Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc skrur eg helt tilfeldig på om natta


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

har selv hatt problemer med wake on lan som fikk en pc til å skru seg på i tide og utide. var sikkert en bug, men skrudde av funksjonen siden jeg uansett ikke bruker den. sjekk i bios settings, eventuelt prøv å ta ut nettverkskabelen før du går til sengs og sjekk om det eventuelt hjelper.

 

edit. du kan også prøve å ta ut alle usb dingser (mus, tastatur osv) fra pc'en over natten, så finner du kanskje ut om det er et internt problem, eller om det er eksterne enheter som starter pc'en :)

Endret av agnard
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pcen starta vell kanskje rundt den 3 tida jaa? Varriera litt trur eg. Har den jo på Hvilemodus sånn at den ikkje er helt skrudd av. Om eg skrur den helt av så kjeme de ikkje. Mulig de kan vere usb/ ekstern hardisk elns også.. har katt på rommet natt og dag, men eg har sjøl opplevd og sett at pcn har starta seg sjøl og at ikkje katten har gått på tastaturet for de bruka å starte pcn igjen når den er i hvilemodus

...

Lenke til kommentar

Antaglivis kombinasjonen av hvilemodus og strømstyring som er problemet.

 

Har samme tilfelle på min laptop. Om jeg har på "full ytelse" under strømstyring så vil PCen være i hvilemodus helt til jeg åpner lokket eller batteriet går tomt (når den ikke er tilkoblet strøm).

Om jeg derimot har den på "balansert" eller "strømsparer" så vil den etter 5 timer hvilemodus gå over i dvalemodus, ergo må den starte opp igjen først. Har du da et program som henger seg så maskinen ikke får gått i dvale så vil den stå og dure.

 

Gå inn i strøminnstillingene for det strømplanet du bruker og velg at den aldri skal gå i dvale.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...