Gå til innhold

Får ikke starta pc'n etter megatabbe!


Spy_oo

Anbefalte innlegg

Smart som jeg er skyvde jeg den røde knappen bak på chieftecknappen min til siden. Sikringen gikk, og jeg skyvde knappen tilbake igjen. Dataen var heldigvis skrudd av så jeg ødela ikke så mye tror jeg. Det som er problemet er at jeg ikke får starta pc'n. Det er helt dødt. Jeg har fått høre at det var sannsynligvis strømforsyninga som gikk duken, men kan noen andre komponenter ha kommet til skade? Noen deler på hovedkortet eller noe sånt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På den forrige jobben "låste" vi "den fine røde skyvebryteren" med limpistol.. gjett hvorfor..

 

Som sagt- se etter sikringen. Den sitter inne i strømforsyningen, mellom to metallholdere. Den er tre- fire mm tykk, og ca. 2 cm lang. Enten er den glassfarget, eller hvit, avhenger av hvilken type PSU du har. Napp den ut, gjerne med en tang. Ta tak med tangen på en av metallhylsene, hvis ikke knuses sikringen bare.. Les hva som står på metallhylsene, eller ta med sikringen til noen som selger sånt. Handle ny, og håp på det beste.

 

Faren med strømforsyninger er at de inneholder kondensatorer, og de kan inneholde nok strøm til at det blir meget ubehagelig for deg hvis du klarer å få den i deg, selv månedsvis etter at PSU- en er skrudd av.. Derfor tang. Da får tanga strømmen, og ikke du.

 

Har aldri vært borti PSU med automat, men det kan jo finnes for det.

Lenke til kommentar

Tror det ikke er noe særlig vits å tukle for mye med strømfoskyninga, kjøp heller en ny en, komplett har noen som er demobrukte (men ingen har rørt noen røde knapper på dem) som er ganske billige (tror de er ganske bra også) en chiftec 340 watt til ca 250 og en av samme merke på 360 watt til litt over 300 kroner.

 

Hvis du ikke har så mye greie på data kan det kanskje være smart å få noen til å hjelpe deg, men hvis du setter deg litt inn i det er det en smal sak (det kan være litt trælete å få ut de gamle ledningene, det er den eneste oprasjonen i maskinen man kan bruke makt på).

 

Lykke til

!!

Lenke til kommentar

samma tabben gjor jeg da jeg bygde min første maskin(med chieftech). 2-3 år siden.

Da jeg var ferdig *stolt* trykte jeg på power-knappen, ingenting skjedde :o jeg tenkte: "@£@£$€%/&"% i #¤$vete, hva #aen har jeg gjort nå?"

Prøvde alt, til slutt fant jeg en knapp jeg ikke hadde prøvd, den sto da bakpå strømforsyninga(jajaja, den var rød) jeg drog den til sides(til 110V), listet meg stilt bort til power-knappen, og trykte.

Mesteparten av sikringane i huset gikk, det røk ut av forsyninga, det gnistra, det vart svart, det sa PANG!! :grumpy:

Trodde først det var lynedslag i nabohuset.

 

Her er alts som gikk til #"¤@£$: Minnet, Cpu, Hk, Strømforsyning.(neinei, ingenting på garantien)

Var ganske deppa ei stund da ja.

 

Siden det, har jeg aldri trykket på en rød knapp jeg ikke helt vet hva er.

Heldivis er det ikke sånn knapp(230/110) på dee nye strømforsyningene.

Lenke til kommentar
Fortvil ikke, jeg har en Chieftec 360W PSU som ligger her og slenger.

 

Du kan få den av meg hvis din er ødelagt. Men prøv sikringen først. Jeg har bilder av min åpnet, så jeg kan vise deg hvor den er.

 

Jeg som syntes jeg var snill fordi jeg sendte en gratis CD til en som hadde rotet bort installCD'en til Audigy2..

 

Har mye å lære. (Har noen 72- pins minnebrikker noen kan få..)

Lenke til kommentar

Å lime fast knappen på 240V er lurt, eg gjer det på alle minevåre maskiner. Det er MEGET usannsynlig at eg kjem til å ta den med til andre land uansett.

 

Når slikt skjer kan forskjellig hende.

 

1: Sikringen går og må skiftes (eventuelt vente noen timer dersom det er automatsikring

2: PSUen seier takk og farvel.

3: PSUen pluss HKGPUPCI-kortMinneCPU tar kvelden.

 

De fleste eg har sett angående dette har bare måttet bytte PSU, men det er også de tilfeller der HK og heile dritten går i dass.

 

ALDRI RØR DEN RAUDE KNAPPEN

Lenke til kommentar
eru helt dum eller????

 

mvh.

syvern

 

Sånt er ikke passende på et forum.

Det var en tabbe, hvilket de fleste av oss gjør en gang iblant.

Kan ikke si du akkurat hjalp han.

Jeg har heller ikke no å bidra med, ville bare sette på plass zyver jeg :x :roll:

 

Må si meg enig der. Til dei Zyvern anb. jeg å lese Nettikette og retningslinjer (som du finner i Forum menyen til venstre).

 

Jeg siterer Nettikette:

Først; om det er snakk om direkte utskjelling av en person, la være å svare på tråden. Om du svarer får posteren av tråden inntrykk av at folk faktisk leser det han skriver. Du skal alltid ta kontakt med en av moderatorene, enten via e-post, private meldinger, eller "varsle moderator"-funksjonen i frames-versjonen av forumet. Husk at selv spammere er beskyttet av retningslinjene, og utskjelling av andre vil garantere deg en utestengelse.

 

Så tilbake til topic. Det er som allerede namnt tidligere i threaden sagt at det mest sannsylig vis er kun PSU. Du trenger et skrujern og litt vett. Kobl fra alle spenning og ta Helt ut PSUen, selvfølgelig slik at du skal få skru lettere. Skru opp PSUen så finner du nok sikringen. Den ser ut som en lyspære på ca 1.5 - 3 cm lang rørformet "dings". Er ikke sikker på størrelsen men sett vertfall inn en sikring av samme type. Størrelsen er oppgitt PÅ selve sikringen som er gått. Den er oppgitt i A ( Ampeer. )

Håper problemet ordner seg, lykke til. :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...