Gå til innhold

Trenger hjelp til kjøp av hodetelefoner.


Anbefalte innlegg

God dag! Jeg er vell, for å si det mildt, ganske utdatert om hva som er bra og hva som er dårlig innen denne bransjen. Derfor spørr jeg dere godtfolk om hjelp.

 

Trenger et headset eller øreplugger, samme hva, som skal brukes til musikk og film(70/30). Hører på rock, alt der bortsett fra metal og lignende, rap og pop.

 

Vil helst ha lukket, eller in-ear, for disse vil bli brukt på skole.

 

Prisklasse er egentlig alt under 2500, men såklart, billigere er bedre.

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke sjekk ut Beats. Disse er overpriset enormt i forhold til lydkvalitet og med mindre det viktigste med hodetelefonene er utseendet og en logo så finnes det mange alternativer som gir bedre lyd til lavere pris.

 

Jeg antar at du vil ha hodetelefoner som ikke lekker så mye lyd og dermed er in-ear eller lukkede on-ear/over-ear å foretrekke.

 

Der har du flere alternativer. Beyer Dynamic DT770, T50p, DT1350. Audio Technica ATH-M50. Sennheiser Momentum, HD25-1 II. B&W P3, P5 om du er opptatt av design. I tillegg er det en hel haug med ørepropper.

 

Skriv gjerne hvor viktig portabilitet og lydisolasjon er for deg så blir det kanskje litt lettere å si noe mer konkret.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Personlig så orker ikke jeg å bruke noe annet enn ørepropper når jeg er utenfor husets fire vegger. Muligheten til å putte dem i lommen når jeg ikke skal bruke dem veier veldig mye for meg. Samtidig så skjønner jeg at enkelte ikke har noe imot å gå med et headsett rundt nakken eller å putte det bort i sekken når det ikke er i bruk.

 

Av de jeg nevnte så er DT770 og ATH-M50 blant de største, men samtidig blant de mest populære i sin prisklasse. Hvorvidt de er gigantiske er vanskelig å svare, du får nesten google litt og se på bildene som kommer opp. Personlig så hadde ikke jeg brukt noe så stort som de to på farten, med mindre det skulle være en laaang busstur der jeg skulle sitte i ro.

 

Jeg foreslo bare lukkede konstruksjoner i min forrige post, så med mindre du hører på ganske høyt så bør det ikke forstyrre andre. Noe annet å tenke på når det gjelder in-ear/over-ear er om du skal ta hodetelefonene av og på ofte eller ikke. Sitter du på skolen så kommer folk antaglivis til å prate til deg relativt ofte og da kan det være stress å ta proppen ut og inn av øret hele tiden. Mye enklere med et headsett som sitter på ørene.

 

Om jeg skal i tillegg komme med forslag på ørepropper så kan jeg nevne følgende: Klipsch Custom 3, Logitech UE TF10, Klipsch Image X10, Shure SE425.

Lenke til kommentar

Ligg langt unna Beats om du ikke absolutt vil betale overpris for elendig lyd.

Verdt å prøvelytte i prisklassen du nevner: Focal Spirit one, Klipch X10, Monster turbine, Sennheiser Momentum. Sistnevnte kommer vel helt på kanten prismessig, men leverer svært bra lyd.

 

Vurderer du egen forsterker?

Lenke til kommentar

Kan vell si at i øyeblikket bruker jeg et par iBeats som jeg fikk med telefonen min. Konstruksjonen er grei, bortsett fra at den før ga meg støt. Ikke godt.

 

Så Beats orker jeg ikke.

 

Til E.C: takker mye for all den hjelpen du har gitt meg, og det ser ut som du har mye peiling på dette! Skal se igjennom alle hodesettene og øreproppene du har foreslått.

 

Til Pop: er jo, som jeg sa, veldig nybegynner i dette, og jeg har ingen anelse på hva en forsterker er, hvis du ikke mener en høytaler.

Endret av LizardBuchter
Lenke til kommentar

En forsterker gir deg max utnyttelse av hva hodetelefonene/pluggene dine kan gi. Rett og slett en boks som forsterker signalet og den har gjerne mer funksjonalitet som DAC, equalizer m.m. Sjekk ut FiiO sine produkter om du vil ha bærbar forsterker. Elkjøp har en god dac som er stasjonær, Audioengine.

Lenke til kommentar

Forsterkere kommer i ulike former og fasonger. De kan være både portable og stasjonære. Målet er å gi bedre lyd og utnytte potensialet i hodetelefonene bedre. Istedet for å koble dine hodetelefoner rett til en musikkavspiller (måtte det være PC, mobil eller MP3-spiller) så kan du la lyden gå gjennom en forsterker først.

 

Forsterkere for hodetelefoner starter på noen hundre kroner og går opp til mange tusen.

 

Som nevnt av Pop så vil du mest sannsynligvis komme bort i noe som heter DAC. Enkelt sagt så er dette også en ting som har innvirkning på lydkvaliteten. Alle dine musikkspillere i huset har allerede en DAC innebygd, men den kan være av heller laber kvalitet. Spesielt de som er innebygde i laptoper og annet utstyr som ikke er helt beregnet på mye musikkavspilling.

 

Oppsummert: både en DAC og en forsterker kan øke lydkvaliteten betraktelig. Disse kan ofte fåes i en liten enhet som inneholder begge deler. Prisen kan variere en hel del. De kan være både batteridrevne og av typen som må kobles til strømnettet. Fordel: bedre lyd. Ulempe: koster penger, ekstra "boks" du må dra rundt på.

Lenke til kommentar

Sony MDR-1R god lyd og ser ganske tøffe ut. Ellers er Sennheiser Momentum bra i lydbildet men de er ganske ubehagliget om du har et gjennomsnitts hodet og ører. Om du har lyst til ha iems så er Klipch X10 sterkt å anbefale, tror ikke det fins noen mere komfortable iems der ute.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...