Gå til innhold

GeForce Gtx 10**/Titan og Pascal tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp, da blir det Volta og Kaby Lake.

 

Greit nok at Nvidia har liten konkuranse men ved å holde tilbake entusiastprodukter så får de jo også mindre salg og PR i dette sjiktet. Men totalregnestykket er nok betraktelig bedre ved å slippe å gjøre noen endringer og overlate hele produktutviklingsprosessen til 3. parter.

 

Når det er sagt. De som kjøpe 980Ti eller 970 for den saks skyld ved lansering har fått mye igjen for pengene. Akkurat som de som kjøpe X58 ved lansering.

Lenke til kommentar

Ein liten oppdatering om mine problemer med mitt Asus Strix GTX 1070 O8G. Eg har prøvd mange forskjellige løsninger, og det eineste spelet som er klarte å få til å fungere (av dei som kræsjet) var Battlefield 1. I Asus Gpu TweakII tok eg og late ein ny profil og eg satt max Gpu temperature til 65c, og max power target til 90%. Det hjalp i det spelet, men det hjalp ikkje i Rise of Tomb Raider, Grim Dawn og Shadow Warrior 2. Eg har ikkje prøvd i Hitman og The Division. 

 

Det er har merket meg er at alle desse spelene bruker meir enn 50% VRAM. BF1 bruker ikkje lengre meir enn om trent 50% (52% max), eg trur det pleide å bruke meir. Så problemet virker å være VRAM relatert. Eg tviler på at eg får dei andre spelene til å fungere uten om å finne ein måte å brense VRAM bruken. 

 

Eg er litt overasket over at Grim Dawn bruker såpass mykje ettersom det er eit indie spel som du ikkje trenger mye kraft for å kjøre. Shadow Warrior 2 sier at det trenger 4GB for Ultra presets, men bruker meir. Rise of Tomb Raider skal berre bruke 4GB på high, men bruker også meir. 

 

Det eineste eg ikkje har gjort er å installere Win 10 på nytt, og sjå om det løyser det. Men truleg er det sikkert noe feil med kortet, så eg bør sikkert bytte det uansett. 

Lenke til kommentar

*snipp*

 

Hvorfor har du satt max GPU temp til 65C? Disse kortene tåler fint 80-85 grader. Det at spill bruker mye VRAM er ikke noe galt i det. Rise of the Tomb Raider liker mye VRAM så det er sagt, så helt normalt.

 

Angående ustabilitet, så kan det være driver problemer, eller problemer med overklokking. Noen ganger kan en fabrikk OC være ustabil. Den skal ikke være det, men det kan skje. Ellers kan du bruke DDU til å fjerne gamle nVidia drivere (i Safe Mode), for å se om det hjelper. Så legger du inn 376.48 driveren.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

 

*snipp*

 

Hvorfor har du satt max GPU temp til 65C? Disse kortene tåler fint 80-85 grader. Det at spill bruker mye VRAM er ikke noe galt i det. Rise of the Tomb Raider liker mye VRAM så det er sagt, så helt normalt.

 

Angående ustabilitet, så kan det være driver problemer, eller problemer med overklokking. Noen ganger kan en fabrikk OC være ustabil. Den skal ikke være det, men det kan skje. Ellers kan du bruke DDU til å fjerne gamle nVidia drivere (i Safe Mode), for å se om det hjelper. Så legger du inn 376.48 driveren.

 

Du har vist ikkje lest mine første innlegg om dette for noen dager siden. Har prøvd å finne ut av det i ein uke. Gjort DDU mange ganger. installert forskjellige drivere. Måtte bruke 375.70 ettersom ingen tidligere kunne brukes med BF1. Har ikkje peiling hvilke av dei nyare drivere som er stabile. Den siste hotfixe virker som den downklokker mange kort etter det eg har høyrt. 

 

Grunnen for at eg tok til 65C og 90% power var at det blei anbefalt på Asus forumet, ettersom det er ein del som har hatt lignende problemer med både Asus Strix 1070 og 1080. Dei fåreslå og redusere power og temp target ettersom det ser utsom fikser problemet.

 

Det gjorde det for meg i BF1, men ikkje i dei andre spelene. Akkurat no er det kun det 50% VRAM som eg ser forskjellen på spillene som kræsjer (Hitman, Rise of Tomb Raider, Shadow Warrior 2) og spelene som ikkje kræsjer (Just Cause 3, Fallout 4, Dark Souls 3). Akkurat no er den 50% eineste triggeren eg har funnet. Ingen problem når eg bytter til mitt GTX 970. 

 

Trur eg tar kortet med til Expert i måro, for å bytte det, ettersom det må være noe defekt med kortet som gjer at det krærsjer spel etter 5 minutter samme kva eg gjer.

Lenke til kommentar

Ja du kan ta en RMA på det. At man blir anbefalt max 65C på de Strix korta høres merklig ut spør du meg. Aldri hørt om dette før nå. 

65C var ikkje nødvendigvis det som var anbefalt. Det var berre det den personen gjorde for å få det til å fungere. Det fungerte faktisk for meg med 75C. Eg husker i sommer 2015 hadde eg problemer med GTX 970 i Witcher 3 der pcen ville slå seg av viss kortet kom opp i 75C. Det fikset eg vanlegvis med høg vifte profil som gjorde at kortet holdt seg unna det. 

 

Det kan være at det ikkje i temperaturen som er problemet, men meir strømmen.  At det å begrense strømbruken til 90% er det som hjelper og ikkje begrense temperaturen til 65/75C. 

 

Noen har foreslått bedre PSU, men ettersom eg har ein Corsair HX850 80+ gull, så bør det være meir enn nok. 

Endret av Spøkelsefjes
Lenke til kommentar

Vet jeg får pepper nå: Men jeg ville aldri valgt en slik "svak" psu som du har, selv med singelkort. Av Corsair ville jeg kun brukt AX serien, og da trolig minimum 1200Watteren.

 

PSU'n er PC'ns hjerte og det er ikke der en sparer på kronene, heller det motsatte. Du kan aldri få for kraftig PSU.

 

Seasonic, FPS, EVGA er blant de hvor valgene mine vil være neste gang. Har også god erfaring med Chieftech om en skal noe mer på den rimelige siden.

 

Har en AX1500W(nr 2 av de pga RMA) til ganske nylig kunne jeg ikke bruke medfølgende programvare pga det lagde mye krøll på pc'n for og si det mildt.

 

Har du installert programvare sammen med din Corsair PSU bør du avinstallere dette/disse og så ser hvordan det går.

 

Edit:

PSU din er vel modulær? Prøv så andre kabler til GPU og CPU.

Har du sjekket CPU socket for bøyde "pinner"?

Ram har du selvfølgelig "testet"(?)

Har du målt hvor mange volt du har i stikk kontakten i veggen? Hvis det er i orden strekk en ledning til en annen kurs.

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Eg viste ikkje det følgte med programvare til PSUen min. Kjøpte den for 3 årsiden, og har ikkje hatt noen problemer med den. Den var ganske dyr når eg kjøpte den (trur ikkje den selges lengre, på PCpicker måtte du ut med $200 for å finne den). 850W bør være nok. PCen min trekker ikkje meir enn 377W. Eg kjøpte kun 850 på grunn av at eg hadde GTX 760 i SLI for 3 år siden, og min 650w 80+ bronze virket for svak. Det er vel noe om at du bør ha 30% meir W enn det du bruker. Det virker som at både CPUer og GPUer begynner å bruke mindre strøm enn det dei gjorde før, og er meir effektive. 

Lenke til kommentar

Tja 2x1080 8GiB ram 3770K og bare 600w platinium psu. Ligger på ca 400w 24/7

 

Kjørte nettopp de 6 første scenene i heaven Benchmark da ga PSU ut 492W max. Se spec pc i signatur. Finnes vell ting som trekker langt mer en Heaven.

 

2 x 1080 står de og spiller Tetris? :ph34r:....... Får du flere poeng om du hadde brukt kraftigere PSU på ellers likt oppsett og innstillinger?

 

Mens jeg skrev dette:

Inn: 200 - 232W

Ut: 179 - 2011W

 

Edit: Fjernet et avsnitt grunnet oppga feil GPU'r,

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...