Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

Dette er utrolig alvorlig for meg, for tiden, og ber dere ta dette seriøst!

 

Jeg er en 15 år gammel gutt som nå fullfører 10. klasse. I denne anledning har jeg tenkt å få en slags "ny start" til sommeren.

 

Ett av mine største problem, for øyeblikket, er vekta.

 

Jeg er 180 cm høy, men veier 97 kg! ( ~100 kg )

 

 

Magen vokser seg større og større, og det er noe jeg absolutt ikke ønsker lenger! BMI-en min er 29.9 , ergo, jeg øker sjansene mine for å få Diabetes med 450 % per 10 år!

 

 

 

Jeg sliter med at jeg fort får vondt i akilles ( strekning ) og at jeg har en litt skjør rygg, fra et brudd etter et fall på ski.

 

Hva kan jeg gjøre? Vær obs på at jeg vil antakeligvis drive med andre ting + jobb i denne perioden, og ønsker også å fortsette etter sommerferien.

 

Alle tips er velkomne!

 

 

Vennlig hilsen, meg! :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sagt, kaloriunderskot er eit nøkkelord her, men i staden for å halde fram med å vere i lite aktivitet og ete endå mindre så ville eg heller ha auka aktivitetsnivået; gå ein del turar i skog og mark, sykle, svømme, spele fotball osv, så lenge du er i aktivitet.

Då kan du framleis ete ein del mat og likevel gå ned i vekt, sidan du brukar meir energi per dag. Men du kan sikkert med fordel sjekke ut kostholdet ditt og droppe den usunne maten og erstatte den med sunn mat, f. eks ikkje ete fritert mat, ete meir fisk og mindre kjøtt, og ete meir salat og grønsaker, då det fyller opp magen og hjelper til med å få ein metthetsfølelse.

Lenke til kommentar

Det å kutte ut sukker og legge inn litt mosjon er det første steget ditt. Kutt ut brus, potetgull, sjokolade, smågodt etc etc du skjønner poenget.

 

Dette kan være hardt de første ukene men etter det går det veldig greit. Fun Light saft er en fin erstatning for min del når jeg får lyst på noe som smaker litt søtt uten å faktisk inneholde sukker.

 

Dette i tillegg til å rett og slett spise mindre porsjoner mat og ta deg en joggetur et par ganger i uken er en fin start for å endre livsstilen din.

Lenke til kommentar

Beste du kan gjøre, er å lage en oversikt over hva du spiser per dag (2-3 dager hvor du skriver ned alt du trykker i det) og hvor mye bevegelse du er i. Da vil du kunne identifisere problemet og det gjør det lettere å finne en løsning.

 

Årsaken til at folk går opp eller ned i vekt (fett) er mengden kalori inntatt(mat og drikke) vs mengden kalori brukt(aktivitet + basalforbrenning) Per nå så får du i deg mer kalorier enn du forbrenner i løpet av en dag, dvs opp i vekt og da spesielt fett.

 

Hvis du per nå drikker mye brus og spiser mye snop uten at du er i noe særlig aktivitet, så har du et fantastisk utgangspunkt. Slutt med brus og snop og ta deg en gå-tur hver dag (trenden snudd) Om dette er nok, spør på inntaket ditt ellers.

Lenke til kommentar

Tips fra meg..

Nøkkelen er frokost 07:30 (3 knekkebrød med rapidsalat og kokt skinke)

30 min gå tur etter frokost

mellommåltid 10:00, 15:00, 20:30 (skyr som ett eksempel evt 1 knekkebrød og 1 frukt)

Lunsj 12:30 noe ala det samme som frokost

middag (søk opp tallerkenmodellen)

30 min gå etter middag

 

følg dette i 3 uker og du ser resultater.. selv har jeg gått ned 16kg på de tre ukene men igjen jeg er mye større enn deg.

 

Det handler om hva du putter inn i brødhølet.

kjøp magert pålegg og rapid salat og bruk 1 skive med kokt skinke pr knekkebrød og ikke overdriv.

Lenke til kommentar

Skinke kan du vel ærlig talt overdrive så mye du vil med. Greit å ha enkle regler å forholde seg til, men sjekk næringsinnholdet på kokt skinke. Mye pålegg er det lurt å begrense seg med, men dette har en psykisk side også, så det du faktisk kan spise mye av (salat og renskåret kjøtt er det vanskelig å overspise) bør du ikke legge store, kunstige begrensninger på.

 

Siden trådstarter dessuten går på ungdomsskolen ennå, ville jeg være varsom med å anbefale for ekstreme dietter. Kutt ut sukker (og sukkerlignende. Fint hvetemel er i praksis samme greia) og begynn å bevege deg i hverdagen så er mye gjort allerede der. Husk at tidsperspektivet er resten av ditt liv

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...