Gå til innhold

Nå finnes det en smartklokke med to skjermer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor ikke bare lage noe med 3 års batteritid? Virker ikke særlig smart å ha klokke med noen få døgn batteritid.

 

Bare vent og se, om 3 år er såkalte smartklokker like avleggs som nettbrett er i dag og om 6 år like avleggs som netbook er i dag.

 

Er nettbrett avleggs ...? Jøss, jeg må jaggu skjerpe meg for det har ikke jeg fått med meg. Dog, min billigutgave av et nettbrett fungerer helt fint til det jeg bruker det til, sudoku på senga ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Batteriløse klokker koster i spekteret dyrt til steindyrt og har en presisjon fra dårlig til elendig, så de må stilles langt oftere enn jeg skifter batteri på min klokke. Ja, jeg skifter batteri selv.

 

Hvem sier at fargeskjerm og blåtann er et kriterie? Min klokke gjør jobben sin helt utmerket uten disse teknologiene som da bare blir overflødige batteritapperier.

 

Å lade en potensiell brannbombe når man sover er ikke særlig smart.

 

Du har nok rett i at det jeg synes er smart ikke nødvendigvis stemmer over ens med alle andre. For eksempel når noen synes det er smart å lade brannbomba når de sover, lade hver natt fremfor å skifte batteri hvert tredje år, ha ryggsekkstørrelse batterier, eller ha blåtann kjørende døgnet rundt i stedet for bare ved behov etc.

 

Jeg har en såkalt "batteriløs" klokke, Seiko Kinetic. Trenger aldri å lades. Kun bevelgelser. Og da ligger det inne 6 mnd lading til enhver tid. Nøyaktig og god. Ikke er den steindyr heller...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Godt poeng det med Seiko Kinetic, Chutikran. :thumbup: (jeg tenkte på de mekaniske klokkene og glemte helt av Seiko Kinetic)

 

Seiko Kinetic har et effektforbruk i størrelseorden mikrowatt, så for at samme konsept skal fungere med mobiltelefoner må effektbruken kraftig ned, samtidig som generatoren må skaleres kraftig opp. Til sammen i størrelseorden 1 million ganger. Jeg ser for meg at generatoren begynner å bli ubehagelig stor allerede ved 0,01 watt gjennomsnittseffekt og at ytelsen til 0,01 Watt elektronisk system med både prosessor, ram, trådløst og skjerm vil bli ganske begrensede saker. Håper uansett noen prøver å se om det lar seg gjøre å få endene til å møtes på en fornuftig måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Ja, for nettbrett er jo heeelt ut...

Er nettbrett avleggs ...? Jøss, jeg må jaggu skjerpe meg for det har ikke jeg fått med meg. Dog, min billigutgave av et nettbrett fungerer helt fint til det jeg bruker det til, sudoku på senga ...

Ja, salget stupte med 36,7% i 2014 og kommer til å stupe videre i år. Media skriver mindre om nettbrett fordi artiklene ikke engasjerer. Få synes nye nettbrett er spesielt interessante å lese om. Svært mange nettbrett ligger og støver rundt i Norske hjem. Bølgen er over. Det er ikke dermed sagt at alle vil slutte å bruke de, men trendbølgen er i hvert fall over.

Lenke til kommentar

Kan du vise til undersøkelser som viser at nettbrettene faktisk støver ned, altså ikke brukes? At folk ikke kjøper nye nettbrett betyr ikke nødvendigvis at nettbrettene de allerede har ikke er i bruk.

 

Selv kjøpte jeg en andre generasjons iPad for fire år siden tror jeg det var. Den blir fremdeles oppdatert til siste versjon av iOS og føles akkurat som ny, så jeg ser ingen grunn til å bytte den ut med noe nytt. Men jeg bruker den omtrent hver dag.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...