Gå til innhold

På jakt etter stilrent mekanisk tastatur, med Cherry MX Brown eller Blue


Anbefalte innlegg

Tittelen sier vel mye, men la meg allikevel forklare litt nærmere:

 

Med stilrent mener jeg ikke en haug med ekstra makrotaster i tillegg til det ordinære tastaturet. Ønsker et tastatur i full størrelse med numpad og stor enter tast (altså vanlig størrelse i nordisk layout). Bakgrunnsbelysning er ikke noe must. Håndleddstøtte er dog en fordel.

 

Bruker først og fremst PCen til skriving/progging, og gaming i andre rekke. Etter å ha testet Cherry MX red, black og blue, likte jeg blue desidert best, men synes den bråkte litt mye. Har hørt at brown er noe roligere, så tror det er optimalt for meg.

 

Har kikket litt rundt på nett, og synes f.eks. Qpad mk-50 ser supert ut (og med hyggelig pris), men desverre er det bare å få tak i med røde taster fra norske leverandører.

 

Er det noe som vet om det er mulig å få tak i akkurat det tastaturet jeg leter etter norske (nett)butikker? Eller eventuelt hvor bør jeg ellers lete?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lenke til kommentar

Takk for gode tips!

 

Synes spesielt de Filco-tastaturene ser flotte ut, men blir vel fryktelig dyrt når en medregner frakt, toll og moms. Er det med håndleddstøtte på dem, eller mulig å sette det på?

 

Tesoro er jo betydelig billigere, noen som har erfaring med de?

Lenke til kommentar

Det er virkelig fristende. Jeg lener nok mot et Filco-tastatur, for vil kjøpe noe virkelig bra når jeg først investerer i et mekanisk tastatur, men samtidig skulle jeg likt å vist om det er verdt 2,5x prisen til et fra Tesoro.

 

Ellers er jeg fortsatt litt usikker på om Brown eller Blue er riktig for meg. Fikk prøve Qpad mk-80 med blå taster på Lefdal i går, og synes følelsen i det var ulikt noe annet tastatur jeg har prøvd (nå er jeg riktignok bare vant til membrantaster, og har såvidt gamet litt på min brors Steelseries 7g). Er det noen av de store kjedene som selger mekaniske taster med MX Brown i Norge?

Lenke til kommentar

Siden bryterne er like (Cherry MX) er det vel bare finishen på tastaturet og tastesettet som er forskjellig. Utover det skal opplevelsen være forholdsvis like uansett.

 

Jeg kjøpte et tastatur med brune brytere, etter å ha prøvd et SteelSeries 7G. Jeg likte ikke at det ikke var noe tydelig skille mellom en tast som var nedtrykt eller ikke. Jeg liker ikke at det er liniær motstand.

 

Jeg valgte brune over blå for å slippe unna det tydelige høylydte klikket som kommer. Ellers skal det i praksis ikke være noen forskjell på blå og brune. Nå i ettertid lurer jeg på om jeg kanskje skal bestille demperinger et sted også, så det blir litt stillere når jeg klakker ivei på tastaturet.

 

Hvis du vil ha taktil feedback og det ekstra klikket, kjøper du blå. Vil du ikke ha klikk, velger du brune. Vil du ikke ha taktil feedback, velger du sorte eller røde. Jeg likte som sagt ikke sorte selv.

 

Og en annen veldig stor grunn til at jeg valgte Filco er at jeg hater at man skal spare småkroner på å selge tastaturene med nordic layout - skal jeg først bruke 1000+ kroner på et tastatur, vil jeg at det skal ha norsk layout, og jeg betalte gjerne litt ekstra for akkkurat det.

Endret av johanf
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Helt enig med deg i dine tanker rundt lineære brytere. Må bli brune eller blå på meg. Jeg må nok tenkte litt over saken. Med håndleddstøtte og norske taster ligger prisen på ~1200 før moms og toll. Totalt blir det vel om lag 1500, som er noe høyere enn mitt opprinnelige budsjett.

Ser at det er mulig å få tak i Qpad mk-50 med brune taster på nettsiden deres:

http://www.corporate...php?storyid=252

 

Blir vel 750 + moms og toll, godt over hva det koster i Norge med røde. Mulig jeg kjøper katta i sekken hvis jeg går for det, fremfor Filco-tastaturet. Et stort minus på Qpad-tastaturet er løsningen deres for å blokke ut usb- og audioportene som pro-versjonen (mk-85) har.

Endret av jøggZ
Lenke til kommentar

Jeg har et tesoro tastatur med brune brytere, som jeg bruker veldig mye til skriving. Er veldig godt fornøyd med det, og merker veldig godt hvor bra det er når jeg går over til et "vanlig" tastatur i noen anledninger.

 

Eneste ulempen er at tastaturet bråker litt, flere av de andre på lesesalen jeg sitter på har kommentert det (men det har ikke vært kjefting akkurat...).

 

Jeg satt også å vurderte om jeg skulle ta blå eller brune brytere, endte med brune da de blå skulle bråke litt mer, og mekanikken kunne gjøre at raske dobbelt trykk kunne by på noen små problemer (i følge teste til hardware.no, har ikke prøvd selv).

 

Prisen var i underkant av 1000 kroner inkludert moms. Bestillte fra dustin.

Lenke til kommentar

Hva med denne:

Qpad MK-50 med selvvalgte Cherry-taster:

http://www.corporate...php?storyid=252

 

Granted, det blir noe toll og ekstra frakt i tillegg, men MK-serien jeg vil si har en perfekt comfort (kan desverre ikke si det samme om Zowie Celeritas MX Brown...).

Jeg går selv veldig å lurer på å kjøpe nettopp MK-50 MX Brown direkte fra Qpad - skifte ut de stygge svarte tastene, and happy days! :)

 

 

Edit:

Så ikke at det allerede var foreslått. :blush:

Endret av Paladin@LANur
Lenke til kommentar

...og igjen får man bare med Nordic layout. I love my Filco. :D

 

~70kr. (eller hva pundet står i nå) + frakt for 8 taster? Damn! (og jeg trodde WASD var dyre). Og hvor er håndleddsstøtten på overnevnte Filco? Er det også "ekstrautstyr"?

 

*Leser igjennom innleggene på nytt* Se der ja, nesten 400kr. for håndleddsstøtte... Nå skal jeg ikke kritisere Filco (mye), da jeg ikke kjenner kvaliteten dem tilbyr, men jeg vil påstå det skal være en ganske så spektakulær kvalitet for å forsvare den prisen der...

 

For tastatur, norske taster og håndleddsstøtte så er vi oppe i ca. 1500kr. - så kommer frakt, +25% i tillegg (også på frakten) og 117kr. (eller hva enn Posten tar nå for tiden) i forenkelt fortollingsgebyr. Har jeg glemt noe, eller regnet noe feil? Hvis ikke, så kan man få 2stk. MK-50 fra Qpad for den prisen... :roll:

 

Edit:

Alternativt noe slikt:

Office Gel håndleddstøtte for tastatur

http://www.komplett....aspx?sku=631958

 

Vi har en slik i huset, og den er mer enn lang nok for et Logitech Illuminated Keyboard (fullsize).

Endret av Paladin@LANur
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner veldig godt hva du mener, men jeg har hatt mekaniske tastatur før og en av grunnene til at det gikk tilbake til forhandler var at det var nordic layout. Det er ett av de største ankepunktene jeg har når det kommer til dyrere mekaniske tastaturer. Ikke bruker jeg håndleddstøtte heller.

 

Som sagt tidligere så er vel selve bryterne helt like og det er bare finishen på tastaturet og selve keycapsene som er forskjellig. Mitt Filco er knallbra kvalitet og jeg betaler (tydeligvis) gledelig det lille ekstra for å faktisk få et tastatur jeg er 100% fornøyd med. Noe annet ville vært et kompromiss for meg og det er uaktuelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skjønner den. Jeg punget gladelig ut til WASD for å få hvite tastehetter, da jeg ikke kan utstå fargen svart på mitt PC-utstyr (for mørkt og deprimerende å ha rundt seg) - håpløst å se hva som står på tastene i mørket, som av en eller annen grunn er standard på LAN-parties. Og baklys? Joda, sikkert en god ide, helt til det slutter å virke. :nei:

Det var aldri slike problemer på de gode gamle tastebrettene fra IBM and the like.

 

Kan ikke si jeg er særlig fan av nordiske taster (norske er såklart det beste), men siden det er så godt som det eneste som tilbys, så er det egentlig en liten tilvenningssak. :)

Endret av Paladin@LANur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...