Gå til innhold

Vikingfjord og Hansa


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er en 19 år gammel gutt som skal på fest i helgen. Jeg har ikke tenkt å bli sterkt beruset. Veier ca 66 kilo. Jeg har kjøpt en flaske vikingfjord som skal deles med 2 andre. Flaska inneholder cirka 22%. Hansa øllet er 0,5 L 4,5%. Jeg drikker veldig skjeldent. derfor har jeg ikke mye peiling på dette. Skal forresten ha 0,23 Cl av vikingfjord flaska. Har hørt at sprit og øl er tull. Noen som har erfaringen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forskjellig fra person til person dette med blanding av forskjellige ting. Noen blir fyllesyke som faen, andre ikke. Men først og fremst er det avhengig av mengden :) 0.23cl tilsvarer ca. 6 enheter. Kombinert med noen(?) halvlitere burde det være mer enn nok til at du blir småfull. Drikk sakte og ta deg god tid så slipper du å gå på en smell.

Lenke til kommentar

For å ha mest mulig styring, så ville jeg tatt ølen først også sprinten blandet med noe som ikke har kullsyre i seg.

 

Kullsyren gjør at alkoholen går fortene videre og gjør deg fortere beruset. Begynner du med ølen og lar den gjøre jobben sin (ikke mer enn en enhet per 15-30 min, gjerne med tilsvarende mengde vann i mellom) før du starter på sprinten uten kullsyre har du bedre sjanser for å ha kontroll og ikke "plutselig" bli full.

 

Inntatt et måltid med mye fett før du begynner vil også motvirke alkoholens virkning.

 

Og for all del, ikke bli med på drikkeleker!!!

Lenke til kommentar

Min oppskrift på en vellykket kveld er å drikke seg relativt raskt opp til det nivået du vil være på for så å vedlikeholdsdrikke til du er ferdig for kvelden. Hvor mye og hvor fort du må drikke er veldig individuelt så der må du bare prøve deg fram. Jeg for eksempel slenger gjerne innpå 5-6 pils relativt kjapt for så å gå over til drinker for å vedlikeholde promillen.

Lenke til kommentar

Eg rekner med at du meiner 0,23 liter eller 23 cl (1/3 av ei heilflaske). Sidan dette er svak sprit så tilsvarer denne alkoholmengden ganske nøyaktig 3 alkoholenheiter.

Så spriten åleine vil være nok til at du kjenner at humøret stiger og hemningane forsvinner.

 

Du skriver ikkje noke om kor mykje øl du har tenkt å drikke, men ein halvliter utgjer 1,3 alkoholenheiter.

Så ein heil six-pack er ca 8 alkoholeneheiter.

 

Så basert på din oppgitte vekt og kjønn så vil 6 halvlitere som blir drukket raskt være nok alkohol til at du bikker 2 i promille. Det er gjerne i denne promilleordenen at ein kan ha problemer med å holde seg våken, samt å oppleve blackout.

 

Du må med andre ord være forsiktig så du ikkje drikker for raskt.

 

Men fordelt utover ein heil kveld så burde ikkje dette være eit problem.

 

Mitt tips er at du drikker spriten fyrst (før kompisane dine drikker opp din del), deretter så drikker du sakte og rolig pils slik at du holder rusen ved like.

 

 

 

Med ein såpass liten mengde med sprit så vil ikkje problemet med å kombinere sprit og øl være særlig framtredande. Problemet med denne kombinasjonen oppstår enten ved at:

-Du drikk sprit som sakte blir tatt opp av blodet frå magesekken, deretter så drikk du øl med kullsyre som gjer at det blir ei større kontaktflate i magesekken som igjen fører til at spriten går raskare ut i blodet og du blir fort veldig full. Det er dette mange refererer til når dei seier at det plutselig berre small og ein blei veldig full.

-Den andre uheldige kombinasjonen er når du drikker øl på ein rolig og fin måte, før du etter at du alt har fått nok alkohol synest at det er ein god idé å dra fram spriten til. Då er det alt for lett å drikke sprit i nesten samme tempo som du har drukket øl, då vil det sjølvsagt også gå galt rett og slett pga mengden alkohol.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...