Gå til innhold

Advarsler må nå bekreftes mottatt (og andre småendringer rundt advarsler)


Anbefalte innlegg

God kveld,

 

I forbindelse med oppgraderingen av forumet til versjon 3.4 har det blitt et par endringer i hvordan advarsler og utestengelser fungerer for brukere. Det er ikke snakk om endringer av retningslinjene, men rutinene rundt utdeling og mottak av advarsler.

 

1. Varsling av advarsler

 

Tidligere måtte moderatoren som ga en advarsel velge å enten varsle brukeren med en PM eller via e-post, og varslene som ble sendt endte ofte opp med ødelagt formatering. Det er nå opp til hver enkelt bruker hvordan man vil varsles om advarsler (og utestengelser). Som med andre typer varsler endres dette i Varslingsinnstillingene. Se etter «Varsle meg om en moderator gir meg en advarsel» under punktet «Medlemmer».

 

2. Advarsler må bekreftes mottatt

 

Den kanskje største endringen er at man nå må bekrefte at en advarsel er mottatt og forstått før man kan publisere nye innlegg og tråder. Det er viktig å merke seg at å bekrefte advarselen ikke betyr at man godtar den. Det vil selvfølgelig fortsatt være mulig å klage på advarsler og utestengelser, og rutinene rundt dette endres ikke. Grunnen til endringen er at mange ikke leser meldinger de mottar og at noen er registrert med ikke-aktive e-postadresser, som gjør at de aldri blir varslet om advarselen.

 

vis-advarsel.png

 

 

Trykker man på «Vis advarsel» kommer man til en side hvor man kan se grunnen til advarselen, samt hvilket innlegg det gjelder og hvilken moderator som står bak:

 

vis-advarsel.png

 

 

Innlegg man har mottatt advarsel for blir markert med et lite rødt tegn, sett at innlegget ikke blir skjult av moderatoren:

 

innlegg.png

 

 

Advarselbaren som tidligere var å finne under avatarer har nå blitt byttet ut med «advarselspoeng». Den gamle baren med prosent ga ingen mening da det ikke var en selvfølge at man ble utestengt på ubestemt tid selv om man oppnådde 100 %. Man vil nå motta poeng for advarslene man blir tildelt. Mest sannsynlig vil det bli ett poeng per advarsel, men dette kan bli endret i fremtiden.

 

Trykker man på advarselspoengene kommer man til en side med oversikt over alle advarsler man har mottatt:

 

advarsler.png

 

 

Ved å vise detaljene for en advarsel vil man se de samme opplysningene som da man bekreftet advarselen. Man kan også gå direkte til innlegget man ble advart for:

 

advarseldetaljer.png

 

 

Jeg håper dette var forståelig. Hvis det er uklarhet rundt noe er det bare å spørre!

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det slik at da innlegg som man blir tildelt advarsel for blir synlig kun for deg selv & moderatorer / administratorer? Tidligere ble det jo skjult.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

 

Ingen endring der. Normalt blir innlegg ein får advarsel for også skjult.

Det er jo beskrevet i OP sin post:

 

Innlegg man har mottatt advarsel for blir markert med et lite rødt tegn:

Men innlegget blir jo skjult så da vil vi ikke kunne se innlegget mer og det røde tegnet.

 

Lenke til kommentar

God kveld, ...

 

Jeg håper dette var forståelig. Hvis det er uklarhet rundt noe er det bare å spørre!

 

På innstillinger for visning, posting og e-post kan du krysse av for om du ønsker varsling på varslingsliste eller på epost. Går PM under epost? I så fall, hvis du ønsker advarsler på PM, hva krysser du av da?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-292501

Kan man få tildelt advarsler vist mange av sine innlegg blir slettet? har fått en del slettet i det siste ikke fordi jeg har sagt noe gale men fordi andre har startet argumentasjon med meg så er det personen som starter det hele som i værste tilfelle får straff?

Lenke til kommentar

Kan man få tildelt advarsler vist mange av sine innlegg blir slettet?

Det er ingen automatikk i at man får advarsel hvis flere av innleggene man skriver blir slettet. Av og til er det flere grunner til at innlegg blir slettet, og det er ikke alltid de blir det pga brudd på retningslinjene. Som du sier - hvis en tråd sporer av pleier man å slette vekk innleggene slik at tråden kan brukes til det den originalt var ment til.

Endret av Dysfunctional
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-292501

Du kan kun se dine egen advarselsstatus. Moderatorer og administratorer kan se alle sine advarsler.

Ok takk:) bare et extra spørsmål til, har advarslerspoeng en utgåelses dato hvor advarslerspoeng forsvinner etter noen måneder?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...