Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

De BESTE nettleser programmene...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bruker nå Opera. Har blitt ganske gla i den. Lastet ned et ganske fint skin å har gjort linkene min helt i orden. Bruker outlook ennå, men kun av vane.

Må si jeg liker spesielt den transfer tingen i opera. den er fin å ha..

 

det største plusset med Opera er at du slipper ha så mange "ie" vinduer i statuslinja di. De er heller lagt inn i Opera slik at du slipper se noe annet enn det ene med Opera.

 

+ At IE er helt håpløs når det gjelder ting som legger seg selv inn osv. toolbar som jeg ikke har klart å fjerne. som jeg aldri har godtatt har blitt lastet ned er et eksempel..

Lenke til kommentar
I tillegg er IE den klart raskeste browseren på å vise nettsider, dette har blitt bevist gang på gang i forskjellige tester. Det er fordi IE bruker en egen kode for å laste ned sider, mens andre nettlesere bruker så vidt jeg vet en standard kode.

Kan du vise meg disse testene ? Jeg vet at Opera er raskere enn IE, har testa begge 2 opp mot hverandre(etter min mening)..så vil gjerne se disse testene du snakker om!

Lenke til kommentar

Jeg har brukt opera siden 2x-dagene da det var en mildt sagt sær browser, morro å nå i ettertid se hvordan programmet har utviklet seg gjennom åra. Jada, opera har absolutt sine issues, er ikke dønn stabilt, suger en del minne om det ikke er confa riktig osv. Dog, hovedpoenget for meg personlig med Opera, er at det er en browser jeg langt på vei kan få confa akkurat slik jeg sjøl vill i utsende, funksjonalitet og praktisk bruk. Gir meg en følelse av frihet som jeg ikke får med #¤%&@£$'s IE.

 

Opera er altid oppe her hos meg, 24/7/12. Crasher kanskje en gang i mnd, det kan jeg leve med. På sære sider hender det jeg bruker IE, rett og slett fordi sidene er åpenbart designa for IE og IE only. Likevel, det er morrosamt å sjå at stadig flere slike sider blir lest ok av Opera..Tommer'n opp for Opera! Godt mulig at Mozilla firebird feks er et høgst reelt alternativ til Opera per dags dato, men jeg må innrømme at jeg ikke føler for å bytte, når noe funker...så funker det..og etter mange års bruk er Opera kinda grodd fast i fingre og hjerne ;)

Lenke til kommentar

Bruker seff Opera! Det rokker rett og slett. Er kun ett få tall sider som ikke funker i opera, og til de kan jeg glatt strekke meg til å åpne ie..

 

Det beste med Opera, som nevnt over, er at man slipper å få ett nytt vindu på start-meny-linja! Det er fullt nok der som det er :p

 

Magnus

Lenke til kommentar

Har bare erfaring med IE og Opera.

Fordelene og ulempene jeg syntes de har:

 

Opera:

+ hindrer spyware

+ hindrer popups

+ den innebygde transfer-tingen gjør at man ikke møster det nedlastede hvis man lukker opera/restarter o.l

+ viser websider korrekt

+ stabil

+ kjappt å slå av lyder og animasjoner på websider

+ du kan enkelt konfigurere den med de verktøyslinjene man kan forvente å finne i en nettleser.

+ liker funksjonen at man kan ha alle websider inne nettleseren ikke på oppgavelinja.

 

- Når jeg er inne å surfer på her på forumet (hw/ok.no) leses det litt for mye fra minnet slik at jeg ofte på trykke reload for å få opp de nyeste poster o.l.

Jeg blir heller ikke automatisk innlogga selv om jeg har "cokies enable".

 

- Wand funker ikke før siden er lastet helt inn. (Litt plagsom med treig inet og emule når man bare skal sjekke mail o.l.)

 

- blir ikke så godt integrert i windows 2000 at linker fra 3 parts programmer åpner opera automatisk, f.eks trykker på link i mIRC åpnes IE (selv om det er avinstallert) muligens det er mer MS sin feil, mIRC sin feil e.l.

Windows update starter også i IE.

 

- litt for mange valg når du høyreklikker på webside (bruker 1 av de 16! valgene)

 

IE:

+ Du kan bruke den til å laste ned opera.

+ Oversiktlig og enkel.

- ingen popupstopper

- blir ikke kvitt den selv om du avinstallerer den (Win2000).

 

- Følger ikke standard når det gjelder feil på websider, dette er jo egentlig kjekkt,

men fører til at websider skrevet med søppelware som f.eks Frontpage og dreamweaver bare funker i denne browseren (siden webdesignerne ikke bryr seg med å ordne dette bare forde "alle" bruker denne browseren) Slike webdesignere fortjenner rett og sett ikke å få vist fram sidene sine.

Viser også enkelte korrekte websider feil på grunn av dette. Har riktignok ikke hørt om seriøse feil, men småfeil forekommer.

 

- spyware blir liggene igjen på maskin etter bruk.

- lav default sikkerhets instillinger/mye arbeid for at den skal blir brukbar sikker.

Lenke til kommentar
I tillegg er IE den klart raskeste browseren på å vise nettsider, dette har blitt bevist gang på gang i forskjellige tester. Det er fordi IE bruker en egen kode for å laste ned sider, mens andre nettlesere bruker så vidt jeg vet en standard kode.

Kan du vise meg disse testene ? Jeg vet at Opera er raskere enn IE, har testa begge 2 opp mot hverandre(etter min mening)..så vil gjerne se disse testene du snakker om!

Er godt og vel et år siden jeg leste disse testene, og desverre var det eneste jeg fant nå en forum tråd hvor en hadde funnet ut at IE var den raskeste browseren selv om han trodde det skulle være Opera...

 

endrer dette innlegget hvis jeg finner noen tester

 

edit: og så vidt jeg vet så er IE best på selve nedlastingshastigheten, selv om Opera kan virke raskere fordi den lar deg bruke siden skikkelig før den er ferdig nedlastet. I IE må du ofte vente til siden er helt ferdig lastet.

Lenke til kommentar

Har testet de fleste i løpet av et par år, med Win 98, Win 2000 og Linux (Debian og SuSE):

 

1. Mozilla Firebird 0.7

2. Mozilla

3. Opera

4. Konqueror

5. Netscape

6. IE 6.0

 

Legg merke til at Firebird fremdeles er å regne som en beta-versjon som ikke har nådd 1.0 nivået. Likevel er den etter min mening bedre enn samtlige av de andre. Men Firebird kan også bli bedre, og kommer trolig til å bli det med 0.8, o.9 og 1.0 versjonene.

Fordeler:

-Den er rask; IE er raskere på noen spesielle sider der IE bruker en slags "pre-fetch"/fast-recive metode og på noen Javascript sider. Men jevnt over er Firebird raskere og bruker mindre ressurser på formatering av sider. På gamle maskiner er den betydlig bedre å bruke enn Mozilla, Opera, Netscape og IE.

-Stabil, krasjer nesten aldri, (selv på min mors gamle win 98 maskin.)

-Mouse-gestures

-Tabbed-browsing; med en gang man har prøvds dette forstår man hvor tungvindt det er å surfe i IE med mange vinduer.

-Pop-up blocking

-Eget søkevindu for de sidene du ønsker plassert oppe i høyre hjørne

-Muligheter for extensions

 

Men viktigst er det at den er mye sikrere enn Internet Explorer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...