Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Er jeg for streng mot han?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg forstår godt at han ikke liker deg, slik du beskriver situasjonen.

 

Du sier at du ofte gir han forbud, og reaksjonene hans på dette kritiserer du også. Hvor det er ok å ha på seg caps er ikke din plass å bestemme. Spillene hans handler ikke bare om skyting og drap for han, det handler om felleskap med vennene og er et utrykk for konkurranseinnstinktet innad i gjengen. Jeg tviler på at han handler sin egen cola, sine egne tv-spill og sine egne klær også.

 

Husk at du er mye eldre og vil sannsynligvis vinne enhver diskusjon eller krangel dere har, rett og slett fordi du er flinkere til å argumentere enn broren din. Tipper at han føler seg overkjørt og at han ikke greier å si ifra hvordan han føler eller hvorfor han føler at det er feil av deg å si ifra, fordi du argumenterer bedre.

 

Kan det være at du setter du grenser for ham fordi du føler at han slipper for lett unna?

 

Slik du beskriver det, er det eneste du gjør å peke på feil med han og hans oppførsel, uten noen positiv tilbakemelding. Ingen i reagerer positivt på å bli detaljstyrt i hverdagen av noen som ikke har autoritet over en, og ja, han vil avsky deg hvis du ikke endrer dette mønsteret.

 

Grenser skal settes av foreldre.

Lenke til kommentar

Jeg er tjueto år. Jeg mener at når ingen andre griper inn så bør jeg si i fra. Men jeg bør vel kankje si i fra til mor eller faren hans om dette. det somer problemet nå, er at han avskyr meg.

 

Joda, du kan si fra, men det er ikke den beste fremgangsmåten å si det på en krass måte direkte til ham. Med mindre det er din Nintendo eller din cola han drikker har du ingen myndighet til å nekte ham dette. Du bør heller foreslå andre alternativer eller la være å tilrettelegge for ham f.eks ved å ikke hente cola til ham om han ber om det. Ikke kom med formaningerom at han heller burde gjort noe annet hver gang han har lyst til å spille. Selvfølgelig må du også gå foran som et godt forbilde. Ikke si at han ikke får spille Nintendo eller drikke cola om du selv sitter i sofaen og ser på TV og drikker brus dagen lang.

 

Ingen liker å bli fortalt hva man kan og ikke kan gjøre, så jeg forstår godt at han sier at han ikke liker deg. Hvorfor kan man forresten ikke si det til folk?

Lenke til kommentar

Hva med å være en rollemodell og venn, istedenfor en gammel tante som klager på Nintendo og caps innendørs? Det er mange ikke-voldelige spill til Nintendo som dere kan spille sammen f.eks :)

Jo jeg har prøvd det, men noen ganger har det skjedd at jeg har satt han på plass. Noen ganger svarer han folk ganske frekt, og da sier jeg til han at sånn snakker man ikke til andre. Det har vært de gangene når mor eller far hans ikke har vært til stede. Ellers bruker han ganske grove ord mot meg, eller trusler. Og da blir jeg ganske hard mot han og jeg pleier som regel og si at visst han sier et ord til må han vaske munnen sin osv. Men det hjelper ikke.

 

Men jeg har insett det nå, at jeg heller bør være ydmyk og fostelsefull mot han. Men nå har han mistet helt troen på meg. Han sier at han hater meg og at han skal behandle meg som luft fordi at jeg er stygg mot han osv.

Lenke til kommentar

Poster i tråden er er flyttet i det sorte hullet til forumet. Det er ikke ønskelig at man diskuterer om noen er et troll i tråden da dette fører til unødvendig persondiskusjon. Vennligst unngå dette videre. Det er derfor bedre å bruke "Rapporter"-knappen slikt at slikt blir luket ut fra tråden..

 

Reaksjoner på dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på https://www.diskusjon.no/index.php?s=b5770b344f75925a57cf672f34bd93db&&app=members&module=messaging&section=send&do=form&preview=1&_from=quickPM&fromMemberID=1713”'>Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...