Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Lovlig å selge alkohol?


hean

Anbefalte innlegg

Har nettopp kjøpt opp ett stort vareparti... en del av dette partiet var gaveesker i rosewood tre med utstyr og plass til 2 flasker vin.

 

Selger påstod at han kjøpte inn vin puttet de i boksene og solgte de som "gave" men nevnte ikke ordet alkohol eller vin i fakturaen. Han påstod også at dette ikke var ulovlig og at han fikk fullt fradrag for vin-innkjøpene sine.

 

Selger var veldig hyggelig og disse tipsene kom han med etter kjøpet var avtalt, så jeg ser ingen grunn til at han skulle lyge om dette.

 

MEN når det gjelder alkohol tar jeg ingen sjanser og vil gjerne vite om dette er tilfellet. Håper noen kan hjelpe med en avklaring.

Endret av Nasciboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I dette tilfellet bør du spørre deg selv om hvorfor selger ikke beskriver produktets vesentligste element på fakturaen. At han får fradrag for alkoholinnkjøpet er irrelevant - fradragsreglene og bevillingsreglene er fullstendig uavhengige av hverandre. ("Får fradrag" er for øvrig et åpent spørsmål frem til skattemyndighetene gjennomfører et eventuelt bokettersyn.)

 

Det er ikke lov å selge alkoholholdig drikk uten kommunal salgsbevilling, jfr. alkoholloven § 3-1 første og annet ledd. Alkoholholdig drikk i gruppe 2 og 3 (alkohol med mer enn 4,7 volumprosent alkohol) kan kun selges av Vinmonopolet. Det gjelder også for "pakkesalg", det vil si salg der alkohol inngår som en del av en pakke.

 

Det er heller ikke lov å gi bort alkoholholdig drikk til forbruker i markedsføringsøyemed, jfr. alkoholloven § 8-6a, slik at selv om han hadde gitt bort alkoholen gratis til alle som kjøpte "gavepakken" hadde han overtrådt loven. Det er lov å gi bort alkohol som gevinst/premie i privat sammenheng, men her mener man privat i betydningen "privat, lukket selskap", ikke i betydningen "privat næringsvirksomhet".

 

Strafferammen for brudd på alkoholloven er bøter eller fengsel inntil 6 måneder, men inntil 6 år hvis det er snakk om brudd på kravet om salgsbevilling og salg av betydelige kvanta alkohol.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...