Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den enorme matteassistansetråden


Anbefalte innlegg

38 grader, 6 minutter, og 11 komma 23 sekunder nordlig bredde, 98 grader, 59 minutter og 14 komma 52 sekunder vestlig lengde.

 

Nordlig eller sørlig bredde refererer til ekvator. Ekvator = 0 grader. Begge retninger fra ekvator regnes som positiv verdi, da "fortegnet" fortelles i form av sørlig eller nordlig.

 

Vestlig eller østlig lengde refererer til nullmeridianen som går gjennom Greenwich i London. Også her er begge retninger positive vinkler.

 

Grademålet 360 grader i en sirkel regner jeg med er velkjent. Desimalene uttrykkes i minutter (60-dels grader) og sekunder (60-dels minutter). Sekundene deles videre inn i tidels og hundredels sekunder.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Jeg trenger litt hjelp her.

Oppgaven er som følger:

 

<br>(a-1)/a - 6/(a^2+3a) - (a+1)/(a+3) =<br>

<br>Min utregning har blitt:<br>

<br>(a-1)/a - 6/(a(a+3) - (a+1)/(a+3) =<br>(a-1*(a+3)/(a*(a+3)) - 6/(a*(a+3)) - (a+1*a)/(a*(a+3) =<br>(a-1(a+3)-6-a+a)/(a(a+3) =<br>(a-a-3-6-a+a)/(a(a+3) =<br>(a-a-a+1-3-6)/(a(a+3)) =<br>-9/(a(a+3))<br>

<br>Mens på Wolframalpha blir svaret:<br>

<br>(a-9)/(a(a+3))<br>

 

 

post-23578-0-78739000-1357242700_thumb.gif

 

Hvor er det jeg har gjort feil?

 

Beklager om formateringen ikke er på topp...

Endret av KvitKnekt
Lenke til kommentar

Jeg så at resultatet for 1T og R1 lå klart på privatistweb i dag. 5 i R1, som ventet. Og dessverre fikk jeg 5 i 1T, for tredje gang. Hva må jeg gjøre for sekseren? Ligge ved sjelen min og en nyre? Har klaget.

 

Hei,

 

Klagen er mottatt. Vi sender klagen til klagenemnda, som vil vurdere om den gitte karakteren er urimelig i forhold til eksamensprestasjonen. For at karakteren skal heves, er det ikke tilstrekkelig at besvarelsen kan virke noe strengt bedømt. Vi gjør oppmerksom på at klagebehandling ikke er det samme som ny sensur på fritt grunnlag.

 

Du vil motta et offisielt brev herfra i tillegg til denne e-posten om at klagen er sendt.

 

Det vil i praksis si at om jeg fikk en nazibedømming første runde så hjelper ikke det på klagen?! Vel er det fint at sekseren skal koste, men det får være grenser. Undervisningen på norske skoler er ikke i nærheten av hva som skal til på en eksamen. Sekser på en privatisteksamen svarer mer til en 7 eller 8 som standpunkt. Det skal tydeligvis enormt mye til. Deilig å rase fra seg.

Lenke til kommentar

Øvde selv ingenting, og fikk 6 på eksamen.. Er nok individuelle forskjeller, både i evner, sensor, og eksamen.

 

Nettopp. Jeg gir opp å lese på egenhånd. Jeg trenger tydeligvis undervisning for å få sekseren. Mangler et par seksere for medisin. Hoppet fra 5 til 6 er litt større enn antatt. Du er forøvrig inhabil når det gjelder matte. Det er din greie. :wee:

 

Edit: Dobbelpost.

Endret av 5D6A15
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke undervisningen har mye å si(de fleste lærere jeg har hatt var udugelige). Ansvaret ligger på deg. Du bør ikke lese for mye, bare litt, også rett på oppgaver. Fordi der lærer du mest. Hvis du vil øve mye så bør du gjøre så mange eksamensoppgaver som mulig. Også er det viktig at du forstår alle oppgaver før du går til neste, ellers får du problemer etterhvert. Jeg selv går på vg3 nå og har r2. Når jeg var på vg1 har jeg fått 4 på 1T eksamen (5 i standpunkt). Jeg tok opp 1T nå i høst 2012 og fikk 6. Så det er bare å stå på. Ikke gi opp. Lykke til med medisin.

Lenke til kommentar

Gitt funksjonen f(x) = e^(2x) - 2e^x

 

b) Bruk f'(x) til å bestemme eventuelle topp- og bunnpunkter.

 

f '(x) = 2e^(2x) - 2e^x

 

Det jeg ikke skjønner er hvordan jeg skal lage en fortegnslinje ut av dette. Jeg finner ingen fellesfaktor og har dermed ingen faktorer =/ Noen som kan vise hvordan? :)

 

e^x er ein fellesfaktor. Hugs at e^x * e^x = e^(2x). Det finst også eit alternativ til å lage føreteiknslinje. Fyrst løyser du f'(x) = 0, og så finn du f''(x) for dei verdiane av x der f'(x) = 0. Når f''(x) er negativ for eit ekstremalpunkt, så må ekstremalpunktet vere eit toppunkt. Når f''(x) er positiv, så må ekstremalpunktet vere eit botnpunkt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hint: hva er e^x*e^x?

 

e^2x! Tusen takk :)

 

e^x er ein fellesfaktor. Hugs at e^x * e^x = e^(2x). Det finst også eit alternativ til å lage føreteiknslinje. Fyrst løyser du f'(x) = 0, og så finn du f''(x) for dei verdiane av x der f'(x) = 0. Når f''(x) er negativ for eit ekstremalpunkt, så må ekstremalpunktet vere eit toppunkt. Når f''(x) er positiv, så må ekstremalpunktet vere eit botnpunkt.

 

Tusen takk også! :)

Endret av Inzane-94
Lenke til kommentar

Jeg har en hengslet plate som skal holdes oppe med en demper.

 

Platen er 1.5m x 1.5m, veier 23kg. Demperen er festet nede til en vertikal plate som står 90 grader på den andre når den første platen er lukket og horisontal.

 

Det nedre festet er grovt regnet 20cm fra hengslene, 3-4cm lavere enn hengslene. Det øvre står 40cm fra hengslene på den første plata, kan åpnes grovt 60 45 grader fra horisontalen.

 

Hvor mange newton må demperen ha for å holde panseret oppe når det står 60 grader fra horistonalen.

 

Kan tegne en grov tegning i Photoshop om ønskelig. DONE

 

post-51466-0-79937100-1357516476_thumb.jpg

 

Det er tegnet i 3D i SketchUp, så ikke proporsjonalt som det er tegnet.

Endret av Jakke
Lenke til kommentar

Sliter med to relativt enkle oppgaver :/

 

1. Løs lingningen.

e^x - 6e^-x=1

 

2. En atomreaktor er omgitt av jernmalmbetong (som strålebeskyttelse). Når strålingen har passert x cm av betongen, er intensiteten I=I_0 * e^-0.17x, der I_0 er den opprinnelige intensiteten. Etter hvor mange cm er intensiteten halvert?

Endret av EMpathyXI
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...