Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Landsdekkende Internett over fiber


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg lurer på hvilken landsdekkende 100/100 fiber linje som er billigst. Canal digital har 100/100 linje til 599 kr mnd. Er det noen billigere som er landsdekkende der ute?

Canal digital er ikke landsdekkende, og de er først og fremst basert på HFC. Noen få steder tilbyr de riktignok fiber i dag. Som andre kabelselskaper så har de enkelte deler av en by eller tettsteder og derfor er du "out of luck" hvis et annet kabelselskap har etablert seg i ditt område.

Vi har dessverre ingen ISPer som er landsdekkende(som i mine øyne må bety at de kan levere på de aller fleste steder) som kan levere fiber til privatkunder. Altibox er tilstede i de fleste landsdeler, men på ingen måte landsdekkende. Her i Oslo er de omtrent ikke tilstede. De fokuserer først og fremst på områder der det er liten konkurranse på TV/Internett.

Jeg vet ikke hvor du bor, men her i Oslo får borettslaget mitt fiber internett fra Lynet Internett tidlig neste år. 100/100 til 299 :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi får håpe at det på sikt vil bli mulig å velge leverandør av bredbånd over fiber, slik som på dagens kobberlinjer. Da vil man få en linjeleie fra de som har lagt inn fiber og en bredbåndstilbyder etter eget valg.

 

Det som er problemet pr dato, er at utgifter fiber må tjenes inn. Det er ingen fortjeneste i dette, uten at de får betalt over mange år med internett og evt TV/telefoni.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...