Gå til innhold

pris og utstyr på politi radio


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel. Det var mulig å ta imot radiostreams på internett via kjeltring.com når det gikk over FM båndet, men nå kjører de TETRA og håndsettene er kryptert. Så vidt jeg har skjønt kan de også styre hvilke håndsett som får lov å lytte. Litt som MAC-adress filtering på tcp/ip. Det er i tillegg også kryptert ganske så hardt.

 

Google litt på TETRA så skjønner du hvordan det fungerer.

Lenke til kommentar

Tromsø er nok ikke gått over til Nødnett/TETRA enda, men i løpet av 2015 skal siste utbyggingsfase av Nødnettet være ferdigstilt. Tromsø er i siste fase(fase 5), og fra da vil det ikke være mulig å lytte på politiet.

 

Når det er sagt, TETRA/Nødnett er ikke umulig å avlytte i seg selv. Men krypteringen og løsningen som er valgt gjør at de bytter krypteringsnøkler såpass ofte at det tar lengre tid å skaffe/knekke en nøkkel enn den er i bruk. Altså, i det øyeblikket du har en gyldig nøkkel så er den sannsynligvis allerede byttet ut.

 

Og dette gjelder både politi, helse og brann(pluss flere etater/brukere).

 

I tillegg er det en del blålysetater som allerede nå har kryptert det analoge sambandet sitt, eller allerede gått over til en digital midlertidig løsning. Så selv om de ikke får Nødnett før i 2015 så kan det allerede nå være vanskelig å lytte på trafikken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...