Gå til innhold

Overvektige vil ha fedme som valgflesk!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes det kan være fornuftig med fokus på fedmesaken i de kommende måneder.

 

Slik det er nå ser vi at antallet overvektige øker blant befolkningen og det fører til at helsevesenet vårt er overbelastet med unødvendige saker som ellers kunne vært forhindret.

 

Fedmerelaterte helseplager kommer som følge av en usunn livstil. Det er noe man kan forhindre på et tidligere stadie ved å mosjonere og velge å spise sunnere.

 

Ser vi videre på land som england, hvor fedme er blitt et reelt samfunnsproblem så ser vi skrekkscenarioet vi står ovenfor.

 

Fedme er et enormt ressurs avsug. Det offentlige betaler i millionvis for tilrettelegging av sykehusplasser, oppfølging og generell avvikling av ressurser som ellers kunne vært brukt til "reelle" saker, til pasienter som sliter med kreft, AIDS, det som værre er. Problemer som sårt trenger og fortjener helsevesenets oppmerksomhet.

 

Har selv vært borti helsevesenet i norge -- det er ikke noe pent syn. Lange køer, forvirring, manglende organisering, alt dette som følge av overflommen pasienter.

 

Overbelastningen er snart total og fortsetter det sånn vil det bare bli værre.

 

Jeg synes det er på høy tid å ta denne debatten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fedme er et alvorlig folkehelseproblem, som er mye enklere å forebygge enn å kurere. Jeg synes i utgangspunktet dermed det vil være ganske naturlig at politikerne tar stilling til hvordan man vil bekjempe problemet - forebygging kan absolutt være et offentlig anliggende.

 

On a side note: Å innlede med "kjør debatt" er ekstremt pretensiøst.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

OT: Innledningen var kanskje ikke den beste, men debatten ble uansett satt i gang.

 

Topic:

Fedme er et alvorlig helseproblem, men LFOs måte å fronte sin sak på blir for meg svada. Når du går ut i media og erklærer deg et svakt menneske ved å si at det er butikken sin feil når smågodtet står frontet, og er på tilbud til 5 kroner per hekto. Det er et hån at vi får ambulanser spesialtilpasset for å hente store mennesker? Tror det hadde vært flauere hvis man hadde blitt hentet med kran av et anleggsmaskinfirma.

 

Jeg sier meg enig med Danek om at forebygging er bedre enn tilrettelegging.

Hva med statsstønad til PT? Slik at han ikke tjener mindre, men det blir billigere for forbrukeren?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Var innom litt tidligere, og støtter mister Brun, i det at jeg fant ikke noe særlig å debattere "her" - for å være litt i samme slendrianmodus som ts, kan man bare lime inn debatten i etterkant av artikkel ...

 

 

Magnus Rognlien

Er så dritt lei å høre om han sjefs feiten som ikke gjør annet enn å forsvare seg selv og likesinnede som vil at det skal være alle andre sin feil at de er feite. Hva med å heller bruke tid på å trene, lese seg opp om bedre kosthold og skaffe seg selv et bedre liv, istedet for å sutre, klage og skylde på alle andre for at man mistrives med seg selv...

Svar · 176 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Hvorfor så vanskelig å diskutere saken i stedet for personen?

Svar · 12 · Liker · for 15 timer siden

Bjørn Erik Danielsen · Toppkommentator · ROV Pilot/Tech hos C-Innovation

"Sjefs feiten.." hahahaha! Ler så d gjør ondt! De tjukke har selvfølgelig også rettigheter. Rettighetn til å slank sæ! Den kan ingen ta fra dæm!

Svar · 31 · Liker · for 15 timer siden

Magnus Rognlien

Viggo Pettersen Jeg har ingen problemer med å diskutere sak istedet for person. Du kan godt si at dette ble usaklig ( og jeg sier deg overhodet ikke imot) men faktum er at jeg som sagt er dritt lei av at han skal frasi seg selv ansvar for sine egne handlinger. OG IKKE MINST er jeg dritt lei at han skal for eksempel klage på at påskegodis er for billig etc. HAN vil at alle andre skal tilpasse oss HAN og HANS problemer, når faktum er at han heller burde ta tak i sine egne problemer selv.

Svar · 87 · Liker · for 15 timer siden

Vis 7 til

Christer Djuvik · Toppkommentator · Vinnes

Ta deg ett glass vann og løft på ræva. Overvektige blir tatt på alvor Jørgen, men ikke når de konstant syter over at det er alle andre sin feil at de er feit. Man the fuck up.

Svar · 47 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

JimSk Hansen · Følg · Toppkommentator

helt enig med deg eneste sykdommen han lider av er "lat vil eller klage offentlig slik at folk forandrer verden tilrettelagt for meg the one and only jørgen foss"

Svar · 3 · Liker · for 13 timer siden

Rune Børsjø · Toppkommentator · Oslo, Norway

Problemet til Foss er hvertfall at han er langt mer opptatt av alle andre enn seg selv. 95% av overvekt sitter i hodet. Det hjelper ikke å kreve at hele samfunnet skal forandre seg. Å være overvektig kan fint være fysisk eller psykisk sykdom, men man gjør ikke folk bedre ved å legge samfunnet til rette for overvekten. Man må behandle årsaken, ikke symptomene. Snakker forøvrig ifra personlig erfaring :)

Svar · 2 · Liker · Redigert · for 10 timer siden

Mårten Lundberg · Toppkommentator · Jobber for Narvik kommune

beeing fat runns in their family? NO ONE RUNNS IN THEIR FAMILY!!!!!!!

Svar · 38 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Janne Rønningen · Jobber for Haugerud Ungdomsskole

Skulle ikke han fyren her få en sånn fedmeoprasjon? Hvis ikke staten sponser blir jeg gjerne med på et spleiselag. Ikke fordi han er så tjukk. altså. Jeg er bare så lei av tryne hans. (litt uheldig ordvalg, men jeg lar det stå)

Svar · 37 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Hvorfor disse personangrepene i stedet for å diskutere sak?

Svar · 10 · Liker · for 15 timer siden

Anita Gulbrandsen · Toppkommentator

Han er operert, bare så det er sagt. Han har jo godt ned noe

Svar · Liker · for 15 timer siden

Knut Grønnvoll

Du e alltid så politisk korrekt, Janne :)

Svar · 2 · Liker · for 15 timer siden

Vis 6 til

Thomas H Christensen · Toppkommentator

Vi kan jo starte med forbud mot at sykelige overvektige får forbud mot å spise på McDonalds, Burger King, Bislett Kebab og alle andre utsalgssteder av kebab, pølse og pommes frites. Deretter null mulighet for å bestille varer via Pizzaexpressen, Peppes og Dollys. Dessuten må samtlige bensinstasjoner i Norge nekte sykelige overvektige enhver form for handel med mindre det er bensin eller vann. Videre nix iskrem utenom lollipop, salgsnekt på pommes frites, ingen mulighet til å kjøpe potetgull, absolutt forbud på sjokolade og smågodt, Kvote på entrecote (ikke mer enn 200g per 14. dag). Rabatt på salat og fisk i alle norske utsalgssteder.Gratis inngang på Elixia eller tilsvarende treningssentre inkludert personlig trener de tre første månedene ved oppmøte fire ganger i uka. Noe jeg har glemt? JA! Kun tre måltider om dagen, ingen småspising mellom måltidene og masse fysisks aktivitet. Og slutt og klag!!!

Svar · 25 · Liker · Følg innlegget · for 14 timer siden

JimSk Hansen · Følg · Toppkommentator

dette var et bra tiltak, ser for meg at de på mcdonalds eller kebab sjappa sier ifra, nej desverre har vi ikke lov selge deg mat, men dette er kanskje lettere få til enn at hele verden skal snus på hodet pga visse folk, jeg tror jørgen foss har mye av skylden selv av feil valg han har tatt, jeg tror han lider av sykdommen*er for lat til gjøre noe så lenge det ikke innebærer at folk gjør det for meg*

Svar · 7 · Liker · for 13 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Dette er jo på en måte litt det Foss uttaler at han ønsker, men med pris- og tilgjengelighetsregulering.

Svar · Liker · for 12 timer siden

Sverre Melkstavik · Columbia University

momsrabatt på fisk og grønt hadde vært fantastisk. Problemet er bare at de som allerede spiser fisk og grønt vil fråtse, mens de som spiser ost og flesk hele dagen heller opprettholder vanene sine...

Svar · 4 · Liker · for 12 timer siden

Vis 2 til

Tom Karlend · Følg · Toppkommentator · Jobber for Smallsize Hobbyland Avd. Oslo Sentrum

Slutt og spis dritt og alt for mye å start og beveg deg mere. Skaff deg to hunder så har du noe og starte med. Det er ikke sammfunnet sin skyld for att du er tjukk,blir provosert når jeg hører den folkeguppen syter og klager.

Svar · 14 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Det er heller ikke samfunnets skyld at røykere røyker, men det betyr jo ikke at ikke reguleringene har noe å si.

Svar · 1 · Liker · for 13 timer siden

JimSk Hansen · Følg · Toppkommentator

Viggo Pettersen blir feil at butikken skal øke godteri priser pga han ikke klarer la være kjøpe godt som er billig

Svar · 7 · Liker · for 13 timer siden

Tom Karlend · Følg · Toppkommentator · Jobber for Smallsize Hobbyland Avd. Oslo Sentrum

Viggo Pettersen Regulerin i forhold til tobakk har jo bare ført til mere harry turer og smugling av tobakk, og hvordan skal vi regulere i forhold til dem fete ? , en kontolør i butikken som kontrolerer handlevognen dems ?.

Svar · 1 · Liker · for 12 timer siden

Vis 1 til

Lise Blomquist

Jeg syns han er modig som står støtt i stormen av forakt som skyller over ham hver gang det åpnes for mulighet til å skjelle ham ut. Han er talsmann for en av våre mest latterliggjorte svake grupper. De fleste av oss har en eller annen som står oss nær som er overvektig - barn eller voksen, søster, bror eller nær familie. Tenk over det, dere som er så selvgode.

Svar · 13 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Erik Johannessen · Følg · Toppkommentator · Jobber for Borregaard Ind. Ltd.

Er det rart han får så øra flagrer? Syter og klager og krever at ALLE ANDRE skal tilpasse seg fordi HAN har et problem. Hva så om noen som står meg nær er overvektige? Årsaken er stort sett den samme alikevel; latskap. De vet meget godt at det er deres egen skyld at de er der de er...og de har selv løsningen.

Svar · 7 · Liker · for 13 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Erik Ja, det er ganske rart at folk ikke er oppegående nok til å ta saken, og ikke den som fronter den. Enn hvis en normalvektig person hadde representert denne foreningen, hadde det blitt annerledes for deg?

Svar · Liker · for 12 timer siden

Torkil Vold · Toppkommentator · Høgskolen i Oslo

Vel, noen har lettere for å legge på seg enn andre, men det er ingen unnskyldning. Ikke dermed sagt at jeg ser ned på de som er overvektige eller syns at alle burde være slanke, men hvis man er feit og ønsker å være tynn så er det opp til en selv, og mange har endret livsstil før, så man fortjener ingen sympati ved å sitte og kreve at staten skal ordne opp gjennom lover. Å si at overvekt skyldes latskap er en overforenkling, jeg er overbevist om at det bunner i et lite bevisst forhold til kosthold og fysisk aktivitet, men det er kalrt at selvdisiplin spiller en viktig rolle. Å sette seg selv i offerollen som Foss gjør, syns jeg fremstår som patetisk.

Svar · 1 · Liker · for 12 timer siden

Vis 12 til

Ine Therese Skogli · Mesna videregående skole

Jeg er selv overvektig og har vært de i alle år, men jeg legger da ikke skylda på samfunnet eller noe sånt fordi jeg er det... Det er MIN skyld at jeg er sånn! Skal vi liksom ta fra alle valget om å gå på McDonald eller få kose seg litt ekstra på en lørdags kveld fordi overvektige klager over at det er samfunnet sin skyld at dem er sånn? Det syns jeg blir for dumt! Ta deg heller selv i nakken, begynn å tren, legg om kostholdet og slutt å syte! Det er DIN egen skyld, ingen andres!

Svar · 11 · Liker · Følg innlegget · for 13 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Det er da ingen som skylder på andre her.

Svar · Liker · for 12 timer siden

Sverre Melkstavik · Columbia University

Når det gjelder Mc Donald's så burde alle fratas valget. Sagt med andre ord, McDonald's bør stenges verden over. Det de serverer har ingenting med mat å gjøre.

Svar · 5 · Liker · for 11 timer siden

Torkil Vold · Toppkommentator · Høgskolen i Oslo

Sverre Melkstavik Så du er enig med Foss, at vi burde ha lover som går på overvektproblemet? Og du tror at vi kan løse dette problemet med lover? Jeg mener staten allerde har alt for mye makt, og at ingen lover kan avhjelpe dette. Det er opp til hver enkelt å handle riktig på egne vegne.

Svar · 2 · Liker · for 11 timer siden

Petter Rulnes · Jobber for Teekay Petrojarl

De fleste overvektige er nok skyll i at de er overvektige selv , kan jo bare se på handlevognene når en er på super`n jo feitere folk er jo mere junk food er det i vogna , nei de skal ha ett spark i ræva slik at de forstår alvoret og gjør noe med det selv og ikke la oss skattebetalere betale det , men de som har en sykdom som gjør dem overvektige skal selvfølgelig få den hjelpen de trenger..

Svar · 10 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Audun Nilsen · Toppkommentator · Oslo, Norway

hvorfor er det tre i-er i sivilisasjon?

Svar · Liker · for 13 timer siden

Anne Lynx · Følg · Toppkommentator · Secretary hos Lynx Weather Services

Mange yngre veldig overvektige har faktisk ikke skylden selv... Men foreldrene/besteforeldrene derimot... Forer ungene på pølser og grandiosa...

Svar · 1 · Liker · for 9 timer siden

Sigbjørn Kleven · Toppkommentator

Hadde Jørgen brukt like mye tid og krefter på seg selv som han bruker på å syte i media, så ville det ikke vært noe problem. Å passe på seg selv er viktigere enn å prøve alt en kan for å gjøre livet surt for andre.

Svar · 9 · Liker · Følg innlegget · for 14 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Skal overvektige ikke gjøre jobben sin, men bare tenke på seg selv?

Svar · Liker · for 12 timer siden

Einar Brevig · Følg · Toppkommentator · Asker, Norway

Og må le litt det jeg får reklame for på denne reportasjen er rema 1000 grillmat og fedme operasjon hos Volvat.. Bra jobba VG

Svar · 8 · Liker · Følg innlegget · Redigert · for 15 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Det er nok programmert slik med meningen.

Svar · Liker · for 15 timer siden

Gunnar Henriksen · Toppkommentator · Khonkean, Khon Kaen, Thailand

95% av sykelig overvekt, bunner i for mye mat, og feil mat ,drikke.

Så må de ta til vette og begynne å gå ,trene. Med riktig trening, innstilling, vil de fleste mega feite gå ned 30-50 kg de første 4-5 mnd.

Det hjelper ikke å surmule og si man er syk

Svar · 7 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Even Lindholm · Følg · Toppkommentator · Miljøarbeider hos Bærum kommune

Bare å spise mindre det, problem solved.

Svar · 7 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

Einar Brevig · Følg · Toppkommentator · Asker, Norway

Høres ut som valgflesk spør du meg..Mange av de sykt overvektige kan faktisk gjøre noe med det selv. Da sitter du igjen med en liten gruppe, som trenger hjelp.

Svar · 6 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

Odd Dice Jacobsen · Toppkommentator

Valgflesk :-))

Svar · 4 · Liker · for 15 timer siden

Tommy Bekken · Melhus

*knips* *knips* *knips* ;)

Svar · Liker · for 11 timer siden

Elise Kvale · Toppkommentator · St Cuthbert's Society - Durham University

Er vel ingen tvil om at noen legger på seg mye lettere enn andre akkurat som noen har vanskelig for å legge på seg. Jeg har selv tynne venner som har ett veldig usundt kosthold men legger likevel ikke på seg. Hadde jeg spist det de spiser hadde jeg rullet. MEN problemet er jo at mange som skal "forsvare" dette med fedme og ta det opp i politikken tar jo ikke noe ansvar selv. Som med alt annet i verden så er folk forskjellige og å ikke ta noe ansvar for eget helse og vekt er patetisk. Det er mange som er overvektige som er det ikke fordi de har genene for det, men fordi de spiser for mye og beveger seg for lite. Og jeg er lei av at mange som er store skal skylde på hormoner, gener osv. Det går dessverre ikke an at alle som er store er det pga slike årsaker. Må jo ta litt ansvar selv også.

Blir også helt tullete å si dette når det er så mange som jobber kjempehardt for å holde seg sunn og slank, men hvis man ikke gidder å gjøre dette så er det liksom ikke ens egen feil, men alle andre sin feil. Man kan ikke forandre noe man ikke innser og man må ta ansvar for egen helse, men som sagt har full sympati for de som sliter slik at de faktisk legger på seg unormalt fort. Overvektige folk som derimot ikke gjør dette, som er ganske mange, men bruker dette som unnskylding har jeg ingen respekt for. De drar jo menneskene som faktisk sliter ned i gjørmen. Det er urettferdig og egoistisk.

Svar · 5 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Torkil Vold · Toppkommentator · Høgskolen i Oslo

Slik jeg oppfatter Foss, argumenterer han ganske sterkt for at overvekt er utenfor hans, og alle andre overvektiges, kontroll. Dette er ikke bare feil, men stakkarslig.

Svar · 3 · Liker · for 11 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Torkil Vold Da oppfatter du nok lite. Det er ganske lett å se at organisasjonen ønsker å forhindre at problemet øker, uten at det har noe med dem som er overvektig å gjøre.

Svar · Liker · for 11 timer siden

Torkil Vold · Toppkommentator · Høgskolen i Oslo

Vel, han kritiserer at butikker selger smågodt til under 6 kroner pr. hekto, han syns resturanter har for store prosjoner, og han syns det burde komme lover på banen. Og dette er bare litt av hva han har vært ute i media med. Jeg oppfatter dette som at han mener at samfunnet skal tilpasse seg hans problem, og ikke at det er opp til ham og løse problemet sitt.

Svar · 2 · Liker · for 11 timer siden

Vis 3 til

Torkil Vold · Toppkommentator · Høgskolen i Oslo

Det blir bare for dumt at man skal lage lover som røykeloven p.g.a. at det fins overvektige. Hva slags lover da? Forbud mot brus og frossenpizza? Skal staten gjøre alt for oss? Med en slik holdning, hvor går grensen for statens detaljstyring over enkeltindividers liv? Og hva skal til for at man selv skal ta ansvar? Det får være grenser for hvor mye puter man skal sy under armene på folk! Mange dør av hjerte-karsykdommer, skal man forby rødt kjøtt og animalsk fett? Dette blir bare for dumt. Hvis man ønsker å gå ned i vekt, så er det opp til en selv og selvdisiplin, det er det mange som har bevist.

Svar · 4 · Liker · Følg innlegget · for 13 timer siden

Viggo Pettersen · Følg · Toppkommentator · University of Michigan

Et av få saklige innlegg. Håper flere setter pris på dette :-)

Svar · Liker · for 12 timer siden

Andreas Hammer · Toppkommentator · Jobber for Norsk Teknisk Museum

Jørgen har kommet så langt at han burde bare gå for verdensrekorden.

Svar · 18 · Liker · Følg innlegget · for 16 timer siden

Hans Christian Osbak · Toppkommentator

Vi kan jo vedta en lov der det er ulovlig å være sykelig overvektig, fornøyd da?

Svar · 7 · Liker · Følg innlegget · for 14 timer siden

Stian Christer Pedersen · Jobber for Kolumbus

Landsforeningen for overvektige (LFO) vil ha valgflesk. Helst bacon.

Vi burde innføre målinger av fettprosent som en del av en vanlig helsesjekk, men vi ligger jo 20 - 30 år bak moderne forskning, så det skjer nok ikke.

Svar · 6 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Ådne Brunborg · Toppkommentator · Bergen, Hordaland

Det er ikke bare å "spise mindre, problem solved". Stoffskifte, hormonforstyrrelser, bivirkninger av medisiner er eksempler på medisnske årsaker til overvekt som ikke nødvendigvis er enkle å løse. Det kan løses medisinsk, men kroppen er en ganske komplisert forbrenningsmotor - det er ikke bare "omdanning av drivstoff til bevegelsesenergi" som tilfellet er for biler.

At Jørgen Foss ønsker mer fokus på overvekt er helt naturlig - han er tross alt leder for en interesseorganisasjon, så jeg hadde ikke forventet annet.

Men - han tar feil når han sier at sykelig overvektige ikke blir tatt på alvor - de blir tatt like mye på alvor som andre pasientgrupper som f.eks. psykiatriske pasienter eller pasienter med kroniske smerter.

Svar · 5 · Liker · Følg innlegget · for 15 timer siden

Sander Bjerkevoll · Følg · Høgskolen i Vestfold

Tull. Kroppen er en komplisert forbrenningsmotor ja. Derfor, så skal overvektige ta stilling til forbrenningen og ta valgene deretter. Å forbrenne fett er en enklere jobb enn de fleste tror bare de gidder å ta tak i problemet. Og ja, jeg vet nøyaktig hva jeg prater om. Det finnes ingen mirakelkur for å gå ned i vekt, man må bare spise mindre enn det kroppen forbrenner.

Svar · 7 · Liker · Redigert · for 15 timer siden

Andreas Brisner · Toppkommentator · Gran Videregående

"Stoffskifte, hormonforstyrrelser, bivirkninger av medisiner er eksempler på medisnske årsaker til overvekt som ikke nødvendigvis er enkle å løse."

Dokumentasjon?

Svar · 3 · Liker · for 15 timer siden

Ådne Brunborg · Toppkommentator · Bergen, Hordaland

Sander Bjerkevoll

Når du starter et tilsvar med "Tull" er det vanskelig å ta deg seriøst. Hva er det egentlig du prøver å si? At du har klart å gå ned i vekt med den tilnærmingen, derfor må alle andre klare det samme? Eller at alle som sliter med å få det til, er late og/eller dumme?

 

 

Edit: så har ts vært innom å endret ;)

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Hvis Jørgen Foss og medlemmene i Landsorganisasjonen for overvektige hadde brukt halvparten av tiden de bruker på å mase om tilrettelegging og kasting av skyld på resten av verden for vekten deres til trening og kosthold istedenfor så hadde det ikke vært noe problem.

 

ALLE har tid til å trene, det er bare snakk om prioriteringer. Helt tåpelig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg forstår Jørgen litt .. Hvis vi ser på den formen for teppebombing av sansene vi opplever overalt hvor vi ferdes, så er det lett å tenke seg tanken om at hvis man har litt for mye å dra på, og ikke får til å endre dette kvikt nok, så trenger man en form for trøst, og så er den neste Trailergrillen rett i nærheten

 

vaner vaner vaner og vaner

Lenke til kommentar

ja, det er jo neste steg i statens oppgave som barnehagetante, nemlig å passe på at ingen spiser for mye.

Man skulle tro at folk var 5 år gammle og måtte beskyttes mot seg selv.

 

Om man vil slanke seg, meg ikke klarer det, så har man enten en fysisk sykdom som endrer stoffskiftet og fordøyingen din, eller så er man rett og slett lat.

 

Slik som Jørgen foss, som sitter på ræva og venter på at noen andre skal ta grep for at han skal bli slank. han krever at det settes opp forbudskilter og lover bare fordi han selv ikke klarer å si stop.

Det er en sykelig trend som invaderer vellferssamfunnet og kommer til å spise oss opp fra innsiden om det ikke gjøres noe med det.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Jeg forstår Jørgen litt .. Hvis vi ser på den formen for teppebombing av sansene vi opplever overalt hvor vi ferdes, så er det lett å tenke seg tanken om at hvis man har litt for mye å dra på, og ikke får til å endre dette kvikt nok, så trenger man en form for trøst, og så er den neste Trailergrillen rett i nærheten

 

vaner vaner vaner og vaner

Men allikevel er det så utrolig mange som klarer å styre seg. Det handler ikke om samfunnet, men individet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Men allikevel er det så utrolig mange som klarer å styre seg. Det handler ikke om samfunnet, men individet.

 

Javel, men er det nå så mange som klarer å styre seg .. Hva med de som må bruke så kalte "slankeoperasjoner"? Får ikke de tilpasset selve magen/fordøyelses-system slik at de ikke klarer å spise store måltider ofte, men må bruke mange små, og betyr ikke det at dermed vil kroppen gi mange gjentatte signaler til hjernen om at "jeg er mett nok", og at det er det som egentlig holder dem i sjakk, ikke deres egen vilje og "kommunikasjon" med kropp og fornuft. Nesten som å amputere den ene hånden til en alkoholiker, fordi han er kjent for å drikke med "begge armene"

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg er så jævla lei av dette fedmepreiket.

"Ååååå det er så synd på oss"

"Alle andre må forstå"

"Fedme er et legitimt livsstilsvalg, jeg liker å se slik ut"

"Jeg er stolt over å være en feit dass som vralter rundt som en pingvin"

"Samfunnet har skylda, jeg er bare en stakkars feit fyr som ikke har noe valg"

"Det er genetikken, ikke det at jeg eter døgnet rundt, og alt for store porsjoner, etterfulgt av litervis med cola og iskrem."

"Trening går ikke for da får jeg så vondt i viljen i ukesvis etterpå"

"Stakkars oss, de slemme burgerking og mcdonalds har skylden, de gjorde dette mot oss, vi har ingen egne valg"

 

Det blir bare så himla stakkarslig, så patetisk og ynkelig.

Alle mennesker har fritt valg, man MÅ ikke ete en hel pizza i slengen, man KAN faktisk nøye seg med en halv pizza, man kan nøye seg med to brødskiver - ikke seks, man trenger ikke drikke 6 liter cola hver eneste dag, man kan faktisk klare seg helt fint uten cola i det hele tatt, og man MÅ faktisk ikke spise iskrem hver eneste dag, potetgull behøver man heller ikke kjøpe når man er på butikken, man kan VELGE å la være.

 

At man føler sultfølelse og HAR LYST PÅ, er ikke det samme som at man MÅ.

 

De mangler rett og slett selvkontroll, og jeg synes IKKE synd på de.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Å krangle om hvorvidt samfunnet eller individed er skyld i et problem er et blindspor. Det sentrale her er at samfunnet er tjent med at problemet løses.

 

Det der er jo tidenes avsporing, feite folk må værsågod ta seg sammen og begrense matinntaket sitt, det er ikke sånn at samfunnet skal løse en dritt, det er ikke VÅRT ansvar å passe på de, de må for svarte svingende bli voksne og lære seg å passe på seg selv!!!

Samfunnet burde ikke måtte betale for deres fedmeoperasjoner, like lite som vi burde betale for naboens kone når hun vil ha silikonbryster.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

 

De mangler rett og slett selvkontroll, og jeg synes IKKE synd på de.

 

Er det kanskje sånn at noen av oss får ut våre frustrasjoner og henter bekreftelser ved å eks. skrive innlegg på soisiale nettsteder, mens andre ikke har den "tøffheten" og tyr derfor til annen type "trøst" og "forståelse". Jeg tror ikke folk er noe verre i dag enn de var "i går" - men jeg tror samfunnet og det å være vellykket/"lik de andre" gjør at vi blir plassert eller plasserer oss selv i tilstander av avmakt, hvor noen tyr til mat, andre til knark, andre til vold, og noen til å bare forlate oss for alltid.

 

Jeg ser ikke så særlig forskjell på de store og de perfekte - de er på en måte to sider av samme saken. Ingen av dem ser for meg ut til å trives med noen av stedene, og dermed er begge to i sine selvvalgte, eller "tvangsplasserte" "fenglser"

Lenke til kommentar

Det er vårt problem, så lenge vi har et offentlig helsevesen, og for den saks skyld bryr oss om hverandre.

 

Og hvordan i all verden skal samfunnet klare å hjelpe overvektige med å slutte å være overvektige? Ansette "treningspoliti" som løper etter tjukkasene med en tazer for å tvinge de til å løpe av seg kiloene?

 

Det som skjer når sånne som Foss flagrer med dobbelthakene er at det insinueres at problemet er i andres hender enn de overvektige selv. Da kan de vralte seg bort til sofaen, spise en pose potetgull og sukke at de håper samfunnet snart tar ansvar for dem, det er jo tross alt ikke deres feil.

 

Hele vinklingen av problemet blir nytteløst når ikke sannheten blir slengt i bordet, uansett hvor utrivelig denne sannheten er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde jeg møtt jørgen foss på gata hadde jeg hatt 2 ord og si til han: Late Faen!

 

Og hvordan i all verden skal samfunnet klare å hjelpe overvektige med å slutte å være overvektige? Ansette "treningspoliti" som løper etter tjukkasene med en tazer for å tvinge de til å løpe av seg kiloene?

Det som skjer når sånne som Foss flagrer med dobbelthakene er at det insinueres at problemet er i andres hender enn de overvektige selv. Da kan de vralte seg bort til sofaen, spise en pose potetgull og sukke at de håper samfunnet snart tar ansvar for dem, det er jo tross alt ikke deres feil.

Hele vinklingen av problemet blir nytteløst når ikke sannheten blir slengt i bordet, uansett hvor utrivelig denne sannheten er.

 

Dødelig bra.

Endret av R3pulsive
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...