Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

bremser ligger på


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan også prøve å klemme opp stemplene da de har lett for å henge litt. Klem de helt tilbake i huset, trykk de ut igjen og repeter noen ganger så gummiringen som trekker tilbake stempelet resetter seg.

En generell rengjøring med stålbørste av alle glideflater og påføring av kobber eller silikonfett er også veldig smart, som KVTL påpeker.

Lenke til kommentar

Fordel å styre unna kobberpasta på bremsene. Får du det på gummiflater så vil gummien bli svekket og revne raskere, da får du inn møkk både her og der og vil risikere å måtte bytte/overhale kaliper. Silikonbasert er å foretrekke da det ikke ødelegger gummi.

Lenke til kommentar

Siden du sier problemet kom etter du byttet skiver og klosser antar jeg det er for dårlig rengjøring av bremsene.

 

Bremseklaven skal rengjøres grundig når man bytter skiver og klosser, med stålbørste og evt en god bremsefil eller vanlig fil. Om du ikke kjøpte et monteringssett (og om bilen har det); så må du rengjøre stålskinnene som klossen hviler på, kontroller at klossene beveger seg fint og glir frem og tilbake på klaven. Smør opp klaven på de plassene hvor klossen glir med monteringspasta av en sort; Kobberpasta fungerer greit her.

 

Next: Kontrollere glidebolter, evt slipe vekk rust som har lagt seg på boltene og smør opp de med SILIKONFETT. Her skal du ikke bruke kobberpasta, eller grease! Huske også og rens opp innvendig i klaven hvor glideboltene går visst der er mye rust og skit. Poenget er at alle deler skal bevege seg fritt og gli lett.

 

Til slutt kontrollere caliperne fungerer. Greier du og presse tilbake med en stor tang uten store problemer er de som regel i orden. Har du bil med håndbrekk på caliper må du ha verktøy for å skru tilbake stempelet. Har du egne bremseband innvendig i skiva kan du presse tilbake stempel på vanlig måte. Husk å justere bremseband etter du bytter skiver.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...