Jump to content
Sign in to follow this  
Arodem

– En av de mest kontroversielle seriene noensinne (PS2, Windows, Xbox)

Recommended Posts

Retro Crew tar for seg Grand Theft Auto-spillene i ukens podkast.

[url="http://www.gamer.no/artikler/149940/en-av-de-mest-kontroversielle-seriene-noensinne/"]Les hele saken[/url] Edited by Arodem

Share this post


Link to post
Husker da GTA3 kom ut. GTA1 og GTA2 var kun moro, men i 3ern fikk jeg ganske dårlig samvittighet når jeg slo ned gamle damer, uteliggere og prostituerte med balltre og bil, og stjal pengene deres. Spillet ble såpass "realistisk" at jeg hadde det gøy, men fikk dårlig samvittighet. For eksempel da jeg fikk 110 helse ved hjelp av en hore og så drepte henne. Tegneserie-grafikken i GTA 1 og 2 ga meg aldri de kvalene...:p

Share this post


Link to post
Husker jeg prøvde GTA1 allerede på en Demo som jeg fikk låne av en kompis i tillegg til at jeg lånte Tekken hos han. Tekken forble urørt. Har siden da eid og spilt GTA1, London 1969, GTA2, GTA3, Vice City, San Andreas, Liberty City Stories, Vice City Stories, GTAIV og Episodes from Liberty City.

Spilte GTAIV mens jeg hørte på podcast'n og SELVFØLGELIG er jeg megahypet over GTAV

Foresten så møter man og racer catalina i San Andreas og ikke i Vice City ;)

Share this post


Link to post
[quote name='zyaN' timestamp='1374518524' post='20767120']
GTA: San Andreas er tidenes beste spill, etter min mening selvfølgelig. Fantastisk spill-serie!
[/quote]

Foretrekker Vice City selv men jeg er veldig 80-talls nostalgiker!

Share this post


Link to post
[quote name='mechavelli' timestamp='1374497161' post='20766137']
Elsker GTA Forbrukerombudet og barneombudet vil alltid ødlegge for de fleste....
[/quote]

Først å fremst: Hvis nicket ditt er et ordspill på Machiavelli og Mech Warriors så er det awesome!

For det andre så ja, de har nok misforstått medie ganske ofte og det slår meg alltid at motstandere av vold i spill har en slående evne til å ikke kunne se historien mer en 5 år av gangen. Vold i medier har alltid eksistert og gaming faller inn under samme kategorien og dermed ingen større eller mindre fare enn Marilyn Manson, Twisted Sister, ScarFace etc etc. :-)

Share this post


Link to post
[quote name='Boss-Znakemaster' timestamp='1374521334' post='20767268']
Husker jeg prøvde GTA1 allerede på en Demo som jeg fikk låne av en kompis i tillegg til at jeg lånte Tekken hos han. Tekken forble urørt. Har siden da eid og spilt GTA1, London 1969, GTA2, GTA3, Vice City, San Andreas, Liberty City Stories, Vice City Stories, GTAIV og Episodes from Liberty City.Spilte GTAIV mens jeg hørte på podcast'n og SELVFØLGELIG er jeg megahypet over GTAVForesten så møter man og racer catalina i San Andreas og ikke i Vice City ;)
[/quote]

Lana du med GTA1 noen gang? Hvis ikke så er det fremdeles verdt å prøve! Husker at jeg sjelden har hatt det så morsomt med et spill som da meg og Jostein spillte det sammen

Share this post


Link to post
[quote name='mechavelli' timestamp='1374497161' post='20766137']
Elsker GTA Forbrukerombudet og barneombudet vil alltid ødlegge for de fleste....
[/quote]

Punktum er kjekt i setninger.

Share this post


Link to post
Merkelig at alle jeg hører har et forskjellig navn på de i det første spillet som går på rekke i oransje klær, som man får bonus om man klarer å drepe alle. For meg vil de alltid være "joggegjengen" :p

Share this post


Link to post
[quote name='Sveern' timestamp='1374581370' post='20768904']
Merkelig at alle jeg hører har et forskjellig navn på de i det første spillet som går på rekke i oransje klær, som man får bonus om man klarer å drepe alle. For meg vil de alltid være "joggegjengen" :p
[/quote]

Vi kallte dem mongogjengen, var jo ikke gamle den gangen, men de laget en sånn merkelig lyd så det var mongogjengen xD

Share this post


Link to post
De i oransje klær tror jeg skulle forestille hare krishna-medlemmer, som pleier å ha den typen opptog, men de er sjelden å se i Norge (de har en restaurant på Majorstua).

Jeg har også fulgt GTA siden det første spillet, som fortsatt er utrolig morsomt å spille. Jeg ville ikke protestert om de laget et nytt GTA i 2D og fugleperspektiv, bare med moderne tegneseriegrafikk. Et sånt spill i multiplayer ville vært hysterisk.

De seneste spillene har jeg brukt mest til avreagering. Jeg bryr meg sjelden om historiene og oppdragene i GTA, men synes det er mest interessant å bare cruise rundt, utforske byen og gjøre faenskap. Jeg håper at GTA5 vil være et helt åpent spill fra starten av, for et irritasjonsmoment med serien for min del har vært at jeg må gjøre masse oppdrag for å åpne opp alle områdene, og jeg vil helst slippe det og kunne spille på min måte fra starten. Det virker også fullstendig bisarrt at det å krysse inn i en annen bydel gjør deg til byens mest ettersøkte mann.

Share this post


Link to post
Jeg har aldri brydd meg en døyt om historien i GTA-spillene. Koder for å slå av politi og ultimate destruction spree of fun, DET er det store med disse spillene.:D Dessverre kan man ikke slå av politiet i de nyere spillene, bare senke nivået etter at du har fått dem på nakken...:(

Share this post


Link to post
Husket det vær morsomt å stå på en bru i GTA 1 og 2 når du hadde masse politi etter deg, da det kjørte over hverandre hele tiden og lagde det kaoset på veien. Good times.

Share this post


Link to post
SA var det jeg likte best.
Fordi jeg er super fan av simulator life spill.

Digger at de fokuserer mer på dette og litt rollespill elementer i Gta 5.

Men ser dere ikke liker det og mange andre, så den beste løsningen hadde vert og kunne slå av disse elementene i spillet.

Hadde vert digg om noen kunne lage et skikkelig life spill med like stor by som Gta spillene. kjøpe egen leilighet ala sims bare tredje persons.

Angående de gjeng områdene så må jeg innrømme at det var litt plagsomt. kunne ha forbedret det litt. men digg og kunne ha med seg gjeng folk i bilen.

Share this post


Link to post
[quote name='Realzi' timestamp='1374686772' post='20772743']
SA var det jeg likte best.Fordi jeg er super fan av simulator life spill.Digger at de fokuserer mer på dette og litt rollespill elementer i Gta 5.Men ser dere ikke liker det og mange andre, så den beste løsningen hadde vert og kunne slå av disse elementene i spillet.Hadde vert digg om noen kunne lage et skikkelig life spill med like stor by som Gta spillene. kjøpe egen leilighet ala sims bare tredje persons.Angående de gjeng områdene så må jeg innrømme at det var litt plagsomt. kunne ha forbedret det litt. men digg og kunne ha med seg gjeng folk i bilen.
[/quote]

Du er inne på noe jeg vil ha i et "GTA" spill: Spise, drikke, jobbe for å overleve. Gidder man ikke jobbe kan man alltids rane butikken rundt hjørnet eller banken om man er skikkelig bankraner.
Men dette vil få konsekvenser: vitner som du lar bli igjen kan gjenkjenne deg på gaten, du vil bli etterlyst og du må gjøre litt mer enn bare å vente utenfor en sirkel og bli kvitt wanted-stjernene for å bli frifunnet.
Mafia 1 hadde ganske bra wanted system, Mafia 2 også. Mer realistisk enn GTA ihvertfall.

Share this post


Link to post
Jeg håper de gjør wanted-systemet mer realistisk i GTAV, i det minste at det ikke blir et "magisk" system der politiet har telepatiske evner og du får en wanted-stjerne selv om du knerter folk midt ute i ødemarka, uten vitner og uten at noen rekker å anmelde. Jeg mener at wanted-stjerne burde man kun få hvis:

1. Du gjør noe ulovlig mens en politimann ser deg.

2. Du gjør noe ulovlig og noen ringer politiet

3. Det burde også være mulig å få wanted-stjerner for kriminalitet man begår i skjul, men først etter en etterforskningsperiode og ikke umiddelbart (hvordan skal de vite det er deg?) Det aller beste ville vært om de klarte å bake inn et slags detektiv-system med spor der hvorvidt du blir ettersøkt eller ikke avhenger av hvor flink du er til å skjule sporene dine.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...