Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Pettern29

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg ønsker å bytte vannledningen til mitt hus. I den forbindelse har jeg oppdaget at anboringen min ligger midt i en vei utenfor huset mitt. Denne veien er en fylkesvei. Rørlegger sier at det nesten er umulig å gjøre noe i denne veien. De må da stenge veien for å grave opp vannledningen min. Noen fortalte meg at det ikke er mitt ansvar å bytte delen som er i fylkesveien. Er det noen som vet noe om dette stemmer? Jeg har byttet fra tomtegrensen min og inn i huset, men jeg ventet med resten da dette kan bli veldig kostbart.

Det går mye tungtransport på veien forbi huset mitt, og de har ikke så mye muligheter til å kjøre andre veier.

Har skjønt at det er forskjellig praksis fra kommune til kommune, men i min kommune er det jeg som har ansvaret helt til anboringen på min vannledning.

Alle svar mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Er det virkelig så vanskelig å grave i veien. Hva er fartsgrensen?

Jeg driver med dette til daglig, graving fra hus til anboring. Noen ganger må jeg grave ut i veien og dette bruker ikke å være et problem.

 

Hvilken type rør er det brukt? Er det lekkasje? Hvorfor vil du skifte?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei.

Det er 40km/t som er fartsgrensen her. Det er gamle stålrør fra 1947. Det er ikke lekkasje, men det hadde vært greit å bytte før det blir lekkasje. Når jeg byttet fra stoppekrana utvendig og inn i huset, så jeg at det gamle røret var ganske tettpakket med dritt. Men det skapte store problemer at veien var en fylkesvei. Hadde det bare vært en kommunal vei, hadde det visst ikke vært noe problem...

Rørleggeren hadde utstyr til å peile ut nøyaktig hvor anboringen min lå, men ingen som kunne bruke utstyret... Jippi...

Lenke til kommentar

Det jeg fikk beskjed om var at så lenge det ikke var noe feil med vannledningen, ville det bli vanskelig å få stengt veien. Men hvis den var ødelagt, så måtte de bare stenge veien. Det er litt kjedelig å vente til den går til helvete og så stenge veien og grave den opp. Men det er vel sånn ting fungerer i kommunen da. Der skyver de ting foran seg, helt til det er fullstendig krise....

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Må veien stenges da? Manuell dirigering på nattestid pleier å løse slike problemer.

 

Nå er det lenge siden jeg har holdt på med å lage skiltplaner, søke om vedtak til arbeid i veien og lignende, så jeg er ikke helt inne på reglene, men jeg har da lagt om trafikken utallige ganger på grunn av småting; aldri vært noe problem.

Lenke til kommentar

Men det er vel sånn ting fungerer i kommunen da. Der skyver de ting foran seg, helt til det er fullstendig krise....

Ikke kommunen; fylkeskommunen. Og de igjen har overlatt ansvaret for fylkesveiene til Statens Vegvesen. Må du ha noen å klage på, så er det altså sistnevnte.

 

En slik jobb burde kunne gjøres ferdig på en natt (utenom reasfaltering) og med små konsekvenser for trafikken. SVV nattestenger fylkesveier rutinemessig når de skifter sine egne stikkrenner..

Lenke til kommentar

Antakelig er det nok å stenge halve veien så bruke miniguard som beskyttelse. Litt større jobber så kan man lage en midlertidig vei i grøftekanten eller noe.

 

Men du har rett i at det kan bli vanskelig å få gravetillatelse uten at det er lekkasje. I min kommune så søker vi rett til kommunen når vi skal grave i fylkesveier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...