er lønnsom butikk. I vilkårene til den aktuelle butikken står det også at jeg som forbruker må bære kostnadene, men de kan forsåvidt skrive hva de vil, vilkårene deres går ikke over forbrukerkjøpsloven - med mindre de gir bedre vilkår enn hva forbrukerkjøpsloven gjør. Noen som kan Jussen? Hva kan jeg kreve?
 5. Hei. Har seg slik at jeg har kjøpt en del elektrisk materiell som jeg har fått elektriker til å montere. Elektriker monterte alt, skrudde på strømmen, men ting fungerte ikke slik som forventet. Etter flere timer med feilsøking var konklusjonen produktfeil. Spørsmålet mitt er: Hvem må bære kostnadene for utskiftningen av produktet, er det jeg, eller butikken jeg kjøpte produktet fra? Hvem må bære kostnadene for tiden elektriker brukte på feilsøking før han fikk bekreftet at det var produktfeil, jeg eller butikken jeg kjøpte det fra? Jeg har lest litt på: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2002-06-21-34/KAPITTEL_6#KAPITTEL_6 og og det er lett å tolke at butikken må ta kostnad for både feilsøkingen og utskiftningen av produktet, gjennom: § 33.Erstatning Forbrukeren kan kreve erstatning for tap han eller hun lider som følge av at tingen har en mangel. Men er det noen som har bedre peiling som kan komme med input? Butikken hevder selv at de kun er ansvarlige for produktet og jeg må dekke kostnad for både feilsøking og utskiftning, noe som for meg høres helt feil ut og er slik jeg tolker det i strid med forbrukerkjøpsloven.
 6. Er det definert i loven noe sted? Eller hvor har du dette fra? Leser du det folk skriver? Mr D. skrev/siterte Forbrukerkjøpsloven §27: "Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen." Dette svarer jo ikke på spørsmålet!? Spørsmålet er: Hvor lang tid har man på seg å levere varen til forhandler/reperatør, etter man har påberopt seg mangelen? Greit at man har 2 måneder på å påberope seg mangelen, men når må varen senest leveres? Må den leveres innen 1 uke, 1 måned, 1 år eller har man ubegrenset tidsfrist?
 7. Fra man har meldt om mangelen, hvor lang tid har man på seg å faktisk levere tingen?
 8. Reklamerte for 9 måneder siden på en TV som hadde blitt ødelagt, beklageligvis har jeg helt glemt å levere den inn... (gjelder nettbutikk). Nå sier butikken at jeg hadde 2 måneder fra jeg medlte reklamasjon til jeg måtte levere varen. Hva sier loven ang dette?
 9. Jeg ønsker at dokumenter som blir opprettet i sharepoint eller lastet opp + påført metadata automatisk får et filnavn basert på document id + diverse metadata. Hvordan kan dette gjøres i flow? Jeg har laget en calculated field, som lager navene jeg ønsker dokumentene skal få - men hvordan kan jeg påføre navnet via flow? Jeg fant en guide på microsoft sitt supportforum, som ser ut til å være laget i sharepoint designer? Men er desverre ikke så kjent i flow at jeg klarer å få særlig nytte av det. Action: If Current Item Field:Name is not empty Update List Item List: CurrentItem Field: Path and Name Value: [%CalculatedColumnName%] 3.On the Update List Item dialog box, click OK. 4. Set workflow to start when new item is created Noen som kan hjelpe?
 10. Har bestridt en faktura fra et innkrevingsselskap som på vegne av en utenlandsk aktør krever firmaet for x kroner for bruk av et bilde uten samtykke. Inkassoselskapet sier at dersom firmaet ikke betaler beløpet vil den utenlandske aktøren gå til rettsak, og firmaet må møte i Tyskland da rettighetene til det som er benyttet befinner seg i Tyskland. Stemmer virkelig dette? Må de ikke gjennom normal saksgang i Norge? For meg virker dette svært, svært urimelig.
 11. Er fullt klar over at det ikke er optimalt, men det er bedre enn alternativet som er kun å ha stereo Trekke kabler gjennom veggene er ikke mulig desverre, ellers hadde jeg sikkert klart å mekke til noe som samboer kunne akseptert
 12. Hei, takker for svar. Beklager dersom det ikke kom tydelig nok frem, men tanken er å bruke komponentene jeg allerede har også i surround oppsettet. Altså: 2x System Audio Mantra 50 (front), SA SE 200 (sub) og SA AV 10 (senter) i tillegg til Primare i22 for å drive høyttalerne fremme. I tillegg til dette trenger jeg en forsterker med pre i tillegg til 2x takhøyttalere. Slik stuen er nå, er det null mulighet til å kable bakhøyttalere, så dersom jeg skal ha slike, må jeg ha trødløse og aktive, men selv med dette vet jeg ikke om det vil fungere i surround? Derfor tenkte jeg å "gjøre det beste" av situasjonen og heller kjøpe noen gode takhøytatlere (og forsterker) som matcher de andre komponentene i oppsettet og heller leve med et ikke 100% optimalt oppsett. Det er iallefall bedre enn det jeg har per i dag (Stereo).
 13. Har for tiden: Sa Mantra 50 med Primare i22 (DAC) og SE200. Har også liggende SA mantra 10 AV. Tenker å oppgradere oppsettet slik at jeg også får en brukbar hjemmekino. Av estetiske grunner ønskes takhøyttalere, selv om dette ikke er det mest optimale. I den anledning lurte jeg på om noen har forslag til en surround forsterker med pre out samt takhøyttalere som vil være en god match til oppsettet? Jeg er blitt anbefalt følgende tidligere: Oppsett 1. Forsterker - Denon AVR X4300H Takhøyttalere - B&W CCM684 Oppsett 2. Forsterker - Marantz SR5011 Høyttaler - Monitor Audio CT380 Oppsett 3. Forsterker - Yamaha RX-V781 Høyttaler - JAMO IC 610 LCR FG Hvilke oppsett er best match med komponentene jeg allerede har og hva gir mest for pengene? Er mest usikker på sistnevnte oppsett... Eventuelt forslag til andre oppsett?
×
×
 • Create New...