Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Knuter i ryggen!


-Just-Me-

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har i mange mnd nå hatt smerter i ryggen som jeg ofte kjenner når jeg ligger på siden, og trekker pusten dypt. Disse har blitt verre de siste mnd, og er slitsomt å ha dem.

 

Trener mye styrke, så kanskje det er det som har gitt meg knuter, selv om jeg ikke kjenner det ekstra under markløft, knebøy eller noen øvelser på trening.

 

Har fått dama til å kna meg på ryggen, og hun sier det at det er veldig store knuter som strekker seg oppover ryggen på begge sidene.

 

Har knuter ca i de områdene som er skravert på et annet bilde fra en annen tråd: http://www.diskusjon...ttach_id=482747

 

Har hørt om å ta en hard liten ball på størrelse med en tennisball som man kan legge seg oppå. Også hørt noe om å smøre på tiger balsam.

Noen andre forslag til hva jeg kan gjøre selv for å få disse vekk?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begge forslagene dine kan fungere. Tennisballer kan ta triggerpunkter som får muskelen til å slappe mer av. Tigerbalsam trigger varme i området og øker blodsirkulasjonen. Det er ikke alltid varme er det som er best. En naprapat kan f.eks finne på å anbefale deg å kjøle ned området med en pakke frossengrønnsaker.

 

Personlig bruker jeg ofte en kombinasjon av varme og kuldekrem samtidig. Virkningen dette har er en slags pumpe-effekt som kan være veldig god. Ashi-behandling med akupunktur kan være effektivt.

 

Langtidsproblemer med ryggmuskler behandler jeg faktisk via nevrologiske reflekser i øret. Det høres sikkert sprøtt ut, men det har kjempeeffekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fra en alternativ kvakksalver til en annen. Hva med å gå til kvalifisert legepersonell istedet..

 

En naprapat gjør som regel en god jobb på muskel og skjelett forårsaket av bl.a. overbelastning, feilbruk og uhell. Flere leger etterhvert som vet det og som også bruker det selv p.g.a mye stillesittende arbeid.

 

Spørsmålet er om man vil ha diagnostisert muskelknuter eller få gjort noe med dem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 5 år senere...
Vel, for min del har det vist seg at det dreier seg om underutvikling av rhomboid musklene. Jeg har alltid trent mye styrke, både rygg og bryst. Derfor falt det meg aldri inn at jeg kunne få problemer knyttet til for sterke brystmuskler i forhold til ryggmuskler.

 

Men det har jeg altså fått. Mest sannsynlig fordi rhomboid musklene ikke nødvendigvis blir veldig godt aktivisert når man gjennomfører standard ryggøvelser som nedtrekk og chins.

 

Rhomboid musklene ligger i tillegg godt gjemt under Trapezius og Latissimus dorsi. Dermed er det vanskelig å se problemet fysisk. Man kan ha en god kroppsholdning, samt en fin, muskuløs rygg, og fremdeles ha underliggende problemer.

 

For min del virker det som at rhomboidene ikke har gjort jobben sin med å trekke skulderbladene tilbake og ned. Da har de andre ryggmusklene måttet steppe inn, som har ført til overbelastninger og spenninger i musklene.

 

Så, for å endelig komme til den magiske løsningen min: spesifikk trening av rhomboids. Har kjørt på med rear delt flyes, samt stående roing på treningssenter 2-3 ganger i uken som tillegg til det normale treningsprogrammet mitt. Ikke nødvendigvis med mye vekt, men kontrollert og med fokus på aktivering av muskelen.  I tillegg har jeg kjørt noen hjemmeøvelser et par ganger i uka (Nummer 1,2 og 5 fra denne linken: https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/rhomboid-exercises#prone-lateral-raise).

 

Har kjørt dette i en 2 måneders tid nå, og problemene er nesten borte. Selvsagt ingen garanti for at dette funker for deg, men er jo helt klart verdt et forsøk. Øvelser som face-pulls kan sikkert og gjøre nytten, men i mitt tilfelle fikk jeg bedre resultater med de andre øvelsene jeg har nevnt her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gammel tråd, men har nettopp begynt å trene litt styrke igjen selv. Kommer til å kombinere styrketrening med svømming en eller to ganger i uka, tror det vil være med på å balansere ut slik problematikk.

 

En annen ting jeg vil nevne er at jeg har jobbet en del år som murer. Den éne gangen jeg gikk til massør for rygg- og nakkemassasje, fikk jeg beskjed om at jeg hadde slike knuter i ryggen. Ble fortalt at massasje er en måte å myke dem opp og holde det i sjakk på. Og det tror jeg på. En litt dyr måte å gjøre det på kanskje, men har en råd kan det kanskje være lurt én eller to ganger i måneden. Om det er nok vet jeg ikke. Kanskje få noen til å gjøre det privat litt billigere.

Lenke til kommentar

Et rimelig alternativ til massasje er skumrulle. Treningssentre har de som regel liggende i nærheten av magetreningsområdet, og jeg har kjørt 3-5 minutter med rulling av ryggen over disse etter endt styrketrening. Det har definitivt bidratt til lindring av plagene, særlig de førstkommende dagene.

 

Har faktisk testet akupunktur og (jeg har testa mye rart over disse årene). Dét var imponerende effektivt, og gav meg en uke med smertefri rygg. Men, da er vi selvsagt igjen på en litt dyr løsning.

 

Problemet for min del har vært at de tingene her er mer lindring av enn løsning på situasjonen. Et par uker med unnasluntring så er problemene tilbake. Skumrullen har forsåvidt fungert godt, for det har ikke kosta meg så mye energi å ta noen minutter med det etter trening. Men jeg er rett og slett for lat til å gå jevnlig til behandling når måneder blir til år osv.

Lenke til kommentar

Fra en alternativ kvakksalver til en annen. Hva med å gå til kvalifisert legepersonell istedet..

 

Og få smertestillende, og kortison? :wallbash:

Eller tenker du de har en magisk pille eller henvisning å komme med?

 

Men vet ikke om dette jeg nå kommer til å nevne hjelper på alt: Har selv hatt en sånn vond i selve korsrygg / og side av korsrygg (nedre ribbein deromkring). Tenker meg at dette er en "hukommelse" fra en skade i ungdom, samt en del stillesitting foran denne forbanna PC-en.

 

Så var jeg i syden og vi hev oss på en sånn salgsekskursjon. Altså hvor billetten for turen var dritbillig målt opp i mot det at man omtrent måtte tvinge seg til å høre på en selger i en time eller lengre. Man kunne velge å stå utenfor mens salgsdama salgspratet. Gran Canaria, de gjorde tur opp til en kaffeprodusent, sånn at også han kunne tjene noen kroner. Greit nok opplegg det, og en får jo en slags opplevelse.

 

Den svenske salgsdama hun solgte alt slags sengeutstyr laget i ullvarer. Også pratet hun ivrig om ullens fantastiske egenskaper. Altså den holder deg hverken for kald, for varm, den transporter bort svette. Svette-borttransporten la hun mye vekt på. Men, jeg kjøpte selvsagt ingenting, men tok til meg forslaget om at ull kan være fantastisk. Det kom jo også en del fraser om hvor helsebringende disse dyre ullproduktene er. Og at man omtrent aldri behøver å rengjøre produktene (den siste der er jo litt snål), men man kunne rengjøre det om man ønsket det for sine egne følelser rundt det med renhet på soverom.

 

Så når jeg kom hjem fikk jeg en god idé. Dette kunne jeg jo prøve ut nesten gratis. Istedetfor å betale for mange spesialvarer som var tilpasset alt slags sengestørrelser til 20 - 30 - 40 tusen kroner.

 

Så jeg kjøpte denne til ca. kr 350. Og det funker faktisk veldig bra. Smertene i korsryggen har avtatt. Så jeg sover på den nattlig uten å unnvike fra det.

 

 

post-30484-0-32961400-1542790538_thumb.jpg

post-30484-0-32961400-1542790538.jpg

Typisk Ikea-vare til ca kr 350

https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/60271376/

 

Pass på å ikke kjøpe syntetisk variant av sauepleddet. Det vil jo ikke gjøre jobben slik ullfiberen kan

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...