Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

folk mener jeg er rusa


Anbefalte innlegg

Jeg jobber på en ganske liten matbutikk hvor det som regel er høyt trykk hele dagen. Når du sitter i kassa blir det fort 4-5 timer i strekk. På slutten av dagen, gjerne før, så blir jeg veldig sliten. Nå har jeg opplevd at 2 låsansvarlige mener jeg er rusa på noe når jeg er på jobb, hovedsakelig weed. Den ene har konfrontert det med meg, og den andre har bare snakket om det med andre, som igjen har snakket med meg. Jeg har aldri vært høy på jobb, og røyker så og si aldri. Jeg synes ikke dette er så hyggelig å bli assosiert med det og har blitt litt små paranoid, føler jeg må prøve å ikke oppføre meg høy fremover og blir veldig nervøs for å oppføre meg rart.

 

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dette, tenker det er litt overkill å ta det opp med sjefen (som forøvrig ikke er kjempe imøtekommende, har jeg hørt), samtidig vil ikke at dette skal ødelegge for jobben og potensielt fremtidige jobber. Jeg vet at flere på jobb pleier å være litt små steine, så lurer på om det kan være derfor folk fortere tror det er det. Jeg er uansett alltid dødsslten på slutten av skiftet og det kommer jeg alltid til å være uansett, og da blir jeg litt små tustete, asosial, rød rundt øye etter å stirret på kasseskjermen OL. Er jo student og tenker ofte på skolearbeide, noe gjør at jeg kanskje har "hode i skyene" til tider.

 

Blir litt nervøs for at dette skal bli en ting som klistrer seg til meg, og jeg vil heller ikke at kunder skal tro at jeg er rusa. Jeg synes som sagt heller ikke at det er kjempe hyggelig å bli sett på en fyr som er rusa hele tiden.

Anonymous poster hash: f5a9b...835


Anonymous poster hash: f5a9b...835



Anonymous poster hash: 20831...de4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville sluttet med en gang å røyke ihvertfall. Plutselig forteller de sjefen som forteller politiet og så må du ta pisseprøve og mister jobb og får det på rullebladet. For de tullete kollegaene dine er det bare å fortelle det som det er, at du er trøtt. Påstår de virkelig at du røyker på jobb? Seriøst?

Lenke til kommentar

Du virker som en ærlig fyr og dette er jo en kjedelig situasjon, men bare av nysgjerrighet; kan jeg spørre hvor ofte du faktisk røyker og hvor ofte du jobber?

Ellers synes jeg det blir overkill og dumt om du skal begynne å vise frem bevis på at du er ren (som foreslått lenger oppe). Dette innebærer jo at du også må slutte helt, og jeg personlig mener at det får være opp til deg om du vil røyke eller ikke. Men ift en eventuell "etterforskning" bør du jo kanskje vurdere dette uansett, selv om jeg tviler sterkt på at politiet noen gang vil bli involvert i denne saken.

Det er alltid et godt tegn å vise åpenhet, så jeg tenker at det ikke kan skade om du nevner for sjefen at du føler deg litt utilpass rundt det hele, og forklare til han som du har gjort til oss at du aldri har vært ruset på jobb men at du noen ganger føler deg veldig sliten etc, og at dette kanskje har vært en misforståelse. Så har han hørt din versjon i alle fall, i tilfelle noen andre skulle komme til han.

Generelt er det jo ikke så kjekt å være kjempesliten på jobb, noe jeg kan alt som selv som eks-ansatt i matbutikk(også som student). Jeg mener ikke å dømme, men du kan jo vurdere om du trenger mer søvn ila nettene, kanskje begynne å drikke kaffe? Jeg hadde ikke kommet meg gjennom fysikken på VGS uten kaffe om morgenen vet jeg. Om mulig kan det også hjelpe å ta pauser fra kassearbeidet, stå istedenfor å sitte, kanskje ta en kjapp tur utenfor for frisk luft om situasjonen tillater, etc. Er ingen som jobber effektivt om de sitter i ro i fem timer foran en skjerm.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Symptoma du beskriver gjer at også eg ville ha mistenkt at du ikkje var heilt edru.

 

Så kva legg du i at du nesten aldri røyker? At du har røyka gjer ikkje akkurat saka betre. Og skulle anklagene gå oppover i systemet slik at det blir snakk om testing så vil bevisa peike mot deg sidan du vil gi positivt utslag i opp til en måned etter at du sist røyka.

Lenke til kommentar

snip

 

Angående røykinga så er det vel en 1 måned siden sist, og jeg har ingen planer om å gjøre det igjen i nærmeste fremtid. Før der igjen var det kanskje 3 måneder? Det jeg mente er bare at jeg på ingen måte er en "weed fyr" eller er i det miljøet, har vært ganske tilfeldig de gangene jeg har prøvd.

 

Ganske sikker på at jeg sover nok om nettene, men har alltid vært en fyr som blir ganske sliten av jobben uansett. Føler uansett at jeg står på og gjør mitt. Det med kaffen er sikkert lurt, men så kan jo det ha motsatt effekt igjen å gjøre at jeg blir veldig hyper en liten periode for så å bli veldig slapp.

 

Det som er litt skummelt er at jeg ikke er helt sikker på hva jeg har gjort spesielt i det siste som har fått folk til å tro det, har vel vært ekstra slapp og sliten uten å legge merke til det. En annen ting er at jeg kanskje ikke får i meg nok mat og sukker før jobb. Tror jeg skal prøve å spise litt bedre, og så ta meg en smoothie rett før vakta. Synes uansett at det fortsatt er litt slitsomt å bli beskyldt for det. Er det virkelig så rart at man står litt i sine egne tanker og trekker frem varer etter en lang, kaotisk dag i en matvarebutikk?

 

 

 

 

Anonymous poster hash: 20831...de4

Lenke til kommentar

Spise brødmat før jobb er bra, det hjelper å holde blodsukkeret balansert. Ikke spis sjokolade eller drikk Cola eller energidrikk, da får du nedperioder i blodsukkeret etter en stund og du blir slapp og trøtt.

Ikke spis bare en sjokolade og en halvliter cola i lunsjpausen heller. Det har bare kortvarig virkning og slår tilbake senere.

 

Husk at kundene vet ikke hvor lenge du har vært på jobb, de ser deg for første gang i kassa den dagen, så om du ser helt fjern ut skaper det dårlig omdømme for butikken.

Du må finne en måte å holde fokus utover dagen, snakk mere med dine medarbeidere, bli litt med i miljøet på jobb. Ikke bare tusle rundt for deg selv. Om du sitter i kassa hele tiden, snakk med sjefen om du kan få gå litt rundt i

butikken og stable varer eller rydde i hyllene også så det ikke blir så ensformig.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...