Gå til innhold

Den store iPhone 6 / Plus / 6S / 6S Plus tråden


Lami

OPPDATERT AVSTEMNING  

178 stemmer

  1. 1. Skal du ha den nye iPhone 6S eller 6S Pluss?

    • Ja, jeg skal kjøpe iPhone 6S
      50
    • Ja, jeg skal kjøpe iPhone 6S Pluss
      44
    • Kanskje etterhvert
      11
    • Nei, jeg tror jeg står over denne modellen.
      73


Anbefalte innlegg

 

Kjøpte meg da en iPhone 6 Plus etter å ha hatt en iPhone 5. Sistnevnte var en del av modellene some hadde batteri som ikke funket skikkelig, men jeg fikk ikke lov å bytte det ut gratis (som de annonserte) fordi jeg hadde et lite hakk opp til venstre på tlf (ikke på skjermen, men hvor fremsiden og siden av telefonen møtes). Uansett så er det historie nå, skal prøve å få penger tilbake av Apple ved å gi den inn, men vet ikke om det vil gå enda.

 

Kjøpte iPhone 6 Plus i Melbourne to dager siden, herregud så mye mennesker det var i kø. Butikken var rimelig stor, men er ganske sikker på at det var over 100 butikkarbeidere til stedet. Umulig å gå rundt i butikken hvis en ikke gikk sidelengs.

 

Pga. at jeg bor i storby med like mye mennesker som Norge tilsammen, så fant jeg ut at beste måten å få tlf er å gå inn på reservasjonssidene til Apple kl. 00.00 og så reservere for å hente neste dag. Usikker om dette fungerer i Norge, men hvis det er tilfelle så anbefales det!

 

Elsker (sterkt ord) telefonen. Alt har vært utrolig flott så langt, men håper at apper blir optimised snart. Å bruke Facebooks 'Paper' er nydelig uansett med en så stor skjerm.

 

Mitt store problem er om jeg skal bruke case eller ikke. Tlf er så mye penere utenom (har silver modellen), og syns den blir tykk og tung med 'product red silicon case'. Usikker på hvor mye som kan gå galt uten... Hvis jeg mister den i bakken og skjermen knuses så er det 120 dollar hos Apple Store for å fikses, og dette er vel verste scenario..? Om jeg skulle miste den i bakken og det skjer skade på baksiden, så er det vel bare å bruke en case etter hendelsen.

 

Case etter hendeles er jo noe å falle tilbake på, hvis den overlever fallet da. Jeg følte meg ikke bekvem med å holde plussen i ei hånd, og dette var vel sammens med lommeplass de to argumentene som førte til at jeg valgte 6. Litt synd da, for det er en grisefin sak.

 

Har du testet Apple sitt skinnetui? Det kan gi den et mer ekslusivt preg selv om det er deksel på? Da gjør det kanskje ikke så masse at det bygger litt ekstra.

 

Leather case? Hmm.. Kan jo prøve, men da håper jeg at jeg kan bytte ut silicon, fordi de er jo grisedyre. Hadde kanskje vært greit med en hvit case med en front-hvit telefon, istedenfor rød som jeg har nå.

 

Legger til: Med case så blir telefonen breiere, og det ødelegger veldig mye av 'looken'. Føler jeg ser på to forskjellige telefoner når jeg ser framsiden med og uten case, mye pga. bredden.

 

Telefonen blir vel rundt 1/3 tykkere av det den orginalt er med case.

 

Nå syter jeg vel mye, men usikker på hva jeg kommer til å gjøre. Sålangt er den uten case hjemme og med case ute, og det får vel gå.

Endret av Snu5Me1ster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet er om du skal ha lokalt lagret musikk/film/podcasts eller ei. 16GB modellen har vel 12GB når du får den. Om du trekker fra musikken og podcastene jeg har overført via iTunes så har jeg hittil brukt 10.8GB... Altså ville jeg allerede etter 10 dager med telefonen begynt å måtte tenke over antall apps, hvor mange bilder jeg har liggende og hvor mange lokale spillelister fra Spotify jeg kan overføre til telefonen.

 

Har en iPhone 5S 16GB i dag og har enda 5 GB igjen som er ubrukt. Musikken hører jeg på via Spotify og har ca 2.3 GB synket offline, ellers så blir bildene mine lagret rett i iCloud og ikke på telefonen, spiller heller ikke på mobilen.

Lenke til kommentar

Da fikk jeg endelig mitt Spigen Slim Armor i Gunmetal farge som jeg bestilte for litt siden. Legger ved noen bilder i tilfelle det er andre som vurderer å kjøpe det. Dekselet sitter perfekt (som vanlig med Spigen-deksler) og den bygger bare såvidt opp på fremsiden av telefonen, akkurat nok til å beskytte glasset når mobilen legges med glasset ned. Dette er altså 6 Plus-versjonen, vet ikke om 6-versjonen er identisk. Den har også kickstand/støtte slik at den kan stå oppreist selv når man skal se film e.l. Har også et Griffin-deksel fra Eplehuset i hvitt som er brukt som "vente-på-Spigen-dekselet"-deksel, så om noen vil ha dette kan de få det for en hundrings (PM isåfall). Alt i alt veldig fornøyd med Spigen-dekselet, som forventet :)

post-35504-0-74192700-1412686028_thumb.jpg

post-35504-0-38463200-1412686045_thumb.jpg

post-35504-0-14599300-1412686055_thumb.jpg

post-35504-0-25642700-1412686066_thumb.jpg

Lenke til kommentar

 

Hvilke apper bruker folk til iPhonen sin? Har aldri eid en iPhone før jeg kjøpte siste modell nå, så noen tips? Har foreløpig endt opp med følgende samling apper:

 

Media: Spotify, Youtube, NRK TV, NRK Radio, TV2 Sumo

Sosialt: Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat

Reise: NSB, RuterBillett, RuterReise, SAS

Trening: Strava

Praktisk: Evernote, Sleep Cycle, Google Maps, DNB, Mattilbud, ScribbleBoard, Google Traslate, WolframAlpha, imgur, Shazam, FINN.no

Spill: Table Tennis, WWWW, Thief

Usikker på hva Facebook bruker det til, men om du laster ned og bruker Messenger, så har de vissnok tilgang til å bruke kameraet ditt uten at du vet det + microfon.

 

Last heller ned Facebook's Paper. Den har alt den vanlige facebook appen har + chat, så du slipper å ha to apper. For å laste ned paper, gå inn i iTunes — View your account — Change country — klikk 'none' på payments og skriv inn en amerikansk adresse. Last ned paper fra app store, og så kan du gå tilbake til den norske.

 

Istedenfor YouTube appen så kan du laste ned McTube, som er en bedre versjon av den.

 

Jeg anbefaler det i alle fall :)

 

Prøver oppskriften din, men får ikke helt til, finner ikke hvor man endre land??

Red. Fikk det til! :)

Endret av aanseth
Lenke til kommentar

 

 

snip*

 

 

 

Jeg fant denne guiden hos Apple Support:

 

Change your country on iPhone, iPad, or iPod touch

 

  1. Tap iTunes Store, App Store, or iBooks Store.
  2. At the bottom of the Featured page, tap Sign In.

    If you're already signed in, skip to step 5.

  3. Tap Use Existing Apple ID.
  4. Enter your Apple ID and password and tap OK.
  5. Tap your Apple ID.
  6. Tap View Apple ID or View Account.
  7. Tap Country/Region.
  8. Tap Change Country or Region.
  9. Tap the Store menu and tap your country.
  10. Tap Next.
  11. Review the Terms and Conditions and Apple Privacy Policy.
  12. Tap Agree if you agree to the terms and conditions.
  13. In the prompt that appears, tap Agree.
  14. Select a payment method and enter your payment information.
  15. Enter your billing address and tap Next.
Endret av -lemoncake
Lenke til kommentar

Får ta og svare litt ang batteritid greiene jeg postet i går kveld.

Vanskelig å si. Usikker på hvor mye bedre enn 5/5s de nye faktisk er. På min 5 vil et tilsvarende resultat være innenfor normalen.

Av erfaring kan batteri-reklamasjon være vanskelige. Tungt å bevise at man har en sak da det alltid vil være forskjell i bruksmønster osv.

Selv har jeg gitt f i hva jeg leser på google om alt mulig (og om hvordan det burde være), og heller brukt tiden på å nyte den flotte, splitter nye telefonen! Alltid gått fint :)

Jeg ser hva du mener og er litt enig. Men dette her er jo på grensen til verre enn det min 2 år gamle 5 klarte altså. Min fetter i USA som har iPhone 6 sa dette til meg i går når jeg viste han det bildet jeg postet her i går natt:

"at 6 hours and 42 mins of usage yesterday i was at 44% remaining

at the moment i'm at 6 hours and 4 mins of usage with 57% remaining

ive listened to some music, but most has been audio streaming and web browsing"

Og jeg er nede på 5-10 prosent maks med lignende bruk og spiller heller ikke. Når det gjelder brightness-nivå har jeg det på aldri mer enn kanskje halvparten full. Vanligvis er det enda mindre enn det.

Enig at å lese på google og tenke for mye på dette er dumt og ødelegger opplevelsen av å ha en splitter ny flott tlf men av det jeg ser her på forumet og first hand fra min fetter osv må jo dette være en slags reklamasjon/klagesak? Virker ikke å være helt normalt.

tc47: Ser ikke ut til at du har noen apper som drar uvanlig mye strøm, så skjønner at du er litt irritert... Du er selvfølgelig klar over dette, men viktige faktorer for batteritid: Aldri ha på bluetooth med mindre du bruker det, skru alltid av datatrafikk over mobilnettet når du er på wifi, og motsatt. Og spesielt mye lys på skjermen trekker svært mye strøm, jeg pleier å ha dette litt under halveis...

Med dette så hadde jeg 30% i kveld etter 16timer stanby og nesten 9 timer aktivt bruk, der over to timer var spilling med skjermen på full lysstyrke.

 

Det er akkurat dette som plager meg mest du sier her. Hadde skjønt om min 6 timers bruk hadde vært video, film, spill eller noe sånt. Man ser jo her klart hva slags bruk jeg har, og det er til og med lite snapchat og sånt (filmer aldri på snapchat heller) og mest messages, safari browsing og chatting. Det er jo ikke så altfor mye bruk. Hadde heller ikke på bluetooth noen av de to dagene (eller noen dager i det hele tatt her mens jeg studerer). Den slo jeg bare på rett før jeg tok screenshot den ene dagen siden jeg prøvde noe handoff greier i 2 minutter. Har pleid å slå av wifi når jeg er ute og samme med cellular data når jeg er hjemme også. Lys, som sagt over, er jeg veldig "gjerrig" med fra før av og har det alltid rundt halvveis og helst litt under.

 

Og sist men ikke minst; hadde du 30% etter 9 timer bruk og 16t standby på 6 eller en 6 plus?!

Støtter blured her. Hvis all bruk er 6,5 time skjermtid med masse lysstyrke på skjermen, så er det nok muligens noe der det ligger.

Støtter også det blured skriver. Men bekrefter igjen at dette ikke er tilfelle som du kan lese i innlegget jeg skriver nå.

 

Så, oppsummeringen min er at jeg får klare meg frem til jul og ta en titt innom spaceworld og snakke med de om dette i forhold til folk jeg kjenner og mange på diskusjonsforum og sånt med lignende bruk (eller utifra det jeg ser, enda mer krevende bruk enn meg) som har det en del bedre med batteriet enn meg!

 

PS: RamGuy, om du kunne kommentert på dette siden du jobber innenfor denne bransjen hadde det vært strålende! :)

Endret av tc47
Lenke til kommentar

Da fikk jeg endelig mitt Spigen Slim Armor i Gunmetal farge som jeg bestilte for litt siden. Legger ved noen bilder i tilfelle det er andre som vurderer å kjøpe det. Dekselet sitter perfekt (som vanlig med Spigen-deksler) og den bygger bare såvidt opp på fremsiden av telefonen, akkurat nok til å beskytte glasset når mobilen legges med glasset ned. Dette er altså 6 Plus-versjonen, vet ikke om 6-versjonen er identisk. Den har også kickstand/støtte slik at den kan stå oppreist selv når man skal se film e.l. Har også et Griffin-deksel fra Eplehuset i hvitt som er brukt som "vente-på-Spigen-dekselet"-deksel, så om noen vil ha dette kan de få det for en hundrings (PM isåfall). Alt i alt veldig fornøyd med Spigen-dekselet, som forventet :)

 

Spigen Slim Armor så absolutt ikke dum ut! Bestilte det dekselet til min 6 Plus selv jeg, takk for tipset :)

Lenke til kommentar

 

Da fikk jeg endelig mitt Spigen Slim Armor i Gunmetal farge som jeg bestilte for litt siden. Legger ved noen bilder i tilfelle det er andre som vurderer å kjøpe det. Dekselet sitter perfekt (som vanlig med Spigen-deksler) og den bygger bare såvidt opp på fremsiden av telefonen, akkurat nok til å beskytte glasset når mobilen legges med glasset ned. Dette er altså 6 Plus-versjonen, vet ikke om 6-versjonen er identisk. Den har også kickstand/støtte slik at den kan stå oppreist selv når man skal se film e.l. Har også et Griffin-deksel fra Eplehuset i hvitt som er brukt som "vente-på-Spigen-dekselet"-deksel, så om noen vil ha dette kan de få det for en hundrings (PM isåfall). Alt i alt veldig fornøyd med Spigen-dekselet, som forventet :)

 

Spigen Slim Armor så absolutt ikke dum ut! Bestilte det dekselet til min 6 Plus selv jeg, takk for tipset :)

 

Blir ikke telefonen veldi stor ved bruk av Spigen??husker jeg hadde en på note 3 og den ble for stor med den på.Går for bumper og copter på skjerm/bak på Iphone 6 plus:)

Endret av abil
Lenke til kommentar

Spigen har deksel i alle varianter, så det avhenger av hvilket du kjøper :) Slim Armor er midt på treet, ikke merkbart større enn dekselet fra Griffin som jeg også la ved bilde av. Tykkere enn slim fit-deksler (som forøvrig ikke beskytter mot noen ting som helst), men samtidig slankt i forhold til andre deksler med god beskyttelse. Tough Armor derimot er en del tykkere/større enn Slim Armor, om man skulle ville ha ekstra god beskyttelse.

 

Med Slim Armor utenpå skal det mye mer til for å bøye 6 Plus-en, du klarer det nok ikke bare med hendene lenger. Greit med god beskyttelse når man først har investert 7000 kr i en mobil :)

Endret av 2bb1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Da mottok jeg min fra Komplett.no. 64 GB Gold

 

Glad for at jeg ikke tok det rett fra Apple.no denne gangen.

Når bestilte du?

 

 

19. September

 

Til de som ønsker beskyttelse kan jeg forøvrig anbefale dette etuiet til telefonen. Kjøpe det på Expert. Sitter støpt, slim og god kvalitet virker det som.

Endret av sir-alex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...