Gå til innhold

Hva slags skjerm-teknologi er best til PS3?


Knusse

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er ikke sikker på om LCD er rette teknologien for spill som inneholder raske og mange bevegelser. Der tror jeg plasma er for overlegen.

Derimot tror jeg at LCD kan være best på feks brettspill/strategi.

 

LCD har en utfordring med Hz og "motion blur".

 

Hva er deres erfaring?

 

Jeg skal kjøpe ny skjerm fordi den vi bruker i dag skal brukes et annet sted. Lurer på hva jeg skal kjøpe.

Hvis skjermen er under 32" kan man uten problemer gå for LCD, over 37 " er plasma bedre kanskje?!

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det viktigste for spilling er såkalt input lag, som er tiden det tar fra TV-en får inn et signal til det dukker opp på skjermen. Dette har mer med elektronikken å gjøre enn skjermtypen. For et par år siden var Panasonics plasmaer suverene på dette, men de har jo sluttet å lage plasmaskjermer. Heldigvis har Sony tatt ansvar og lager LED-TV-er på markedet i dag som er enda kjappere. Det er ikke så mye plasma å få tak i lenger.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Det er en stund siden det var et stort problem, pikselresponstiden er for det meste bra nok. Det er lenge siden dette ble brukt som salgspunkt i butikkene, nå handler det mest om farger. De fleste skjermer som selges i dag er det bransjen kaller "LED" (LCD med LED-baklys).

Joda, annet navn men samme teknologi.

Jeg har lyst på stor skjerm til PS3 og tror jeg går for en plasma 40-50". Da slipper jeg lag og motion blur-problemer.

Hvis jeg skulle bruke skjermen til officepakka tror jeg valget ville falt på LCD.

Lenke til kommentar

Du får ikkje betre TV-skjermer enn Sony sin 905-serie. Di kom i 42", 46" og 55" størrelse. Dessverre er ikkje desse skjermane like lette å få tak i lenger, men ser at Elkjøp har Sony KDL-46W905A til ca 10k. Det er muligens litt dyrt da denne skjermen har vore ned i 8k så vidt eg kan huske.

 

Av nyare skjermer med 4k UHD synast ikkje di skjermane å ha like heftige prestanda å vise til for spilling.

Lenke til kommentar

Jeg er i samme situasjon som deg, og har kommet frem til at Sonys 8-serie er et bra valg (7-serien også, men den skal tydeligvis ikke selges i Norge over 32''). Disse har lavere input lag i spillmodus enn selv de raskeste Panasonic-TV-ene. Plasma er rimelig dødt per i dag, men det er mulig det står noen Panasonic-er igjen rundt omkring.

 

http://www.lydogbilde.no/test/sony-kdl50w805bbn-2

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w829b-201403023650.htm

 

Hifiklubben selger KDL-50W828 til 7500 spenn. Det er råbillig.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

He he... plasma er fortsatt overlegen LCD til film på skjermer større enn 42"... må være blind eller svaksynt eller ikke spesielt kravstor hvis noe annet hevdes :tease:

 

Men at plasma er energitung teknologi er jeg enig i.

Hva skjer med OLED, noen som vet om dette kommer til å fungere med raske spill?

Lenke til kommentar

Ta deg en tur i en butikk som har forskjellige LCD/LED så ser du fort at din bekyming er rimelig overdrevet. Referansene dine er gamle. Det har skjedd mye etter det.

 

Det har jeg gjort, kjøpte ny skjerm til hytta og alle lurte på om det er noe galt med bildet... nei sier far, det er bare en lcd - dvs en eldgammel teknologi som aldri ble bedre. Men nå kommer OLED og den har jeg trua på :thumbup: .

Lenke til kommentar

Forskjellen på en god og en dårlig LCD er, selv i dag, astronomisk.

 

Noe vanlig jeg er borti ofte er folk som har kjøpt en Chinghuangawei LCD-TV på Europris med dårlig bilde og dermed hater alt av flatskjermer. Prøvde nettopp å overtale ei dame til å kjøpe LCD eller plasma da bakprojeksjonsTV-en hennes røyk. Men nei! Den var så god og hun likte ikke disse nye flatskjermene. Bakprsdapofh-TV-en skulle fikses! Koste hva det koste ville. Eller kjøpe helt lik brukt. Hun ble faktisk tilbudt en 42" Panasonic G15-plasma gratis som hun takka nei til.

Endret av sedsberg
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, det er faktisk helt utrolig hvor dårlig kjipe LCD-skjermer kan være. Søsteren min kjøpte en billig 26" hybel-TV for noen år siden, men den var ikke verdt pappen den ble levert i. Bevegelsesskarpheten var som om den skulle vært smurt inn med vaselin, og fargene var som et marerittaktig vrengebilde av det de skulle forestille. Det triste er at om du legger på noen få hundrelapper fra det aller, aller billigste, blir det ganske greit. Men folk som ikke har greie på det tenker gjerne at de ikke kan forvente all verdens, og tar til takke med hva som helst bare de "sparer penger".

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...