Gå til innhold

Valg av skjermkort


Anbefalte innlegg

Har et Asus z8na-d6 hovedkort og fikk nettopp et Msi gtx680 siden gamle skjermkortet begynner å streike litt.

Med gtx680 vil ikke maskina boote. har lest at det er noe med at jeg må flashe biosen på gtx`en for å få det til å fungere på noen hovedkort.

Noen som vet hvordan jeg kan vite om et grafikk kort fungerer med hovedkortet mitt når jeg skal handle nytt. Og når begynte dette å bli et problem med bioser som ikke er komplatible?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet her er helle at dette er server hovedkort PCI-E x16 (Gen2 X16 Link) så vil tro de i hovedsak ikke er beregnet for gaming skjermkort.

 

Det ville vært fint om du nevner hva slags PSU du eventuel har, siden det kan være problemet, særlig om det virker fint i 1-2 år også slutter det å virke, det kan også være skjermkortet blir varmt at det ikke overlever særlig om du har 2 prosessorer installert f.eks xeon X5650.

 

Har du mulighet å teste skjermkortet med annet hovedkort?

så finner du ut om hovedkortet eller skjermkortet er problemet.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det skal egentlig ikke ha noe å si, men at det på slike hovedkort ikke akkurat testes opp mot slike "gaming-grade" komponenter er nok sant. Det er nok ingen måte å vite om dette på forhånd (måtte i så fall vært å googlet for å se om andre har hatt lignende problemer), da det etter Pci-e og ATX spesifikasjonene skal fungere fint.

 

Blir vel litt på samme måte som at det er visse hovedkrot som ikke fungerer med akkurat visse typer RAM. Det er ikke noe man kan vite på forhånd.

Dessverre har jeg nok ikke erfaring nok med slike server-hovedkort til å hjelpe deg. Men at oppgradering av firmware KAN fungere, er nok mye mulig. Gitt at de i nyere firmware faktisk har adressert problemet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...