Gå til innhold

[Løst] Kjøp av akustisk gitar


Monsolini

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal kjøpe meg en ny gitar med stålstrenger. Hittil har jeg kun eid gitarer med nylonstrenger samt en relativt billig el-gitar.

 

Jeg tenker å legge meg i klassen rundt 5000-7000 kroner. Jeg spiller mye folk/rock-aktig musikk, samt en del bluesish (må innrømme at jeg ikke kan navnsette sjangeren, se videoer for eksempler).

 

 

 

 

Når det kommer til det estetiske er jeg glad i matt treverk, men dette er selvsagt ikke av høyeste prioritet. Jeg vil gjerne også unngå svart.

 

Jeg bruker også å covre rock (og en og annen Taylor Swift-låt :p ) sammen med romkameraten min, så det er altså en allsidig gitar jeg er ute etter.

 

 

Jeg har som sagt ikke kjøpt en gitar av denne typen før, og vegrer meg litt for å spørre i musikkbutikken (disse ønsker jo også å mele egen gitarkake).

 

Et tips jeg har fått høre tidligere er at denne er et godt alternativ i denne prisklassen. Er det noen som har erfaringer med den? Uansett kan dette gi en pekepinn på hva jeg er ute etter.

 

Hjelp og råd settes stor pris på, og mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Første prioritet må være å dra i musikkbutikken og prøve deg fram. Kassegitarer skiller seg stort i både lyd og størrelse, og her er det ca like mange meninger som gitarer.

Når det er sagt så mener i hvert fall jeg at Yamaha sin APX-serie gir veldig lite akustisk lyd for pengene. Rent personlig er jeg fan av å først og fremst gå etter en god lyd, da det er det jeg i hvert fall tenker over når jeg har hatt den en stund. Jeg vet ikke om tanken er å mikke opp gitaren ofte, og at du derfor ønsker en 'scenegitar', men siden den skal være allsidig så ville jeg primært gått etter en gitar du trives med hjemme. Mikrofonsystem kan etterinstalleres, og min erfaring er at det som regel er en greiere løsning - så slipper du å gå på kompromiss med lyden med en gang for å få med mikrofonsystem.

 

Vet ikke hvilke(n) musikkbutikk du har i nærheten, men noen merker jeg personlig liker i denne prisklassen er ting som Tanglewood, Furch og Taylor.

Noen eksempler på ting du kan sjekke ut. Jeg har fokusert på orkestermodeller, som harnoe mindre kropper enn standard dreadnoughts(kall det 'vanlig' kassegitarer) - jeg synes dette er optimalt for allsidighet - som regel litt lettere å spille på, samt en god del mer mellomtone som gjør at de passer bedre til fingerspill, som i eksempelvideoene dine.
http://www.4sound.no/gitar/western/taylor-114e(her er det og med mikrofonsystem i en gitar som etter min erfaring låter veldig bra!)
http://www.4sound.no/gitar/western/taylor-114ce(samme som den over, men med cutaway)
http://www.4sound.no/gitar/western/furch-om20-cm-orchestra-model-mbag
http://gitarhuset.no/Produkter/Gitarer1/Akustiske/Tanglewood/Tanglewood-TW60SC-VS-E-Vintage-Sunburst-m-Fishman-PresysTW60SC-VS-E-p0000008381

Dette blir dog kun eksempler - dra på sjappa og prøv og spør om det er noe du lurer på! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei,

 

Støtter virkelig Edges forslag om å dra til din lokale musikksjappe og prøve mange gitarer for å finne en du både:

  • liker å spille på
  • liker lyden av

Det er for mange parametre og personlige preferanser for å gi spesifikke kjøpsråd.

 

Er det viktigst med akustisk lyd eller plug-in lyd? Ettersom du linker til en Yamaha thinline, antar jeg at plug-in lyden er av en viss betydning, og da er det viktig å få testet akkurat det.

 

Generelt, se etter gitarer fra anerkjente merker (i din prisklasse) som: Furch og Taylor (som nevnt tidligere), Takamine, Seagull, Yamaha, Epiphone og Fender.

 

Når du har gjort deg opp en mening om lyd & spillbarhet, bør du også sjekke bruktmarkedet (finn.no, gitarnorge). I dagens marked kan det være mye å spare, og pengene rekker kanskje til en Gibson eller Martin :)

 

Løp & prøv !

 

____

GAu

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sweetsweet med så mange gode svar! Jeg tar en tur innom 4Sound i morgen og prøver litt ulike ting. Skal sørge for å blandt annet teste ut en slik Taylor-gitar.

 

Når det kommer til plug-in lyd så et det ikke så viktig med en gang. I følge tipset jeg fikk angående den Yamahaen så var det et godt valg dersom jeg så for meg at det kunne bli aktuelt å plugge den inn. Akustisk lyd er i aller høyeste grad viktigst.

Lenke til kommentar

Har vært på 4sound i Kongens gate og sett litt. Den Furchen som edge linket til likte jeg godt. Jeg vil prøve litt andre modeller også, så det blir en tur til 4sound på Schous plass. Det er der de har alle Taylor-gitarene.

 

Ja, nå kommer den vanskelige delen - å bestemme seg :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...