Gå til innhold

Marte (24) fengslet i Dubai fordi hun ble voldtatt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er et åpenbart brudd på menneskerettighetene å skulle fengsle mennesker på bakgrunn av gjensidig frivillig sex mellom voksne, tilregnelige, våkne mennesker uavhengig av kjønn eller antall.

Hvis det er så åpenbart burde det jo ikke väre noe problem for deg å peke på hvor i menneskerettighetene dette sikres.

Lenke til kommentar

Godt! Det gleder meg hvis det er sant. Og hvis det er på grunn av UD sitt arbeid skal jeg faktisk applaudere de. Selv om jeg har hardt for å tro at de har løftet en finger. Men overraskelser kan skje.

Når ble det UD sitt ansvar å bry seg om menneskerettighetsbrudd på alle mennesker i hele verden?

Hvis det er så åpenbart burde det jo ikke väre noe problem for deg å peke på hvor i menneskerettighetene dette sikres.

Det er en grunnleggende menneskerettighet for voksne tilregnelige mennesker å kunne ha sex uten å komme i fengsel. At noen lager lover som setter krav til ekteskap er et direkte brudd på dette.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar

Skumlest litt igjennom tråden og har lest at noen har brukt dette som et poeng i denne diskusjonen.

Artig igrunnen, da det er snakk om en voldtekt, ikke snakk om å drikke alkohol eller spise gris!

I mitt hode er en voldtekt en kriminell handling uansett religion, rase, nasjonalitet, legning, osv.

 

Det hjelper ikke når landet der nede har helt andre lover og regler enn det vi har her, og det må man være klar over før man reiser dit og bosetter seg der. Å forvente at norsk lov skal gjelde i arabiske land er i beste fall naiv og i verste fall arrogant.

Lenke til kommentar

Det er en grunnleggende menneskerettighet for voksne tilregnelige mennesker å kunne ha sex uten å komme i fengsel. At noen lager lover som setter krav til ekteskap er et direkte brudd på dette.

Skal jeg linke deg til menneskerettighetene igjen så du kan peke ut hvor denne retten er definert, eller kan du finne linken selv på forrige side?

Lenke til kommentar

Jeg hadde aldri noe planer om å dra til arabiske land pg.a. religionen dems og alle de hjernevaskede menneskene/selvmordsbombere. Jeg trodde dog at Dubai skulle være litt mer "turist vennlig", noe mer ala Las vegas hvor alkohol, strippeklubber, sex utenfor ekteskap er helt vanlig.

Etter å ha lest dette, og om en nordmann som kjøpte en bagett på subway, som fikk høy bot for å spise ute, så frister det ikke lenger. Får heller dra tilbake til Las vegas og gjøre hva man vil, hvor man blir straffet for å voldta folk, og ikke bli straffet som et offer :huh:

Synes ikke synd på dem i det helle tatt hvis turismen faller i fremtiden pg.a. denne saken!

Endret av Iceman22
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Rart at dama ikke satte seg ned med Google i 5 minutter før hun dro til et land av den typen.

 

Det er ikke den første skrekkhistorien jeg har lest om. Og min boikott av Emiratene og omkringliggende herligheter kommer ikke til å ta slutt.

 

Det var sannsynligvis en helt riktig og god dom etter landets lover. Om landets lover er noe å samle på, blir en annen sak.

Lenke til kommentar

Turismen kommer ikke til å falle noe mer pga denne saken enn den har gjort pga alle andre tidligere like saker. Om et halvt år er den norske "boikotten" også over.

 

Dubai har fått seg den største ripen i lakken noensinne.

 

Det som er essensielt i denne saken er at Dubai prøver å fremstå som en overdådig og vestlig stor-by, mens de nå er de stemplet tilbake til middel-alderen igjen, til tross for sine spektakulære byggverk, moteriktige butikker og hyper-moderne infrastruktur inkl. politi-styrken.

 

Aldri før har en slik sak fått så stor oppmerksomhet verden over og for Dubai er dette katastrofalt. De er svært avhengig av turisme og forretningsforbindelser fra utlandet. Det vil nok roe seg i Norge etterhvert, men Dubai, Abu-Dabi eller resten av storbyene i UAE ønsker IKKE å havne i denne situasjonen på nytt.

 

Jeg tror dette vil skape endring. Er UAE så dum at de kjører samme stunt på nytt med en turist eller en utenlandsk statsborger, så er ryktet de har prøvd å bygge opp over flere år fullstendig demolert. Dette vet de og vil nok derfor huske denne langhelgen i flere år fremover, selv om nordmenn og andre vestlige innbyggere tidvis kan glemme denne saken etterhvert.

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Hvorfor gleder det deg at en voldtektsmann går fri?

 

Mannen ble frikjent for voldtekt av rettsvesenet der og ble benådet for det samme som kvinnen, minus falsk forklaring. Syntes du ikke det er merkelig at en mann som angivelig skal ha voldatt en kvinne verken har påført offeret noen skader eller skadet seg selv? Ingen bite- og kloremerker. Ingen tegn til bråk eller krangel på rommet overhodet.

 

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke vet alle sider av saken om hva som har skjedd der nede, men jeg tror vi skal være forsiktige med å konkludere med at hva VG og Dagbladet skriver er fasiten. Disse er i stor grad basert på ei desperat jente på 25 år sine forklaringer og det er ikke gitt at dette er den fulle sannhet. Selv syntes jeg det er noen logiske brister i forklaringene hennes. Marte sa hun fikk gå fordi hun begynte å skrike. Hadde en mann som risikerer dødsstraff latt henne gå på grunn av litt skriking?

 

Personlig tror jeg Marte har drukket seg uforskammet full og gjort noe hun ikke ville gjort i edru tilstand og kalt det voldtekt. Uten å vite hvilke konsekvenser det ville ha for "gjerningsmannen" og seg selv, reagerte hun på den norske måten. Det gikk nok ikke helt slik som hun hadde tenkt. Takk og lov for at fyllekula dems ikke kostet noen livet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har ikke satt meg godt inn i hendelsesforløpet, men man trenger ikke å være rakettforsker for å vite at det er dumt å konkludere i en sak uten å vite alle omstendighetene. Dette gjelder selvsagt begge veier.

 

Mangel på bite- og kloremerker er ikke ensbetydig med 'ingen voldtekt har hendt'.

Kvinne sier at noen annen har voldtatt henne, er heller ikke ensbetydig med at en voldtekt har hendt.

 

Saken er så usikker at jeg blir litt oppgitt over at man tydeligvis har konkludert på forhånd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...