Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har ett par spørsmål angående valget av strøm forsyning. På mini-itx sine sider så har de en del psu'er som er noe ala det som bruker i laptopper (ekstern kladd med intern pcb som konverterer til det hovedkort etc trenger). Tenkte du noen gang på å gå for en slik løsning?

Jeg har benyttet meg av denne typen strømforsyning i mitt forrige store prosjekt, "The Radiosphere", og har aldri hat problemer med den. For å ha skikkelig med power lønner det seg nok å gå for 110w utgaven, men denne selges ikke i Norge og det blir temmelig dyrt med 15-1600,- for en PSU! Det kommer jo ann på hva du skal putte inn i maskina av komponenter, kanskje klarer du deg med en 55 eller 80 watts utgave. Gå inn på www.mini-itx.com å klikk deg inn på "Power Simulator" helt nederst i høyre hjørne på forsiden. Der kan du angi hva du tenker å benytte av hardware å du vil få oppgitt hvor mange watt systemet vil trekke under i forskjellige situasjoner.

Det ser ut tal at den eneste formen for slike PSUer å få kjøpt i Norge er

55w PSU, denne er fra Databutikken.com

 

 

 

 

Har du noen tips på gode sider hvor man kan lære seg å lage pcb/print kort ala det du lagde for audio kontaktene og scart pluggen etc? Har egentlig ikke så veldig peiling på detta, men er veldig interesert i å lære det.

DENNE informative guiden finner du på Bit-Tech forumet. Den tar riktig nok for seg "fototeknikken" hvor man overfører designet fra et transparent ark ved hjelp av UV lys på en spesiell type printkort. Dette kan man så "fremkalle" slik at mønsteret kommer til syne. En betydelig lettere metode for å få overført kretsen sin til PCB kortet er å tegne den for hånd direkte på printkortet med tusj (slik jeg gjorde i beQuiet prosjektet), men dette har en tendens til å se litt "grisete" ut. EN tredje, og av meg forutrukket, metode er "laserprintmetoden". Den går ut på at du printer designet ut på en laserprinter pg senere stryker dette med strykejern over på PCBen. Felles for alle disse teknikkene er selve etsingen. Etter å ha fått designet over på PCBen etser man bort det uønskede kobberet fra platen å sitter så igjen med et ferdig printkort.

 

Jeg jobber med en "PCB Guide" og regner med å ha denne ferdig i løpet av en ukes tid. Der vil jeg gå skritt for skritt igjennom hele prosessen, også hvordan man designer selve kretsen på PC. Skal gi deg et pip når den er publisert!

 

 

 

 

.....ser at det har kommet en 1,2GHz versjon av C3 cpu'en. Driver å tegner litt for ett prosjekt.

Få se bilder!!!! :p

Hvis prosessorkraft teller mye for ditt prosjekt kan du eventuelt vurdere et av de nye ITX kortene som støtter P4 prosessoren. Da vil du få et betydelig kraftigere system. Men du vil også ha behov for bedre kjøling.

 

 

 

 

Har du forresten fått satt inn noe TV kort ennå -

Jeg har satt det inn, men sliter en smule med å få lyden til å fungere skikkelig. Jeg regner med at det har å gjøre med min kraftige "trimming" av win98. Men jobber med å løse problemet.

 

 

 

 

og du nevnte en gjennomgang av programvare/setup. Var innom og tittet litt på Lite98 og ser de har kommet med en LiteXP også... noen tanker rundt dette? XP har jo touchscreen support så jeg tenkte å inkludere dette i prosjektet mitt.

Den gjennomgangen sitter jeg å jobber med i øyeblikket, men blir fort litt kjedelig med så mye teori! ;)

 

Jeg vurderer sterkt å kjøpe en lisens til LiteXP også, har ikke angret et sekund på 98Lite! I mitt neste store prosjekt (hysj ikke si det til noen!) planlegger jeg å kjøre netopp en lettversjon av XP. Dette for å dra nytte av all funksjonaliteten og kompatibliteten som ligger i XP, men kvitte seg med alt unødvendig slik at systemet bir så raskt som mulig.

 

 

Håper dette ga svar på noen av spørsmålene dine, ikke vær redd for å stille flere!

 

-Nu er det temmelig sent så dere får unskylde meg hvis det ble litt omstendlig! :D

mvh

 

Audun

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det med SCART-kontakt er ikke noe og ta patent på.

Det er allerede blitt testet ut med SCART-kontakter på hovedkort o.l.

Dette har da gått rett vest, pga. at det er så mange forskjellige standarder over den store kloden.

RCA-kontakter er en bedre idè, men finnes jo allerede på lyd- og skjermkort.

Det med SCART-kontakter er at de er alt for store og man trenger ikke alle lederne, så poenget blir jo egentlig borte.

 

DrSpawn; men det var genialt med SCART, sier ingen ting på det.

Lenke til kommentar
Ikke minst er din selvlagd, og ubeskrivelig mye bedre!

 

Glem heller ikke at for å skaffe hush boksen følger alt innhold med. ikke akkurat billig (6000+)

 

Jeg fikk den ihvertfall ikke billigere...

 

DrSpawn:

Angåede bilder som jeg har laget. Driver fortsatt og tegner litt. Er ikke helt klar for web ennå. Kommer tilbake med mer info snart. (kanskje i en egen worklog :dremel: )

 

:)

Lenke til kommentar

nydelig arbeid! :thumbup:

 

har kjøpt inn deler selv over endel mndr's tid nå, er student igjen så ting tar ting :(

men lurte på om du tittet på denne: pw-70a når du skulle lage boksen din. ville den gitt nok strøm? 120W. selv vet jeg ikke om jeg skal bruke slim dvd spiller, det er veldig dyrt! jeg kommer kanskje med en egen worklog når jeg er igang! :)

Lenke til kommentar
Har desverre ikke mulighet å bestille fra utland, så håper på at det meste også kan skaffes i norge..  :blush:

 

og enda et lite spørsmål: Får en kjøpt slik CF->IDE converter i norge?

ZIEHL-ebm as er et heleiet datterselskap av ZIEHL-ebm AB, de har avdelinger i Oslo og Trondheim. Sjekk ut www.ziehl-ebm.no. Så det du gjør er å bestille igjennom disse, ikke fra utlandet!

 

 

Jeg vet heller ikke hvor Amund kjøpte sitt CF=>IDE konverter, men jeg (Audun) ;) kjøpte min fra CFIDE, riktignok ikke norske men...

Tror nok forslaget til Xell er den beste muligheten til å få tak i slikt i Norge.

Endret av DrSpawn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...