Gå til innhold

Sniktitt: Sony Cyber-shot QX10 og QX100


Anbefalte innlegg

Jeg vil ikke si at noen av de produktene er grensesprengende markedsledende. Det er gode produkter, men det går fint an å finne like gode eller bedre produkter andre steder. Muligens med unntak av konsoller; men der vil jeg si at det er utvalget av gode spill som er viktigst. Og det endrer seg fra generasjon til generasjon.

Sony var vel den første med OLED TV, det må vel sies å være grensesprengende.

Sony Z1 har samme sensorstørrelse som et kompaktkamera, god linje og fremdeles tynn.

Sony Z1 har også S800 prosessor, m.m. og 3000 Mah batteri.

SLT-kameraene fra Sony, som kan filme i fullhd med autofokus (til lav pris!)?

Med NEX kameraene definerte vel Sony en ny "kategori" med kameraer?

++++

 

Det er mange slike eksempler.

Jeg sier ikke at alt Sony lager er best for alle.. Noen vil ha en speilsøker og da må de gjerne kjøpe Canon eller Nikon. Jeg vet også at Sony har færre objektiv og de er gjerne dyrere. Men samtidig så må man si at RX100 er grensesprengende også, selv om det ikke er et produkt for alle.

 

QX10 og QX100 er vel også grensesprengende.

Det å være grensesprengende, må vel være å gå over en grense, gå i upløyd mark?

De som kommer etterpå med "samme oppskrift, bare justert", er ikke grensesprengende.

 

Nokia Lumia er vel også et grensesprengende produkt, men det er et usexy produkt.

Jeg vet ikke om QX10 og QX100 slår an, men jeg håper det :-)

Jeg håper også HTC overlever.. Jeg hadde en fantasi om at Nokia skulle kjøpe HTC, men nå kjøpte jo MS Nokia. Kan være det er døden over Nokia?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

PS. Det er garantert en prosessor i smartobjektivet også, samt dagens prosessorer kan egentlig håndtere relativt mye. De kommende S800 prosessorene er relativt kraftige, samt man får snart "ekte" octa cores, telefoner begynner å komme med minimum 2Gb ram.

Ikke tro at et speilrefleks har noe bedre maskinvare enn dagens smarttelefoner..
Greit nok at de "gjør mindre", men du kan dedikere en egen kjerne til foto, om du vil.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-U8ZiojSR

Der Sony har vært talentløs er de gangene de har tviholdt på egne standarder, fra Elcaset til Memory-stick.

 

Som så mange andre Japanske bedrifter lider de av NIHS (Not Invented Here Syndrome). De middelmådige appene (playmemories) man kan kjøpe til NEX føyer seg også inn i rekken, tenk om de hadde gitt ut kits der man selv kunne lage en app etter eget ønske.

Lenke til kommentar

(er det bare jeg som synes at quoting har blitt vesentlig dårligere med det nye systemet på forumet?)

Jeg slår av formatteringen når jeg skal dele opp siteringen ...

 

1. Bedre bilder i dårlig lys er jo "god bildekvalitet". Hvis man ikke bryr seg om bildekvalitet så tar man bilder i dårlig lys med masse støy og artifakter uten å bekymre seg. Hvis bildet skal brukes til en 100x100 pixel frimerke på Facebook så er det ikke sikkert at det gjør noe. Zoom er også mulig på mobilkamera uten optisk zoom, hvis man ikke bryr seg om bildekvalitet. På Nokia lumia kan man tilogmed zoome ganske mye og fremdeles ha 5MP ikke-interpolert output.

Av de jeg kjenner, som kun bruker telefon, klager faktisk på to ting - støy ved dårlig lys, og mangel på zoom.

 

Jeg tror det er en myte om at man ikke bryr seg om bildekvalitet bare fordi man ikke er opptatt av å bruke RAW-filer.

 

2. Jeg mener å ha lest at Nokia lumia 1020 bruker host-prosessor?

Det har de nok. Men om det er nok, er jeg usikker på. Mange nettbrett har jo i dag dual eller quad-prosessorer.
Lenke til kommentar

Som så mange andre Japanske bedrifter lider de av NIHS (Not Invented Here Syndrome). De middelmådige appene (playmemories) man kan kjøpe til NEX føyer seg også inn i rekken, tenk om de hadde gitt ut kits der man selv kunne lage en app etter eget ønske.

Jeg mener å ha lest et sted at de lanserte API-et denne uka.

Lenke til kommentar

Sony er vel egentlig ledende innen mange segmenter.

 

Kanskje ikke i salg, men se på:

PS4 vs XBOX One vs nintendo

Sony Z1 vs de andre

Sony Tablet Z vs de andre

Sony Z Ultra vs andre phablets

Sonys ultrabook

Sonys TV'er (dyreste modellene)

Sonys kameraer (de dyrere utgavene)

Sonys videokameraer av høy kvalitet

+++++

 

De har veldig mye bra, men de er ikke like flink å markedsføre det som f.eks. Samsung.

Samsung lager egentlig ingen ting best.. Jada, jeg har mange samsungprodukter.

Samsung er flink med PR og design, men de er i praksis "nye Apple", spesifikasjoner og kvalitet er litt antiklimaks. Innpakking og reklame er best.

 

Sony har skjerpet seg de siste årene, men de fleste tenker Samsung når de tenker smarttelefon.

Det samme tror jeg er gjeldende når man snakker om TV, samt Sony har tradisjonelt sett kostet litt peng.

 

Sony var før et DRM monster ut av en annen verden, men nå er det Microsoft som var den stygge ulven med Xbox one. De gikk riktignok tilbake på mye av det, men det kan vi nok takke Sony for.

Sony kunne slengt seg på samme DRM modellen og da hadde ikke forbrukerne hatt noe valg, de måtte valgt pest eller kolera. Men Sony valgte å si at du ikke må koble deg på nett, du kan selge spillene, kjøpe brukte spill, etc.

 

Forbrukerne må sies å også være en brikke i det hele, men uten Sonys mindre forbrukerfiendtlige modell, ville nok ikke MS snudd skuten.

 

For min del så virker det som Sony er desperate pga utviklingen, Nikon er også rådvill om dagen og aner ikke hva de skal gjøre med 1 eller kompaktkameraene hvor det siste har fyllt kassa i mange år. Sony har i det minste den fordelen at de har spredd møkka utover mange segmenter og har både smartmobiler og nettbrett som har fått veldig bra tilbakemeldinger siste året. Dette i sterk kontrast til alle de tøyse produktene de måtte via før klarte å komme til poenget som nettbrett med 2 separate skjermer ?!!. Mange her som eier ett av disse btw ?

 

Jeg klarer heller ikke se at løsningene mot smartmobiler er nok en duppeditt som man skal drasse på rundt i lomma, i min verden er blitsen til Olympus OM-D helt i ammetåka da ikke nok med at må huske å ta den med ut, men skal jeg bruke den må 2 deksler fjernes hvor begge er så små at å rote de bort ikke akkurat krever trening og skjer det, så er kameraet ikke lenger værtettet.

 

Neste år er jeg helt sikkert på at disse kommer til å bli like vanlig i gatebildet som DSLR..

Lenke til kommentar

Tydeligvis ikke. Men de som er interessert i "tut og kjør og last opp på Facebook" vil vel være bedre tjent med en Nokia lumia 1020, eller Sonys siste kamera-orienterte Android eller iPhone 5S?

 

Poenget mitt er at segmentet som _både_ er interessert i god bildekvalitet, _og_ er villig til å leve uten raw, med dårlig responstid, med minimal funksjonalitet, og med en klumpete to-komponent løsning antagelig er ganske lite.

 

Det hadde vært interessant å vite hva QX100 hadde kostet om de hadde droppet intern bildebehandling og minnekort, og heller latt mobilen gjøre disse oppgavene (send raw-filer over wifi).

 

-h

Helt enig.

Men ad den sidste så tror jeg simpelthen at det er et rent teknisk problem med båndbredde og batteri-forbrug. Hvis de skulle transmittere billeder i raw kvalitet, ville der sikkert skulle gå adskillige sekunder mellem hvert billede, og det kunne forkorte batterilevetid for såvel kamera som telefon betragteligt. Selv i jpg kunne det være et problem - men det er rent gætværk. Men enig I at det som bruger ville være langt mere optimalt at billeder blev gemt på telefonen.

Lenke til kommentar

Det firmaet, Sony, må være noe av det mest innovative i verden. De har nå fundert en helt ny standard av systemkamera. Hastigheter som Canon og Nikon bare kan drømme om å oppnå halvparten av. Translucent mirror gjør det også mulig å filme med fasedeteksjon under filming og derved full liveview. Suksessen med HDR som de kom med for ikke så lenge siden kommer nå også på mobilkameraene deres. Et system som lot meg sitte innerst i en resturant og ta bilde av lokalet såvel som utenfor, begge steder med tilfredstillende eksponering på samme bilde. Og dette med et kompaktkamera i et tropisk land med DEN sola. I all mine år med dyre og billigere utstyr har jeg aldri sett maken. Snart kommer deres neste generasjons mobilkamera med samme sensorstørrelse som kompaktkamera!!! For første gang ser vi muligheten til å kunne ta bilder med samme kvalitet som familiekameraene, med en telefon som er like slank som enhver mobil. At de nå kommer med enda en revolusjenerende nyvinning forbauser ikke mye. Etter å ha eid noen av produktene, inkludert slt-kamera er jeg rett og slett imponert over både bruk og kvalitet . Jeg tror vi kommer til å se mye til Sony framover.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det firmaet, Sony, må være noe av det mest innovative i verden.

Slik taler en ekte fanboy ;)

 

Beklager, men jeg må nok si at du er litt for entusiastisk til at jeg tror på deg.

 

Det å erstatte vanlig speil med speil (aka. translucent speil), er en artig vri. Men erstatter et sett med problemer med et annet: mer fart mot mer støy på høy ISO ettersom speilet stjeler lys. Og problemet det egentlig skal løse - fasedeteksjon under filming - er en halvkokt løsning ettersom den kun virker på full blenderåpning. Nikon (1 serien) og Canon (70D) har løst det på den ordentlige måten.

 

Når det gjelder HDR i kamera, så har de fleste produsentene det i dag. Og alle har "Dynamic headroom extension" modus som gjør jobben godt nok for de fleste; og hvis jeg ikke husker helt feil, så var det Nikon den første som kom med det ... Og den funksjonen er vel faktisk mer nyttig her enn rundt ekvator, hvor man har mer disig luft enn det vi har på de skarpe vår og høst-dagene?

 

Dette er egentlig ikke ment som en ren dissing av Sony; de tør ihvertfall å prøve. Noe man ikke kan si om Canon of Nikon, som er til tider meget konservative. Men selv det meste som Sony har kommet med, har vært prøvd før ... Med et klart unntak - QX10 og QX100.

Endret av tomsi42
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Hei,

Din første paragraf motsier seg selv.

Som du sier, vil folk bytte mobil ofte.

Når man lanserer et smartobjektiv som dette, kan folk bytte til "hva de vil". Om du vil ha en liten "mini" utgave, eller en metalltelefon fra HTC, du kan bruke en iPhone eller monstrøse telefoner som Z ultra. Du beholder smartobjektivet og velger en telefon som passer deg til det du skal primært bruke den som.

 

Selvsagt kan man velge en telefon med godt kamera, men Nokia er jo antiklimaks. Da er det vel egentlig HTC One med sine store svakheter, eller SGS4, alternativt nye Sony Z1 som duger. Jeg tror Z1 blir den eneste (per dags dato) som ikke kjører WP, som duger til skikkelig fotografering.

 

Men selv denne vil jo ikke omgå fysikkens lover.

 

Når det er sagt, så andre paragrafen din:

Det er nok ikke samme opplevelsen som "remote shoot" du har med playmemories. jeg har ikke RS100, men jeg har NEX-5R med playmemories. Det er jo en ok app, men den gir ikke like mye kontroll eller samme FPS/kvalitet på bildeoverføring som du får med smartobjektivene (etter det jeg har sett av videoer på youtube).

 

Videre må man jo da ha med seg kameraet også.

Dette objektivet kan du jo bruke på flere telefoner, feks om du har en familie, kan man ta med seg objektivet selv om folk har forskjellige telefoner. Alle kan bruke det.

Jeg ser ingen selvmotsigelse.

 

Etter å ha prøvd Sony mobil med Android så er jeg veldig positiv til å prøve Nokia og WP...

 

Brukere av Facebook er neppe ute etter å omgå fysikkens lover. Til små hverdagsbilder som skal vises på liten skjerm så er de fleste mobiler bra nok.

 

Jeg har med meg min RX100M2 i bukselomma overalt, og mobilen i den andre. Hvis jeg måtte bruke det via PlayMemories så hadde jeg brukt kameraet en gang per skudd-år.

 

Både RX100M2 og mobiltelefoner kan også brukes av andre familiemedlemmer.

 

-k

Tror jammen en QX10 kommer til å bli kjøpt inn snart. Skulle gjerne hatt en QX100 med 10xzoom, men det får bli større zoom over større bildebrikke denne gangen. Det holder for min del.

 

Jeg liker muligheten til å kunne holde kameraet høyt opp eller langt ut, men likevel se hva jeg fotograferer uten å gjøre akrobatiske krumspring, men kan se utsnittet der jeg er før jeg fyrer av.

 

Med muligheten til å feste kameraet et sted, og så fyre av fra telefonen, er dette helt klart en kongefunksjon for blant annet gruppebilder der alle skal være med på bildet. Nå trenger ikke kameramannen å være utelatt lengre.

Lenke til kommentar

Jeg liker muligheten til å kunne holde kameraet høyt opp eller langt ut, men likevel se hva jeg fotograferer uten å gjøre akrobatiske krumspring, men kan se utsnittet der jeg er før jeg fyrer av.

 

Med muligheten til å feste kameraet et sted, og så fyre av fra telefonen, er dette helt klart en kongefunksjon for blant annet gruppebilder der alle skal være med på bildet. Nå trenger ikke kameramannen å være utelatt lengre.

Du vet at RX100M2 og en rekke andre Sony kamera også har muligheten til dette? Da får du i tillegg et kamera som kan brukes på egen hånd.

 

-k

*)http://support.d-imaging.sony.co.jp/www/disoft/int/playmemories-mobile/en/products.html

Endret av knutinh
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Engadget er kjølige. Jeg synes fremdeles at Sony fortjener credits for å prøve noe nytt. Kanskje får de det ikke til ved første eller andre forsøk, men de er langsiktige.

 

http://www.engadget.com/2013/09/25/sony-qx100-lens-camera/

Our biggest concern when first handling the lens cameras was lag. Both connect to your phone via WiFi, which is fast enough for transfers, but a bit inconsistent when it comes to framing shots. There's a noticeable delay

...

The second issue, for the bigger model in particular, is its size. The QX100 was designed to accommodate larger components, and the addition is substantial. Where the QX10 stood out while attached to our Moto X, the QX100 looked downright silly.

...

After launching the PlayMemories Mobile app on your Android or iOS handset, things move pretty quickly. There's a live, though noticeably laggy, preview on your phone

...

There's no manual mode, and you can't tweak a darn thing in Intelligent Auto or Superior Auto modes.

...

Stills look great and videos look decent -- you can sample both below (with the original shots here) -- but image quality was never much of a concern. The biggest barriers here are the camera's price, and its size. It's bulky, and while you can attach it directly to your phone (there's an adjustable mount in the box), you probably won't want to. On the Moto X, the QX100 was awkwardly forward-heavy,

...

Serious photographers need a serious camera, and the QX100, as much as we wanted to like it, is not a serious camera. Fortunately, the RX100 Mark II is available, and if you're after solid image quality, that's the model we'd recommend

Lenke til kommentar

Er det noen som har testet QX10 eller 100 enda? Jeg var innom FotoVideo i Oslo og testet QX100. Fungerte greit, autofokusen var enkelte ganger litt treg, fokuserte bort fra objekt som tydelig var i forgrunnen (og dekket større deler av "vinduet"), tok noen ganger to-tre bilder når jeg tok 1 bilde, og da tok det 2-4 sekunder før bildet var klart. Usikker på hva som skjedde, og hva den gjorde (kanskje den tok flere eksponeringer?). Jeg testet ikke ale innstillingene, så usikker på hva man manuelt kan leke seg med.

 

Når man tar bilde ved bruk av mobilen, så vil appen først vise bildet, med en "back" knapp for å komme tilbake til "viewfinderen". Litt knotete, men det går an å ta et nytt bilde ved å bruke avtrekkeren på kameraet. Bildet oppdateres på mobilen når det er klart. Ellers hadde kameraet ok hastighet ved autofokus de gangene den fant fokuset, og de gangene den tok et bilde var en klar til å ta et nytt.

 

Her er testbildene rett fra kamera:

https://www.dropbox.com/sh/7vhvz40g4ay68ku/heAmFL8t4b

Lenke til kommentar

Jeg skal prøve å komme meg innom FotoVideo og teste QX10 også. Det er evt denne jeg hadde tenkt meg pga størrelsen.

 

Noen går jo rundt med GoPro kamera, f.eks på fjelltur, og tar bilder med denne. Da er faktisk QX10/100 MYE bedre med tanke på bildekvalitet. Så har man det med robusthet, vanntett som blir et nytt emne. Men å zoome uten å se er jo uten hensikt, spør du meg.

 

Et annet "problem" med dette kameraet er at det ikke er like lett å holde stabilt. Hvis man holder den i hånden og tar bildet så vil det være større sjanse for risting i kamera i det man tar bildet. I tillegg er dne litt knotete å holde i, fordi den er formet som en rull. Når man har festet den på mobilen bruker man to hender og dermed holder den mer stabilt, i tillegg til at formen er enklere å holde i.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...