Gå til innhold

Hvor stor forsterker trenger jeg til denne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Websiden du fant dette på fører QSC. Du finner nok en modell der som passer, evt kan du ta kontakt med dem og spørre hvilken de anbefaler deg. 700 watt er mye power, men da klarer du å drive dem ordentlig. Skal du ha dem inne er det neppe mye vits med så mye power. 15 tommere til husbruk i en høyttaler er egentlig en uting når det kommer til lydkvalitet, men det er som regel ikke det som folk kjøper slikt for. Jeg ville nok heller kjøpt mindre elementer og et par gode suber så får du fort bedre lyd.

QSC i denne effektklassen er en effektforsterker, så du er avhengig av å justere innsignalet for å regulere lydnivået. Du kan mate den fra f.eks mix eller preamp.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

700W kan sikkert funke greit det. Problemet kommer først når du skrur opp litt, som jeg tipper du ønsker når du har lyst på slike høyttalere. I manualen for dem så anbefales det 100-300w, og den takler 700w på maks, og det er i få korte øyeblikk, ikke over tid. Får den mye over 300w over tid, så brenner kobberlederene som er surret rundt magnetene opp, og du sitter med noen ødelagte høyttalere.

 

Forsterkeren som det ble linket til gir 1000w i 4ohm, som er det høyttalerene er. Så litt ivrig på volumet over tid, så er høyttalerene ødelagte.

 

Men det skal sies at høyttaleren spiller 97 dB med 1 watt inn målt 1 meter unna høyttalerene, så du skal nok spille veldig høyt før nærmer deg 1000w

Lenke til kommentar

det er et større problem med for liten forsterker kontra for stor , watt er en difus ting og basere seg på .

 

når man spiller høyt på en svak forsterker ender mann opp med og klippe lydsignalet og dette skaper støy og overlengere tid så gir noe etter , enten forsterkeren eller høytalerne .

 

med en kraftig forstreker vil du altid få et rent signal , og vettet burde sette en stopper på og skru for høyt , det er ikke sånn du dreper en høytaler direkte med og skru for høyt , nomalt så hører du at du spiller over høytalerenes evene lenge før den "sprenges" , da elementer begynner og bunne ut og lage skurring .

Lenke til kommentar

For mye strøm (watt) til høyttalerene vil gjøre at det går varme i lederene rundt magneten på elentene, isoleringen på disse vil da smelte og kortslutte. Har man en for kraftig forsterker, og en plutselig skrur for mye opp, så vil det nok ikke ta altfor lang tid før høyttaleren ryker.

 

Det viktigste er å følge høyttaler produsentes anbefalinger.

 

Men watt er ikke alt, da enkelte forsterkere med lav opplyst watt kan være mye mer kraftig enn med oppgitt mye watt. Alt ettersom hvordan de er testet.

Lenke til kommentar

Det viktigste er ikke å følge produsentenes anbefalinger. Tallene de oppgir er ofte for å holde seg på den sikre siden, når sannheten er at høyttaleren faktisk tåler langt mer effekt.

 

Spiller for øyeblikket 550w fra Emotiva på høyttalere som har anbefalt max på 250w. De stortrives med det på lave volum. Selvfølgelig skal man passe på volumhjulet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...