Gå til innhold

Hva er en bra rom til drinkmiksing?


ATWindsor

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ville heller valgt blank rom, type standard bacardi eller havana. kan brukes til mer, hvis du tenker drinker.

 

synes ikke kapteinen kan brukes til noe annet enn med cola, skal jeg være ærlig. skal du derimot lage en daiquiri e.l. ville jeg hatt blank rom. eller lage mojito. and so on and so forth.

 

captain morgan er veldig krydret, og litt..... "the grillkrydder of rom" for min del. alle synes det er digg på fylla, men skal du lage en ordentlig rett, bruk salt i stedet.

 

andre ting jeg synes du burde ha i barskapet er whiskey (gjerne ett par forskjellige typer!) og tequila. brandy/cognac. vermouth. og så mange likører du vil. cointreau er ganske vanlig (eller annen appelsinlikør feks triple sec), og ett par likører du synes smaker bra. da har du ett greit utgangspunkt iallefall. ikke vær redd for å kjøpe en likør du bare skal bruke i blant, du kan sikkert finne flere bruksområder og worst case scenario så varer den superlenge!

 

snakker du non-alcoholic greier til baren ville jeg skaffet meg en bitter a la angostura, en shaker, drinkskje, målebeger (helst 2cl/4cl, sånn personlig) blender og en citruspresse, samt greie beholdere til sitrus/sukkerlake. ikke glem nok is, blandevann og fete drinkglass.

Lenke til kommentar

Selv er jeg veldig glad i Havana Club sin Anejo 7 Anos siden jeg synes Captian Morgan Spiced Gold som de fleste sverger til smaker piss. Dette er en mørk/brun rom med mye krydder. Ypperlig med cola.

 

havana-club-7-years-old-anejo.jpg

 

Captain Morgan Black Label er et annet, litt billigere alternativ som er litt søtere og ikke fullt så krydret. Denne scorer også jevnt over lavere i tester enn Havana Club.

 

Svart, brun eller blank kommer egentlig an på hva du liker og ikke minst hva du skal lage. Blank rom er nok den mest anvennelige i forhold til populære drinker som Cuba Libre, Daiqiri, Mojito, Caipirinha eller Pina Colada. De mørkere typene, "gold" og "black" brukes f.eks i variasjoner av Cuba Libre (den vi kjenner som "rom & cola" her til lands er nesten alltid med mørk rom), Dark 'N Stormy og Planter's Punch.

 

Når det kommer til blank rom synes jeg Bacardi Superior er god siden den ikke er så hissig på romsmaken som f.eks Havana Anejo Blanco. Men begge er gode valg som ikke kan slå feil.

Lenke til kommentar

Feh ser ut til å ha erfaring, mer enn meg. Støtter de som sier at blank rom er mer anvendelig. Og om man vil ha mindre bismaker, så er jo blank rom et ganske sikkert valg.

 

Personlig så fordrar jeg f.eks. ikke denne vodka-bismaken, og foretrekker hvit rom. Om jeg bestiller en drink som har vodka som basis fra baren, så forteller jeg dem at jeg foretrekker de erstatter den delen av drinken med hvit rom.

 

Men, så har du de som elsker vodkasmak, og om man da blander litt vann (faktisk) i den så fremheves alle de "skjulte" notene ved vodkaen.

 

Baccardi er jo også brukt i Baccardi Breezer rusbrus.

 

Jeg kjøpte en gang en hvit rom når jeg var på Tenerife. Den het noe med Trinidad, og kostet like under 6 Euro for 1 liter. Den var faktisk veldig drikkbar, selv om prisen var lav.

 

post-30484-0-91036700-1395228602_thumb.jpg

 

En gang jeg var på Gran Canaria så fikk jeg en drink som visstnok skal ha vært mikset med Baccardi. Men, jeg mistenker at de hadde stappet noe uggent hjemmebrent eller værre oppi. Fikk skikkelig skallebank ganske så hurtig. Også kona mi fikk skallebank av samme drink. Så vær forsiktig med barer i syden. Det er tryggere å kjøpe spriten i dagligvarebutikken der nede.

 

Nå er det rom som står på menyen:

Men, dersom du ellers ikke liker så godt bismaker, og en gang blir fristet til å gå for whisky, så skal du holde deg litt klar enkelte skotske fordi der er kornet brent med koks (faktisk) som gir en veldig stram bismak. Det finnes whisky-elskere som sverger til den smaken, men det finnes også mange skotske whisky-valg som ikke er brent med koks.

 

Også er rug-whisky mange hint mildere å drikke enn malt-whisky. Det er kanadisk rug-whisky jeg har prøvd da.

 

Hold deg langt unna Johnnie Walker (Red label), det er min erfaring. Den smaker piss i forhold til de kanadiske rug-whiskyene.

 

En kanadisk whisky jeg kan anbefale, blant mange er Wiser's Deluxe. En annen er Alberta Springs.

 

Whisky kan jo i nøden brukes som drinkmix, selv om de blanke typene brennevin nok er mest anvendelige.

 

post-30484-0-03512400-1395228789.jpgpost-30484-0-54715900-1395228802_thumb.jpg

 

Husker jeg hadde en slik liter med Alberta Springs i gave til en kompis. Så skulle vi ut på byen en gang sammen rett etter gaven var overrekket. Han drakk mer enn halve flasken, og der gikk den byturen i vasken. :rofl:

Han sovnet som en stein.

Endret av G
Lenke til kommentar

Når det kommer til Whisky er det primært fire typer som brukes i drinker (hvertfall de internasjonale) og forskjellen ligger stort sett i hva de er laget av (og selvsagt smaken):

 

- Rye Whisky (laget på rugkorn)

- Bourbon (laget på mais)

- Maltwhisky (stort sett skotsk, er den fra Irland heter det Whiskey)

- Drambuie (Maltwhisky som er smakssatt med honning og urter)

 

Såvidt meg bekjent kommer Skotsk Whisky med røyk-aroma/brent preg fra Islay, en øy vest for Skottland. En av de mest kjente er vel Laphroig. Det står som oftest på flasken dersom det er en Islay, og er sjelden noe man får servert med mindre man ber om det.

 

Når det kommer til hva man skal ha i barskapet så er det viktigere å tenke på hva man skal lage snarere enn hva man skal ha tilgjengelig. Skal man dekke over alle mulige oppskrifter blir man fort blakk :p Så tenk heller over hva du ønsker å lage, og kjøp inn deretter.

 

Med det sagt, for et noenlunde ungdommelig barskap ville jeg investert i:

 

- Gin, Vodka og Rom.

- Likører som f.eks Kahlua eller Tia Maria (kaffelikør) og Baileys. Fruktlikører (jordbær, aprikos, banan) etter ønske.

- "Triple sec" (f.eks Cointreau).

- Irsk Whiskey (til Irish Coffee), og en skotsk Whisky (drikkes rent eller med is).

- Shots som f.eks Hot&Sweet, Minttu, Sambuca, Jägermeister osv.

 

Andre aktuelle ting kan være Drambuie (whiskeylikør), Vermouth (Vermut på norsk, sterkvin), Cognac/Brandy.

Lenke til kommentar

Havana club, Alle Bacardi sine lyse rom ( velg smak selv ), Bacardi oak <3, bacardi gold, Captain morgan.

 

Skal du lage mye forskjellige drinker så burde du kjøpe Triple sec,Sambuca og en sterk lime/lemon drink miks og ha det stående, dette er noe med mye smak som varer lenge og du får mange drinker ut av dem, Sambuca har en veldig god men sterk lakris smak og må den har en merklig konsistens så den må blandes godt så du får jevnt i drinken.

 

har hatt en flaske med sambuca nå i over ett år og jeg drikker ofte og lager ofte drinker men den trenger man lite av., Skal du ha shots som for eks "Tyrker" så lag selv med en billig type vodka

 

0,7 dl vodka minimu 37,5 %

3-4 poser tyrker ( Tøm varmt vann på en flaske så du akkurat dekker over alle dropsene og rist )

Lime/roses lime drink mix ( Veldig godt med lakris og lime combo men juster mengden etter egen smak )

 

Den beste jeg noen gang lagde var ingrediensene over men hadde 0,3dl med absolut kurant og resten med vanlig vodka. Den var utrolig god

 

 

det er greit og bruke vann til og løse det opp for da får du fler shots og alkoholsmaken blir borte, den smeller fort og hardt uansett og er hva jeg vil kalle "farlig" siden du ikke smaker alkohol kan du shotte til du stuper eller ta ett mindre glass og kose deg med den.

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Ble mye OT her. Selv om mye er bra mtp mixing..

I forhold til det trådstarter spør om: Skal du mikse drinker med rom, utover cola og rom, er det blank rom som gjelder. Gjerne en nøytral rom, altså ikke slik Bacardi Raspberry o.l.

 

Lykke til. Det er sabla gøy etterhvert som du får et velutstyrt barskap. :)

Lenke til kommentar

Til tiramisu passer også amaretto

 

post-30484-0-31451300-1395235248.jpg

 

 

Ellers om man først beveger seg over i likør-segmentet, så finnes det en veldig anvendelig likør med hint av vaniljesmak:

 

post-30484-0-04561500-1395235653_thumb.jpgpost-30484-0-96650300-1395235660.jpg

 

post-30484-0-54801400-1395235671.jpgpost-30484-0-31917800-1395235681_thumb.jpgpost-30484-0-39241600-1395235688.jpgpost-30484-0-06956800-1395235695.jpgpost-30484-0-72647700-1395235705.jpgpost-30484-0-29376700-1395235714.jpg

 

 

 

Også har jeg vært borti en likør som ikke er så sinnsykt søt som mange likører ofte er, som er ok nok å drikke bart. Slåpebærslikør. Kjøpte den på Gran Canaria.

 

Pacharán - Vrtebi

Den er kanskje ikke særlig velegnet til drink mixing, men hva vet nå jeg. Den har nokså tydelig smak. Men, ikke noe å drikke seg dritings på, tror jeg da. Ikke alle gjester jeg har hatt har likt den like godt som meg.

post-30484-0-21354000-1395236036_thumb.jpg

Endret av G
Lenke til kommentar

Gin er det ikke alle som liker. Men likefullt så er det et standardinnslag i et barskap.

 

Denne drikken kan gi deg drinker som de som ikke er så mye for det søte, kanskje kan like. Gin er så stappfull av forskjellige urter at smaken er ganske ram for mange.

 

Mindre søte drinker kan man også få til med blank rom. F.eks. Mojito:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Mojito

Endret av G
Lenke til kommentar

Gin er det ikke alle som liker. Men likefullt så er det et standardinnslag i et barskap.

 

Det er med Gin og GT som med de fleste andre cocktails. Får man servert et dårlig tilberedt produkt er sannsynligheten stor for at man legger det for hat.

Lenke til kommentar

G, jeg har smakt tiramisù med amaretto, og jeg klarer det ikke. Det blir helt feil. For meg er det kun mørk rom som gjelder, og jo bedre kvalitet, jo bedre smak på desserten.

 

Gin er for øvrig fantastisk, har blitt mer og mer glad i G&T etter som jeg har blitt eldre.

 

Jeg smakte det i Italia. Beredt av restaurantsjefen. Det smakte bra det ihvertfall. Kan det være tiramisuen du fikk servert som ikke var av beste klasse? Jeg husker ikke hvilket amaretto-merke restauranten brukte på desserten.

 

Men, jeg kan være enig med deg der om det er mandel-essens generellt. Jeg synes også mandel-essens kan bli litt for tyngende type smak til tider.

 

 

Det er med Gin og GT som med de fleste andre cocktails. Får man servert et dårlig tilberedt produkt er sannsynligheten stor for at man legger det for hat.

 

Det vil jeg tro du har helt rett i. :)

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg smakte det vel og merke her til lands, på en "italiensk" restaurant i Trondhjem, men første gang jeg smakte tiramisù, var det på en italiensk restaurant på Manhattan, og der brukte de en god, mørk rom, og når jeg lager det selv og vinner over folk som sier de kke liker tiramisù til den andre siden hvor de av oss som liker det er, er det alltid når jeg har brukt Ron Zacapa.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...