Gå til innhold

Reinstallasjon av Windows 7 uten gjenopprettings cd


D-600

Anbefalte innlegg

Hei,

Har en kompis med en laptop med win7(er ikke sikker på om det er 32/64 bit), regner ikke med at det er profesjonell utgaven.
Lappen med produktnøkkelen er borte og han har heller ikke brent ut gjennopprettings cd når pc var ny.

Pc begynner å bli treg og trenger en formatering .
Forslag til å løse denne nøtta godt folk?

Endret av D-600
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Produktnøkkelen kan hentes ut med f.eks. ProduKey (merk at programmet kommer i 32-bit/64-bit versjon).

 

Problemet er at produktnøkkelen du finner med dette programmet mest sannsynlig er en fellesnøkkel som produsenten har brukt på en serie med maskiner. Derfor må man ofte taste inn nøkkelen som står på klistremerket under aktiveringen av Windows.

 

Et annet alternativ er Advanced Tokens Manager, som lar deg ta backup/restore av aktiveringen (på samme maskin). Denne har jeg ikke prøvd.

 

Du kan laste ned offisiell Windows 7 ISO her. Du finner ikke Home Premium, men må laste ned Professional (direktelenke til norsk 64-bit). Overfør så ISO til en minnepenn og slett filen ei.cfg i mappen sources. Du vil da få opp en liste over utgaver under installasjonen.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Hdd er i inntakt, er det da mulig å lage en gjennopprettings cd da, eller drar en med seg mye rusk ettersom maskinen er brukt og at ikke denne cd ble opprettet da pc var ny?

 

Om dette burde gå, skal en da bare boote fra gjenopprettings cd og så installeres Windows på nytt uten å legge inn nøkkel og pc blir som ny?

Lenke til kommentar

Hdd er i inntakt, er det da mulig å lage en gjennopprettings cd da, eller drar en med seg mye rusk ettersom maskinen er brukt og at ikke denne cd ble opprettet da pc var ny?

Til info: det er to måter å se dette på.

 

Det pleier å være en egen partisjon på disken for gjenoppretting. Denne forandres aldri, så den tilsvarer en helt ny installasjon.

Man bør kopiere denne ut på DVD (som covah sier), for hvis disken går i stykker forsvinner jo denne partisjonen også.

 

Ellers kan man alltid lage sitt eget image, dette blir da en kopi av disken som brukes. Da blir det jo en forskjell på om man gjør dette på en nyinstallert PC eller når den er full av 'rusk'.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...