Gå til innhold

Den Store Samsung Galaxy S5 Tråden


  

203 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe S5?

    • Ja!
      79
    • Nei, oppgraderingen er ikke stor nok
      87
    • Kanskje, når prisen går ned
      36
  2. 2. Hvilken farge går du for?

    • Gull
      10
    • Hvit
      31
    • Mørkegrå
      55
    • Mellomblå
      36
    • Skal ikke kjøpe
      70


Anbefalte innlegg

 

 

Fattet litt interesse for NEE firmware istedenfor TEN. Jeg har forstått at TEN er telenor firmware og den inneholder mye telenor apps som jeg aldri benytter. Er det noe som kan gi en kjapp sammenlikning av NEE og TEN?

Irriterer meg at Lollipop ikke er tilgjengelig for TEN ennå..

TEN på S5 inneholder ca.7 Telenor-relaterte apper (inkl. 1881 og Wimp), 5 av disse kan avinstalleres, de resterende 2 kan deaktiveres. NEE inneholder f.eks. APN innstillinger for mange operatører i Norden, mens i TEN skreddersya det innstillinger for Telenor i Norge. Oppdateringer til NEE kommer typisk samtidig som eller før de kommer til TEN, men det er ikke en absolutt regel.

 

Ikke noe å irritere seg over, du får kanskje en nyere versjon av av programvaren siden den lanseres litt senere enn NEE.

 

 

 

TEN-versjonen ble tilgjengelig over KIES i dag tidlig.

 

...og ser ut som TEN-versjonen også er tilgjengelig OTA nå :) Laster ned her!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Observerer med interesse at Android v5 Lollipop til Galaxy S5 er ute i den nyere versjonen G900FXXU1BOA3 for TEN (Telenor). Foreløpig er NEE (Nordic) på den forrige G900FXXU1BNL9. Noen som ser forbedringer og forskjeller på versjonene?

 

 

Næsj.. Jeg kan svare på min egen post. G900FXXU1BOA3 mangler også tilgang til "Priority mode" fra volummenyen(e). Ref. Priority Mode for Lollipop til Nexus.

Lenke til kommentar

Noen som har merket denne feilen? Blir den rettet i 5.1 tro (og når vil den komme til S5):

 

Når du setter at WiFi skal være av når telefonen er i dvale så slår den på WiFi slik den skal når du låser opp telefonen, MEN kopler seg ikke automatisk til kjente nett. Og da er jo vitsen borte! Da kan man jo like gjerne slå av/på manuellt (da kopler den seg til kjente nett med en gang).

 

Hvis WiFi alltid er på så kopler den seg alltid til automatisk, men det bruker jo mye mye mer strøm :-(

Lenke til kommentar

Får bare opp pålitlige enheter under Smart Lock. Noen som vet hvordan man får lagt til pålitlige steder?

 

Når jeg koplet min S5 til bluetooth i bilen så kom den opp. Og når jeg kopler til den med "Smart Lock" trenger jeg ikke bruke fingeravtrykk når jeg bruker den i bilen. Noe som jo gjør ting en smule lettere :-)

Lenke til kommentar

Spørsmål om varsling av SMS til dere som har oppdatert til Lollipop.

 

Når jeg får varsel om SMS på startskjermen (og i nedtrekksvarsel lista) så står det av og til navnet på avsenderen, men andre gangen bare nummeret (selv om avsenderen er i adresseboka).

 

Virker ikke som det er så mye logikk i når det skjer, men som regel står navnet først gangen, men hvis jeg ikke leser meldingen så kommer jo varselet om igjen, og da er det aldri navn - bare nummer :-(

Lenke til kommentar

Har du sjekket om de som kun er nr ligger på en annen liste enn de som har navn? Feks Samsung account vs Google vs facebook?

 

Alle er Google kontakter. Ingen lokale. Og det skjer med samme person. Jeg kan få varsel med navn en gang, og bare opp nummeret en annen gang (eller ved gjentatt varsel). Det er det som er så rart.

Lenke til kommentar

Lars-Erik: disse feil du finner, er det på en telefon som du har re-satt til fabrikkinnstillinger etter oppdateringen?

 

Bare flusha bufferet hittil, men vurderer full reset snart :-)

 

Har forsket og funnet ut noe om WiFi greiene som hjelper....

 

Hvis jeg slår "Passpoint" PÅ, og "Behold under hvilemodus" til ALDRI.

Da ser det ut til å virke. Når den går ut av dvale så kopler den seg til.

Men normalt heter jo denne "Kople til kjente nettverk automatisk".

Hvordan kan man lukte at det er denne man må slå på :-)

 

Se Bilde: post-60330-0-69775800-1423247493_thumb.png

 

Men den innstilingen ser man på batteridetaljene at det virker riktig.

WiFi er på bare når telefonen er aktiv, og den bruker mye mindre strøm

(så mine 3 dager ligger nå an til 4 dager men min vanlig bruk :-)

 

Se bilde: post-60330-0-20700200-1423247500_thumb.png

 

Har ikke funnet ut av det med navn og SMS, hvis det kommer flere SMSer så står det også av og til alle navene, men av og til flere nummer. Aldri blanding. FInner ikke noen logikk i når det skjer :-(

 

En ting til som irriterer meg. Jeg setter alle volum-barene på 90%, men så merker jeg etter en stund at noen har ringt uten at jeg hører det. Sjekker volumene og ringevolumet er satt til minimum (hakket før vibrasjon). Lurte på om dette kunne ha noe med funksjonen hvor man legger hånda oppå for å slå av ringingen, men hjalp ikke å slå av denne (testet også å bruke denne men den endret ikke permanant volumet). Så det er noe annet rart :-/

Lenke til kommentar

Noen som kan anbefale et 32/64GB kort som takler hastigheten til S5?

Mulig det er begrenset hastighet på Micro sd interfacen til S5, slik det er på Note 4.

Men du kan jo kjøre på med dette så er du safe: https://www.dustinhome.no/product/5010798532/pro-mb-mg32d?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146207

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Noen som kan anbefale et 32/64GB kort som takler hastigheten til S5?

Mulig det er begrenset hastighet på Micro sd interfacen til S5, slik det er på Note 4.

Men du kan jo kjøre på med dette så er du safe: https://www.dustinhome.no/product/5010798532/pro-mb-mg32d?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146207

Samsung sine MicroSD Class 10 går bra. Har forsøkt andre Class 10 kort i både S4 og S5 med uheldig resultat (bl.a. lesefeil).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fant enda en grunn som taler for en full reset etter oppgradering til Lollipop (5.0).

 

Hadde en rar sak med at "Google Play tjenester" brukte GPSen hver gang jeg låste opp telefonen. Selv om jeg har slått av bruk av Posisjonstjenesten for Google overalt.

 

For å være helt sikker så ville jeg prøve å disable tjenesten, og gikk inn på "apper" og valgte "avinstalelre oppdateringer og deaktivere" på "google play tjenester". Og som ventet forsvant bruken av GPSen.

 

Men siden jeg trenger "Google Play" som måtte jeg jo slå på tjenesten igjen. MEN det som skjedde da var at det IKKE ble installert noen oppdatering igjen (slik det var før jeg slo den av). Søkte både på Google Play og systemoppdateringer. OG nå virket plutselig ting som det skulle. Ingen bruke av GPS når posisjonstjenestene var slått av (og noen tjenester var grå med "ikke tilgjengelig i Norge".

 

Så det virker som oppdateringen som lå inne var noe som kom før jeg byttet til Lollipop (5.0), og altså laget trøbbel for denne. Så det virker som en hard reset (for å bli kvitt alt sånt) er lurt. Evt at man passer på å avinstallere oppdateringer av alle system-tjenester FØR man legger inn Lollipop for å unngå trøbbel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...