Gå til innhold

Kom i en desperat helse- situasjon, mannen i kassen på Narvesen krevde betaling for vannet.


Mangelfull

Anbefalte innlegg

Hei,

en 19-år gammel gutt.

 

idag opplevde jeg noe jeg egentlig aldri har opplevd før. Jeg var på vei til skolen, og skulle til å ta toget, da jeg opplevde store smerter i hjertet(hjertebank). Jeg merket at blodsirkulasjon ble dårligere. Jeg prøvde i panikk, å spise noe, få i meg litt brød. Men når stappet noen små brødskiver i munnen, ble de ikke brutt ned. Det var ingen spytt der. Helt tørt. Det førte til at brødsmulene gikk rett i halsen, uten å ha blitt brutt ned, og halsen var like tørr. Derfor satt brød-smulene seg fast.

 

Mitt første instinkt var vann. Nærmeste hjelpen jeg kunne få var i en narvesen-kiosk. Jeg løp/gikk desperat opp ditt for å få i meg vann, mens jeg holdt meg for brystet(hjertet dunket kraftig). Men da jeg kom dit, føltes det ut som om jeg hadde enda et problem. Mannen bak kassen ville at jeg skulle betale for vannet. Han sa at de ikke gir ut vann gratis. Jeg prøvde å simbolisere at jeg, neppe hadde mulighet til å gjøre det, mens jeg holdt meg for hjertet og hadde en brødsmule sittende fast i halsen. Det jeg reagerte på var at, det ikke var snakk om flaske-vann, men vanlig-spring vann. Han ville ikke gå på bakrommet og gi meg springvann. Det var som om vann var en mangel-vare. Jeg fikk vann til slutt fra springen, så ba jeg han om mer, men han sa det samme "Du må egentlig betale for vann!", uten å bry seg om min helsetilstand. Også gikk han ut igjen og ga meg mer vann fra springen.

 

Det var greit at jeg fikk vann, men å håndtere denne situasjonen på den måte, når kanskje liv og helse står i fare, synes jeg var veldig dårlig gjort. Det var dessuten snakk om spring-vann! Og jeg kunne blitt syk, hvis jeg ikke fikk det!

 

Vent å se, når foreldrene dine kommer bort til meg og knebler om hjelp, skal jeg nok be dem om å legge ned noen mynter først.

Endret av Pi314
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si, både fordi man alltid møter på personer som burde håndtert enkelte situasjoner med kunder bedre, og fordi du ikke gir oss så fryktelig mye å si noe om. Jeg er i hvert fall veldig glad for at det gikk bra med deg.

 

I stedet for å skrive her synes jeg det er bedre å tipse butikksjefen, enkelt og greit. Kanskje personen bak disken var fersk i jobben, hadde en dårlig dag, eller rett og slett at jobben ikke passer helt til ham. Fortell gjerne sjefen stedet til butikken, når du var der (dato og klokkeslett), beskriv personen (kort), og forklar situasjonen ordentlig. Er nok ikke så mange sjefer som liker dårlig behandling av (potensielle) kunder.

Endret av ahw_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Han ba meg vente i køen, når han så at jeg ikke var bra ...

 

Tenk hvis du står der desperat og bare vil ha vann, men må vente til de to foran deg er ferdig. Det kunne godt riktig ille.

Jeg tror han er sjefen. Det er bare han som driver den.

 

Jeg skal nok opplyse han om det sistnevnte: "

Vent å se, når foreldrene dine kommer bort til meg og knebler om hjelp, skal jeg nok be dem om å legge ned noen mynter først."

 

Når jeg handler der igjen.

Lenke til kommentar

Kanskje han ikke så alvorlighetsgraden på problemet ditt/klarte tyde det på ditt kroppspråk? Hva sa du til han?

Jeg sa bare at jeg trengte vann, holdt meg på hjertet. jeg beveget meg fram og tilbake, fra fot til fot. Kundene rundt reagerte og lurte på om jeg var bra, og jeg sa jeg hadde vondt i hjertet. Han stod rett ved siden av, og fortalte i ettertid at vann koster penger.

Lenke til kommentar

Kan bli dømt får å ikke hjelpe folk i nød. Men butikker som selger vann kan vell nekte å gi ut vann fra springen om de vil. 

Din helsetilstand var ikke verre enn at du klarte å snakke og krangle med betjeningen. Da var det ikke en særlig akutt situasjon. Folk må slutte å forvente å få alt gratis.

 

Greit, hvis alle skal være så egoistiske.

 

Skal nok nekte noen å tilby mine ressurser, selvom de er i nød. Mine verdier er vel viktigere enn et annet liv.

Hvis folk ønsker å leve på "one-man-for-himself", så hvorfor ikke? Ikke klag når jeg ser deg dårlig, og ønsker deg bare "god bedring". Jeg har intet behov for å hjelpe deg, fordi det er tross alt meg og mine ressurser jeg prioriterer.

Endret av Pi314
Lenke til kommentar

Må prøve å se litt begge sider her. Skal ikke forsvare han som stod i kassen, men han jobber en plass hvor det kommer mange skruer innom hver dag. Om han skal stå å dele ut vann til alle kan han jo bare fjerne Imsdal og Olden fra hyllene sine. Han evaluerte deg vell til å ikke være så syk at du ikke kunne kjøpe deg en flaske vann, eller vente til det var din tur i køen. Men ja, du får boikotte dette utsalgsstedet da.

 

Men tråden er vertfall spoilet, du overlevde.

Lenke til kommentar

Altså, om du er i stand til å gå til en butikk for å skaffe vann og forklare at du trenger vann så er faktisk ikke situasjonen så veldig akutt som du skal ha det til. Åpenbart hadde du det ikke bra, og du kan nok ha stresset/fått panikk der og da - men akutt var faktisk ikke situasjonen og det må du faktisk ta inn over deg - og være glad for.

 

Hadde du satt noe i halsen på en slik måte at det blokkerte luftveiene dine(noe det virker som om du tror) så skal det opp og ut, IKKE skylles ned.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for svar.

 

Denne erfaringen har vært en utløsende faktor for mitt syn på samfunnet. Det er tydelig at alle er for seg selv, og det ligger i menneskenes natur at vi er egostiske. Det er ikke noe galt i det. Selvfølgelig kan vi hjelpe til, men vi må vente til personen eventuelt kollapser eller virkelig er i nød. Det vil si at personen skal være i ustand til å kommunisere eller bevege seg. Det er viktig at vi sette våre verdier før andres, for det er ikke sikkert den du hjelper, noen gang ville hjulpet deg. Tenk deg godt om før du har tenkt til å hjelpe noen. Er det verdt det? Setter jeg mine interesser i fare? Forstyrrer det min daglig-rutine/tid? 

 

Jeg skal studere medisin og bli forsker. Dermed skal jeg ta vare på meg selv, og mine nærmeste, dere andre får ta vare på dere selv. Det ligger desverre i samfunnet, naturen, i menneskeheten, i egoismen. Men det absolutt greit! Vi trenger ikke å bry oss, så lenge vi kan ta vare på oss selv. Ligger du med en brukt arm eller ben, vil jeg vurdere deg som ikke akutt, siden du klarer og kommunisere og muligens bevege deg. Da er du for deg selv, ellers vil sikkert noen andre ta hånd om deg, hvis de tørr.

 

Jeg var før den personen som pleide å bare ta sjansen, bare hjelpe, uten å tenke. Mens de fleste enten gjemte seg og var redde. Denne situasjonen har endret mitt syn. Mennesker er flokkdyr, vi er ment til å bare hjelpe våre nærmeste. Men nå innser jeg at, det er ikke noen poeng, for det er ikke sikkert den personen noen gang ville tatt intitativ til å hjelpe deg.

 

Ta var på dere selv, for det er ikke sikkert noen vil ta vare på deg ;)
 

Takk for meg.

Endret av Pi314
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det var da svært så melodramatisk du blei da ...

Det er vel slik samfunnet er.

Det var denne damen, på togholdeplassen. Ung i 28-30-årene, vet ikke.. Jeg holdt meg for hjertet, var redd for å besvime. Prøvde å legge meg ned på benken og heve føttene. Deretter forsøkte jeg å si til henne "Jeg har vondt i hjertet, det gjør skikkelig vondt". Det hun sa til meg var : "Oja, ok, da får du ha god bedring". Flaut, tenkte jeg, mens jeg fortsatt kunne å tenke klart. Og hev føttene mine opp igjen, slik at blodet fortsatt skulle strømme inn i hjernen, mens jeg la på benken. To sekunder senere, stod hun på andre siden av stasjonen(hun hadde liksom løpt avgårde, vet ikke). Jeg ser heller ikke ut som noen narkoman. Bruker skolesekk, skjorte, jeans.  Litt av en hjelpsom dame. Heldigvis kom jeg meg til legekontoret ved siden av, ganske fort, lå en stasjon unna.

 

Jeg har ikke lyst til å hjelpe menneskene på denne planeten lenger. Alle må klare seg selv, slik er verden blitt. Så lenge jeg kan få en utdannelse(medisin), hvor jeg har kunnskap om hvordan kroppen fungerer, har jeg ikke lenger interesse for å hjelpe dere fremmede mennesker. Det er tross alt tabu. 

Endret av Pi314
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...