Gå til innhold

EM 2016 - Generell diskusjon


Latias

Anbefalte innlegg

Capture.jpg

 

EM 2016 foregår i Frankrike. Dette blir første europamesterskap med 24 lag.

 

De 53 nasjonene som er med i kvalifiseringsspillet deles inn i 9 grupper for å konkurrere om 23 ledige plasser, da vertsnasjonen Frankrike er automatisk kvalifisert. De to beste i hver gruppe, pluss beste gruppetreer er kvalifisert direkte til EM-sluttspillet, mens de åtte andre gruppetreerne trekkes ut til omspillet om de fire siste EM-plassene. Frankrike som vertsnasjon skal også delta i kvalifiseringen for å sikre dem treningskamper. De settes opp gruppen med fem lag, men lagets kampene skal ikke telle med i kvalifiseringen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det folk må være klar over er at det er 2(3) lag som går videre til EM.

 

Ser vi bort fra de siste to kvalikkene så hadde Norge kvalifisert seg til alle mesterskap siden 1994 med disse nye rammene.

 

Det har lite å si om vi kommer på 1. eller 2.plass. Ergo er det bra for Norge å trekke et av de beste lagene fra Gruppe 1. Kvalifiseringsmessig er det Tyskland, Spania og Nederland som oftest gjør rent bord. England er et lag som typisk kan snuble mot våre motstandere, dog blir jeg glad om vi får de fordi det øker interessen.

 

Det samme prinsippet er på andre siden, fra dårligste gruppe. Trekkes et "tøft" lag derfra vil det gi fordel til de lagene som får 6p, alle får det mot San Marino, men ikke Kazakhstan.

Endret av YNWA32
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...