Gå til innhold

Liv etter døden?


Anbefalte innlegg

Å fortelle folk at de kommer til himmelen dersom de går riktig vei, er også tegn på omtanke

 

Hvis du ikke sier noe, da bryr du det ikke om dem.

 

Siden du konsekvent hopper over de spørsmålene som ikke passer deg, så får man bare gå videre i debatten.

 

Kristne forkynner religionen sin for egen vinning, ikke fordi de bryr seg om andre. Veien til Himmelen er, i følge Bibelen, gjennom Jesus. Bibelen sier også:

 

"Den som tror på Sønnen (Jesus) har evig liv, men den som ikke vil tro Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham". Johannes 3.36

 

De som derimot ikke vet om Jesus kan ikke holdes ansvarlig for sin uvitenhet siden de verken kan tro eller avvise noe de faktisk ikke vet om. Hadde kristne derfor virkelig ønsket at alle andre skulle kommet til Himmelen (få evig liv etc.), så hadde kristne holdt kjeft og latt menneskeheten passere i uvitenhet inn i evig liv.

 

Den beste måten for å gi folk evig liv i Himmelen, hvis de kristne dogmene stemmer, er m.a.o. å la religionen "kristendommen" dø ut og aldri snakke om den igjen. Problemet er bare at det vil ikke kristne gjøre, rett og slett fordi de vet at forkynnelse gagner dem selv og derfor fortsetter de med det i den tro at de har sin egen rygg fri, mens de presser på andre ett valg mellom straff for å ikke tro på dette eller belønning for å underkaste seg.

Endret av LiamH
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Det som fra begynnelsen av står sentralt i den kristne verden er mennesket fysisk og psykisk rehabilitering. Her har Jesus Kristus dratt i gang noe, som en dag vil ende med at mennesket både fysisk og psykisk blir udødelig.

Du kan udødeliggjøre et menneskes arvestoff, og det er dette du av en eller annen merkelig grunn kaller "oppstandelse".

 

Det hadde vært dumt av meg å si at dette overhodet ikke blir mulig i fremtiden, det kan jeg ikke bevise. Men samtidig kan vi gjøre forutsigelser basert på menneskers holdninger samt se på det store bildet når det gjelder utviklingen vi har hatt gjennom tidene.

Det å klone levende organismer er ikke et svært komplisert konsept. Det bygger på grunnleggende kunnskap bak celledeling, og det er utførelsen som gjør dette til en utfordring.

Vi har også kjenskap til hvordan hjernen fungerer og prosessene knyttet til minnet.

 

Men på samme måte som at vi ikke klarer å lage datamaskiner som tenker selv, klarer vi ikke å etterlikne de kjemiske prosessene i hjernen som foregår når vi lærer. Det er heller ingen nytte i å forske på dette, ettersom at ønsket for å bringe døde mennesker tilbake ikke er svært utbredt.

 

Det er nettopp fordi USA er kristent, at det på flere områder er så langt frem i verden.

De var langt fremme en gang.

 

Det er troendes feil at landet har tatt så mange store steg tilbake. De ligger nå et stykke lenger nede på listen.

 

Kristendommen er faktisk et konkret problem for utviklingen i Statene.

 

Om opplevelsen er utgangspunktet, trenger det ikke være så "enkelt/komplisert".
Lenke til kommentar

Kristendommen er vel den eneste edruelige religion når det kommer til spørsmålet om døden. Her er svaret soleklart: Døden er punktum. Fra jord er du kommet, til jord skal du bli. Du er altså oppstått fra ingenting, og blir til ingenting når døden inntreffer.

 

Finnes det noe tristere? Kristendommen snakker om evig liv, altså at du skal leve selv om du dør. Det betyr ikke et liv etter døden, men at et menneske kan oppstå til liv igjen. Budskapet i kristendommen er at det bunnløse triste som døden er, kan overkommes.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg liker denne "kommet fra ingenting og går tilbake til ingenting" - den gir både mening og alle muligheter, slik jeg ser det

 

lenge leve tomheten :)

Lenke til kommentar

Tror du på et liv etter døden?

 

Hvordan ser du for deg at det er?

Er på ingen måte religiøs, men tror så absolutt på muligheten for et liv etter døden. At barn plutselig begynner å snakke fremmede språk eller fortelle om sine forrige liv er gode indikasjoner på at det kan være noe i dette. Det er dokumentert flere eksempler som kan peke i den retning, blant annet i denne boken:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Twenty_Cases_Suggestive_of_Reincarnation

 

Syns for øvrig denne filmen om et enkelttilfelle relatert til dette er interessant:

 

https://www.youtube.com/watch?v=QgOBfCrxS3U

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

"Nær døden-opplevelser" er tross alt ikke noe mer enn opplevelser når man er nær døden. Disse opplevelsene er reproduserbare.

Masse rart foregår i hjernen din under de utallige mulige situasjonene hvor den utsettes for oksygenmangel, ekstreme påkjenninger, skader osv. Det finnes mange årsaker når det kommer til hallusinasjoner.

 

Og man kan vel si at alt som lever er "født for å dø".

Hadde også vært litt trist å leve evig for å være ærlig. Tenk på hvordan det hadde følt å være 200 år.

Lenke til kommentar

Jeg ser virkelig ikke greia med kristendommen og islam sitt truende helvetes snakk. Om at folk som ikke følger deres regler skal bli dømt til helvete. Jeg tror helvete snakket er noe folk før i tiden må ha brukt for å skape et divint opplegg for makt og psykologisk kontroll over folk. Jeg kan bare ikke tro at en gud skal dømme folk for å ikke følge en religionens regel. Jeg vil tro at gud tilgir folk uansett og at vi skal elske livet og gjøre godt for andre, den hjerteløse abrahamiske religionen har jeg aldri forstått.

 

Ellers hva som skjer etter døden vet jeg ikke, men jeg synes det er greit det finnes troende personer ^^

 

Men synes Bahai har en litt mer sympatisk forståelse på det :)

Det har jeg litt respekt for.

http://en.wikipedia.org/wiki/Afterlife#Bah.C3.A1.27.C3.AD_Faith

http://bahaiteachings.org/do-bahais-believe-in-hell

Endret av Fjell
Lenke til kommentar

Jeg vil tro at gud tilgir folk uansett

 

Hei Fjell :-)

Du sier ikke om du tror Gud finnes eller ikke, men om Gud finnes - må ikke Gud da også være rettferdig? Hvem er Gud, og hvem er du og jeg? Er vi hellige og rene som Gud? Skal Gud bare se gjennom fingrene på all form for synd og ondskap? Og er det egentlig virkelig Gud som sender folk til helvete (hva nå helvete er/vil si)? Er det ikke ens eget frie valg å ta imot Guds tilbud om frelse? Er det ikke gjennom frelsen betalt av Jesus på korset at Gud tilgir folk uansett, eller kan man "kjøpe seg" frelse gjennom ens egne "gode" gjerninger?

 

“There are only two kinds of people in the end: those who say to God, "Thy will be done," and those to whom God says, in the end, "Thy will be done." All that are in Hell, choose it. Without that self-choice there could be no Hell. No soul that seriously and constantly desires joy will ever miss it. Those who seek find. Those who knock it is opened.”

- C.S. Lewis (The great divorce)

 

http://youtube.com/watch?v=JWnsjOL0tQ8

Lenke til kommentar

Resten av dyrelivet opererer vel ikke med "synd" og liknende. Handlinger er jo tross alt bare handlinger? Og det eneste resultatet av handlinger er vel sanksjoner fra individene det rammer?

Utfra denne logikken ser jeg ikke helt hvorfor synd assosieres med høyere makter. Det er jo bare handlinger? Handlinger som mennesker reagerer på?

 

Så hvorfor skal vi da tro at handlinger bestemmer hvor vi ender opp etter døden?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

 

Så hvorfor skal vi da tro at handlinger bestemmer hvor vi ender opp etter døden?

 

Buddhisten forholder seg til at bevissthetsstrømmen fortsetter uavbrutt , og den bevissthets tilstanden du er i ved selve døds-øyeblikket, bestemmer mye av hvor du ender opp og hvilken type "gjenfødsel" du "velger". Så det handler ikke om hvilken skade du har forvoldt mot "de andre", det handler om hvor mye du har skadet deg selv, ved å leve på en ukyndig måte. Så det fungerer som i det vanlige livet (at man bestemmer over sin egen lykke, minus naturens luner ..), og er du en vanskelig type, får du gjerne større vanskeligheter enn andre, fordi du velger ukyndige løsninger. Og jeg for min del ville ikke si at folk skal tro på sånt, men mener at folk bør sjekke dette selv og undersøke om det kan stemme

Lenke til kommentar

Jeg liker å sammenlikne livet med en vask. Vi kommer alle fra springen, og vi skal alle ned i avløpet. Hvor enn avløpet leder er det ingen av oss som vet, men jeg vil tenke meg at vi alle møter den samme slutten.

 

Det blir for dumt å tenke at noen ender opp et sted, mens andre ender opp et annet sted. Det gir ikke mening at noen/noe skal sortere døde mennesker.

Lenke til kommentar

Tror du på et liv etter døden?

 

Hvordan ser du for deg at det er?

 

Nei, men vi vet iallefall at vi lever nå og iflg Einstein er tid relativt.

 

Jeg tror at et individ alltid (subjektivt sett) vil oppleve "nå" som et tidspunkt mellom sin fødsel og død. Ergo vil det aldri (subjektiv sett) komme en tid etter vedkommendes død. Han/hun vil alltid befinne seg i sitt tidsintervall.

 

Forstå det den som vil. :)

Lenke til kommentar

Tror du på et liv etter døden?

 

Hvordan ser du for deg at det er?

Hadde man vist hva tid er så tror jeg man hadde funnet svaret. Tror at tiden bare eksisterer når du lever. Derfor er det ikke noe før eller etter. Tror at man til evig tid er et eller annet sted i dette livet. Tenk på en dinosaur som ble født for 65 millioner år siden, klokken til den dinosauren begynte å tikke da den begynte å eksistere, akkurat som din klokke begynte å tikke da du begynte å eksistere. Tiden i mellom dere har ikke eksistert for noen av dere. Er ikke sikkert at klokka til dinosauren har tikket noe lenger enn din heller. Kanskje den fortsatt eksisterer et eller annet sted. Kanskje hver enkelt eksistens har sin egen dimensjon. Kanskje det varer for evig?
Lenke til kommentar

for at tiden skal gå, trengs det en som tenker tanken - hvis tanken ikke oppstår, er det heller ingen tid

 

Det er jo alltids tid (hendelser i sekvens i romtiden?), men den går ikke. Det er en illusjon generert av hjernen.

 

Det snakkes om romtiden som et firedimensjonalt kontinuum, hvor tre av dem er romdimensjoner og den fjerde er tidsdimensjonen. I denne romtiden eksisterer hver og en av oss mellom vår tilblivelse og død. Når resten av verden har gått videre etter vår død eksisterer vi fremdeles mellom vår tilblivelse og død, fordi det er der vi er. Muligens det "Sånn Er Det!" mente også?

Endret av VikingF
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...