Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Tips for å få bedre karakterer, 10 klasse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Bruker-182691

Pass på at du bare lærer deg akkurat det de kommer til å spørre om på prøver, det er en kunst i seg selv. Det er mange som er skoleflinke fordi det har knekt denne koden, men likevel er de ikke så flinke som du tror, og vice-versa.

Lenke til kommentar

Du MÅ bare lese, gjøre oppgaver relatert til det du får på prøven- det er ingen annen utvei. Ønsker du gode karakterer, kommer de ikke av seg selv. Du må følge med og spørre på det du lurer på i timene, da merker du at å lese igjennom noe i boken senere blir mye lettere.

 

Før en prøve burde du begynne å lese helst noen dager før, men intenst kvelden før. Legg litt sjel i det du gjør, det er kanskje ikke så lett eller så gøy- men det kan hjelpe deg med et par bedre karakterer :) Dette er i hverfall det jeg gjør før en prøve...

Lenke til kommentar

Noen jobber bare litt med leksene. Da blir leksene noe en gruer seg til og et ork. Det rare er at en kan begynne å glede seg til skolearbeidet dersom en arbeider mye med det. Dersom en jobber mye, så blir en flink. Å holde på med noe en er flink til, er gøy!

 

Det er også viktig å forstå at målet med jobbingen er å få bedre forståelse og ferdigheter. Det er ikke noe mål i seg selv å gjøre mange oppgaver.

 

En vanlig feil er nok å bruke for mye tid på passiv læring (lesing), når en heller burde bruke tiden på å hente fram kunnskapen igjen. Når en har lest om noe, så må en trene på å hente fram det en har lest. Det beste er å ha en partner og samarbeide med. Da kan en høre hverandre og stille spørsmål til hverandre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...