Gå til innhold

Crossfire 7950 spørsmål


Decoman

Anbefalte innlegg

Hei, jeg ligger an til å spandere et ekstra radeon 7950 kort og har noen spørsmål som jeg håper noen med relevant erfaring kan svare på.

 

 

1) Det ser ut som om at nyere driver oppdateringer fra AMD hjelper mye på tidligere problem med såkalt microstuttering av hva jeg har lest. Ellers synes det å være en almenn oppfatning at Nvidia er bedre på å unngå microstuttering med sitt SLI opplegg.

 

Spørsmål: Kan jeg forvente at crossfire med 7950 kort gir god prestasjon slik at såkalt microstuttering ikke blir noe brysom problem?

 

 

2) Bruker i dag Sapphire Trixx for å overklokke 7950 kortet jeg har. Hva skjer når man får to kort i crossfire?

 

Spørsmål: Hvis jeg ønsker å overklokke begge kort til 1GHz med volt mod, hvordan setter jeg opp dette med eller uten Trixx?

 

Alternativt, kan jeg benytte catalyst control panel til en heftig overklokk uten voltmod? (ref: "power control settings")

 

 

3) ULPS

 

Spørsmål: Kan jeg forvente tull med ULPS med crossfire? Hva vil være selve problemet hvis dette er tilfelle nå seint i 2013?

 

Jeg ser at Sapphire Trixx programmet har brukervalg for å koble av ULPS, men vet ikke hva dette eventuelt er godt for.

 

Mener ellers å ha skjønt at AMD driverne skal kunne gjenkjenne crossfire oppsett automatisk. Men hvordan man så overklokker begger korta vet jeg ikke hvordan man gjør.

 

I verste fall kan jeg ta til takke med en lavere overklokk eller ingen overklokk.

Endret av Decoman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har 2 7950 i Crossfire.

 

1: Jeg møtte på problemer med ULPS, men med denne deaktivert så funker kort 2 som normalt.

2: Skru av ULPS manuelt i Regedit, bare å søke etter enableULPS så finner du fort mappe den ligger i, men merk at den kan ligge i flere mapper. Mappe navn er 0000, 0001, 0002, 0003, 0004 og 0005.

Ikke la programet gjøre jobben.

3: Merket ytelse forskjell fra 1 til 2 kort.

4: Overclock i vei, men bruk MSI Afterbruner, her har du litt mer valg og mulighet til å øke volt til 1250.

5: Husk å avinstaller AMD drivere før du installerer kort 2, jeg gjorde ikke dette og måtte gjøre dette etter på og alt ble bare masse rot.

Lenke til kommentar

Til å overklokke så bruk enten MSI afterburner eller TRIXX, CCC er lite egnet.

 

ULPS vil noen ganger kjøre at kort nr 2 ikke klokker seg opp under bruk osv, best å ikke ha det på.

 

Om du vil merke microstuttering, tja. Jeg ville ikke ha spilt mye under 60 fps med CFX. Noen merker det bedre enn andre. Men det finnes ikke alternativer som gir deg en like god oppgradering til den prisen.

Lenke til kommentar

Microstutter er kraftig forbedret nå så lenge du kjører en skjerm med mksimal oppløsning 2560x1600, det skal godt gjøres å merke forskjell mot Nvidia i nyere spill og eldre spill som kjører DirectX9 har et 7950 nok kraft til uansett (utenom Witcher 2.)

 

Hvis du ønsker å øke overvolte kortene dine for høyere klokkefrekvenser må du deaktivere ULPS, med ULPS aktivert får du kun overvoltet det kortet du har plugget skjermene i.

 

MSI Afterburner er generelt litt enklere å overklokke med enn Trixx fordi grensesnittet er bedre. Jeg vet at MSI Afterburner automatisk overklokker begge kortene samtidig (så du slipper å bytte mellom dem,) men jeg er usikker på om Trixx gjør det samme.

Lenke til kommentar

Det var iallfall mulig, det jeg ville frem til. Brukte kun det i benching der kortene ikke stoppet hverandre. I spill er det nok best å kjøre dem med samme frekvens? noen som har noen formeninger som det?

Microstutter oppstår jo når skjermkortene bruker forskjellig tid på å rendre frames, hvis du har et kort som rendrer raskere vil det kanskje ha en stabiliserende effekt om du kjører Vsync, eller begrenser framerate.

Jeg har sett flere poster der brukere som kjører x16/x4-oppsett minsker microstutter kraftig ved å kjøre kortet i x4-sporet på høyere frekvenser enn kortet i x16-sporet, men hvordan dette virker inn med frame-pacingen til AMD har jeg ingen anelse om.

 

Bare for å klarere, jeg merket ingen forskjell da jeg prøvde, men man kan ikke skrive vekk muligheter basert på anekdotisk bevis.

Endret av arni90
Lenke til kommentar

Jeg kom over en bios mod tråd et sted for 79xx kort og ble litt overrasket over at det fantes slikt når "Radeon Bios Editor" ikke lenger blir oppdatert, så jeg kommer til å modde bios for begge korta og regner med at dette går bra.

 

Skal modde bios slik at jeg slår av boost på det ene nyeste kortet og så finne en slags felles overklokkings setting, eller bare felles core og memory frekvens.

 

Leste også at med ulps kan man forvente at kort #2 slår seg av, noe som er helt greit hvis det ikke er noe annet tull.

 

Bestilte kort #2 i går kveld så nå er det ingen vei utenom. :)

 

 

Her er forresten bios mod tråden jeg fant: http://www.overclock.net/t/1395490/ati-hd-7950-7970-bios-mod-thread/0_50

 

Virker helt greit, har noe erfaring med sånt fra før. Eneste jeg stusser over er eventuelt problem med checksum, som jeg ikke helt forstår, men har inntrykk av at forced flash vil ordne dette.

Endret av Decoman
Lenke til kommentar

En artig ting jeg la merke til nylig, var at for kort #1 så har VRM temperaturene senket seg og ligger nå mer nær core temp, noe som ikke var tilfelle tidligere, hvor core temp var f.eks 70 grader C og vrm's nær 80 grader C. :) Trodde først jeg så feil, men stresstest viser at det synes å være en endring i ny max temperatur.

 

Tror dette kan muligens ha noe å gjøre med at jeg skifta til pc kabinett med 3x 140mm vifter som blåser rett bort mot grafikkortet uten hindring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...