Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[Løst] Kan en halv liter med Cider (alkoholprosent 7.5%) forsterke angst?


Laserbeam

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om man drikker litt alkohol så er det jo som oftest med på å dempe evt. "nerver" man har, feks. før man skal feks."opptre for et publikum" eller ut i sosiale settinger som man i utgangspunktet er litt nervøs for. Om det ligger veldig dyp angst bak er jeg usikker på om det vil virke bra eller dårlig. Uansett vil jeg ikke anbefale noen å drikke alkohol for å oppnå selve effekten av alkohol. :)

Lenke til kommentar

Alkohol i større mengder er det mest effektive middelet mot angst som finnes når det ligger i blodet. På vei ut av kroppen derimot (dagen derpå), kan jeg nok påstå at det er et av de verste. :)

 

Utover dette, så er det ikke alkoholen som gir deg angst og heller ikke dine omgivelser. Det er dine tolkninger og underbeviste katastrofetanker, samt forventninger om å få angst, som gir deg angst.

 

Mange tror at når de opplever eller gjør noe, og så blir de automatisk redd. Man forbinder derfor angsten med ulike sammenhenger og steder.

 

Det mange ikke er klar over er at det ligger en prosess imellom dette der dine egne tanker (bevisste/ubevisste) tolker situasjonen og dermed skaper en kjemp/flykt-reaksjon. For mennesker med angstlidelser er ofte angsten for angsten det som er problemet, da i form av at man blir oversensitiv for egne kroppslige tegn som man forbinder med et begynnende angstanfall.

 

Impuls - tolkning - reaksjon.

 

Det er i tolkningen løsningen ligger. :)

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...