Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Naboen ringer politiet hele tiden pga støy.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke sikker på om jeg har forstått førstepost riktig, men man kan få inntrykk av at du mener det å spille høy musikk er noe man i utgangspunktet har rett til, og at det er noen andres problem enn ditt eget at dette ikke lar seg gjøre uten å plage naboene. Blokkleiligheter er en billig boform (selv om det finnes luksus-unntak), og isolering mot kraftig støy er sjelden noe utbygger tar seg råd til. Det er nok en del ting du selv kan gjøre, for eksempel å montere ting på spikes, og spille med lite bass. Men det kan virke som du har fått deg noen "venner" som fra nå av vil høre ekstra godt etter. På den lyse siden ringer de vel ikke før 23.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er jo 25cm med betong i alle vegger. Er ganske massivt, pluss vannbårren varme i gulvet som har plater i seg. Så kommer jo parketten oppå der igjen. Problemer er at lyden går direkte ned. Så ved å få høyttaleren inn i veggen og fylle hele veggen må jo ha en god effekt. Itillegg er de høyttalerene man får innfelt inn i gipsveggen ganske små.

Lenke til kommentar

Bare et tips her; GI OPP.

 

SÅ mange har prøvd å få god/fet/heftig lyd i leiligheter uten å lykkes med annet enn å bli kvitt masse penger OG sitte igjen med utslitte naboer, og mest sannsynlig et tynnslitt forhold til onkel blå.

 

Det du ønsker her er uoppnåelig, spar heller deg selv, lommeboken din OG naboene.

 

Værsåsnill.

 

Skal du høre fet lyd, så er gode headphones virkelig å anbefale!

 

 

(forresten har du neppe så mye betong rundt deg som du tror, nye bygg er spart inntil beinet i materialer, derav også hvor lytt det blir)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ahh, så det er betong fra før av ja, og ned du ikke vil at lyden skal gå.

Hmm, tviler på at det hjelper noe å felle de inn i veggen. Nå aner jeg ikke hvor vanskelig det er, men er vel rimelig tungvindt å skjære ut hull til integrerte høyttalere i betongvegg.
Først og fremst så er det ikke så veldig mye vibrasjon som går inn i gulvet fra høyttalere. De er designet for å sende mest mulig som luftbåren energi, og det er nok ikke dunking fra noen høyttalere som spretter opp og ned på gulvet de hører...
Ved å innfelle dem i veggen, så vil dette hjelpe nada, da lyden fortsett brer seg til gulvet via lufta. Og om det hjelper så er det ikke fordi de ikke sitter på gulvet, men fordi de har mye dårligere mulighet for å spille dypt. ;)

 

Er vel litt håpløst å bosette seg i boligblokk når det er så viktig for deg å kunne spille høyt.

 

Vanligvis ville jeg kunne anbefale å kjøpe en rumperister til sofaen/stolen, da de gir en effekt av skikkelig dyp bass i film og spill (til musikk er det bare å glemme). Men siden du sliter med støy nedover, så er jeg noe skeptisk om det ikke bare gjør ting værre.

Lenke til kommentar

Er ikke snakk om å felle inn høyttalerene i betong. Er snakk om å felle de inn i gipsveggen midt i leiligheten. Som jeg nevnte så er de innfelte høyttalerene mye mindre element enn de jeg har nå. Men samtidig så mener jeg at jeg ikke har spillt noe særlig høyt. Derfor situasjonen er meget frusterende.

Lenke til kommentar

Jeg er i akkurat samme posisjon som deg, også blokkleilighet i nytt bygg. Har en nabo som klager på musikkstøy. Nå tar han riktignok kontakt med meg først, og ikke politiet.

 

Løsningen for meg ble å rett og slett skru ned bassen, og finne ut hvor høyt jeg faktisk kan spille før naboene hører noe. De har også mobilnummeret mitt (Etter ett nabovarsel jeg sendte ut) og har gitt dem beskjed om å bare gi meg en lyd om det skulle bli for mye for dem. Jeg er ikke vanskelig, så da skrur jeg ned volumet, ferdig med det. Dette har fungert meget bra, selv om det selvfølgelig er kjipt å aldri kunne dra på skikkelig med volum.

Etter en stund har mine venner innbefattet seg med at slik er det dessverre hos meg, vi kan ikke dra på med musikk og ha nach til langt utenpå morgenkvisten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fikk faktisk klage på støy fra huseier for noen dager siden. Ironisk nok fra PC-rommet, og ikke fra det store anlegget i stua.
Han sa at han aldri hadde hørt anlegget (med en massiv subwoofer), som jeg egentlig kan se film og spille musikk på døgnet rundt, men anlegget med to billige høyttalere (med en "papp-sub") på PC-rommet hørte han veldig godt, og da kun de dype tonene.

 

Hvorfor? Jo, fordi stua hans er rett over stua mi, og PC-rommet er rett over soverommet. Og selv om jeg nesten ikke merker forskjell i lydstyrke om jeg sitter i stua eller PC-rommet mitt når jeg har på hovedanlegget, så merker han alt i forskjell. Nettopp fordi høyttalerene på PC-rommet er svært uheldig plassert, og her har jeg bare måtte gå over til headsett.

 

Jeg må innrømme at det er ganske kjipt å bruke headsett i starten (til tross for at de koster over det dobbelte av PC-høyttalerene) og er å regne som ganske gode. Ørene blir for varme, ubehagelig å ha noe uttenpå ørene, og blir ikke samme følelsen, men det er slik man gjør mot naboen.

 

Det skal sies at jeg visste om dette fra før av, og hadde på forhånd spørt om hvor soverommet hans var på visning. At soverommet er oppgradert med lydisolering er jo greit det også. ^^

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det første du bør gjøre er nok å kontakte naboene, beklage at du har vært til bry, og prøve å samarbeide med dem. Det kan i det minste gi deg en feeling på om det er forsøket verdt, eller om de aldri kommer til å gi seg.

 

Dette er rett løsning. Foreslå gjerne også at du ønsker å høre lyden hos de, så du kan bedre forstå hva slags lyd som er grei. Da kan du faktisk selv få oversikt over hvor mye lyd du lager, og kan justere.

 

Så er løsningen fremover: Kutt høy lyd fra 23.00 senest. Dette er normal folkeskikk, uansett hvor lytt eller lite lytt det er i blokker - selv i nye blokker så vil man alltid høre naboene. I tillegg, skal du ha et "lite vorspiel", nabovarsel henges opp.

 

I tillegg - om du har musikk på mye og ofte hos deg, så vil dette slite mer hos naboene enn om du bare spiller nå og da.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Betongblokk og sub gå rett og slett ikke.

Gammel eller ny blokk så går bassen akkurat like lett gjennom etasjeskiller i betong gamle som nye.

Selv nye leiligheter kan ha bar betong i taket og da er det bare gulvet over som skiller og da er en sub grusomt å være nabo til.

Har opplevd det selv.

Hørtes ut som fullt tordenvær ovenpå når de spilte TV spill på stua.

Kvitt deg med suben rett og slett og innordne deg etter husreglene.

Den morsomste metoden å plage naboene på er å ha fest i helgene men sørge for at det er stilt etter 2300, da kan de nemlig ikke klage og det erriterer et gammelt inntørka skinn noe helt forferdelig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er UMULIG å bruke subkasse av noesomhelst slag i blokkbygninger. Punktum.

 

Selv om du synes du ser en rolig film på surround-anlegget ditt, så DUNDRER det som torden hos naboene!

 

-Selg sub`en eller flytt på landet langt inn i skogen.

 

Det går fint i vår blokk! er dog et ungt miljø og ganske godt isolert(nybygd). Med det hender at vi kan synge med på sangene som blir spillt i leiligheten under oss en fredagskveld, og motsatt.

 

Vi har også hvert så lur å utveksle mobilnr. slik ta vi sender melding om bråket plager. Dette blir faktisk respektert. Kommunikasjon er tingen!! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Joda, de kan klage før 23 også. Loven sier det skal være nattero, og det defineres vanligvis som mellom 23 og 6. Men det betyr ikke at det ellers er fritt frem.

Det skal være ganske ille før politiet rykker ut til fesbråk en fredag eller lørdagskveld før 2300.

Styrene i boretslag tar det heller ikke så alvolig og spesielt om det ikke forekommer ofte.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...