Gå til innhold

Sony Xperia Z – Sonys nyeste flaggskip


Anbefalte innlegg

Det er jo erfaringer man etterspør. Og når man spør så virker det som man først må diskutere med de som protesterer på at man spør og så skal man forholde seg til annet slik som dette i etterkant. Da er det ikke enkelt å få ut et godt avveid inntrykk ut fra andres brukserfaring.

 

Jeg spurte fordi jeg ikke vil ha en telefon hvor jeg ender opp med å irritere meg over at jeg må justere skjermen hele tiden for å unngå at fargene på en tv-serie episode blit blasse eller at kontrasten blir dårlig osv. Et eksempel av mange som gjør at man spør og da er det ikke særlig hyggelig å bli møtt med "det du spør om er ikke viktig og bare tull".

 

Så lenge det nevnes som en mulig svakhet med telefonen så er det interesant for de det er viktig for å få mer informasjon på det.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Telenor leverer også med ladekrybbe.

 

Jeg har funnet en bug! :wow: Det er ikke mulig, eller veldig vanskelig, å velge statisk IP-adresse på et kryptert wifi-nettverk. Etter å ha fylt inn passord og klikket på avanserte instillinger og så valgt statisk IP, så havner feltet der man skal fylle inn IP-adressen så langt ned at den dekkes av Avbryt/Lagre :wallbash: og dermed kommer man ingen vei. Det er ikke mulig å skrolle.

 

Mulig det lar seg gjøre ved velge Ingen besktyttelse først, for så å gå tilbake og endre det etter at man har *begynt* på feltene for statisk IP.

Endret av Ursa Major
Lenke til kommentar

Prøver meg på et litt reflektert innlegg ang mobilen. Kommer fra en Samsung Galaxy Note.

 

Førsteinntrykket mitt var veldig bra. Kvalitetsfølelsen er rett og slett super. Er ikke noen kjempefan av alle lukene, men det er en pris jeg lett betaler for at telefonen er vanntett. Glippen mellom glasset og dekselet la jeg ikke merke til før jeg leste det her. Er litt antydninger til støv, men etter en knapp ukes bruk er det jo ikke allverden.

 

Skjermen har vokst på meg. På full lysstyrke er den lysstyrke nok, og fargene opplever jeg som bedre enn på Galaxy Note og min mora S3. Det kan være jeg ikke er spesielt kresen, men innsynsvinkelen får absolutt godkjent av meg. Kan fint lese tekst hvis jeg vinkler den slik at jeg så vidt ser skjermen.

 

Kameraet har jeg ikke testet så mye, men frontkameraet er mye bedre i mørke omgivelser enn det på noten.

 

Blitt veldig glad i appen sociallife som Sony har lagt ved. Gir meg god oversikt over nyheter, facebook oppdateringer og tweets.

 

Akkurat nå viser batteriet mitt 44% og da har telefonen vært i bruk siden kl 08. Her har jeg surfer en god del på 4g og spilt i ca en time. Den blir forresten ganske varm ved hard spilling, men det blir noten også.

 

Savner noen av finessene til samsung, ellers har jeg ikke så mye å trekke.

 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. 5/6 for min del!

Lenke til kommentar

Jeg var å leverte min inn igjen på lefdal i dag. Var lei av at den låste seg og tappet seg for for batteri uten at den ble brukt(med alt av strømsparing aktivert). Fikk heldigvis pengene tilbake uten diskusjon. Jeg tok så turen til Elkjøp for å prøve å skaffe meg et nytt eksemplar. Han som jobbet der kunne fortelle meg at de hadde send alle i retur til leverandør pga mange feil på tlf(De bruker samme lager som Lefdal).

Jeg fikk tak en ny på expert og håper denne er problemfri. Hvis ikke blir den fort returnert.

 

Har forøvrig trivdes veldig godt med tlf den uken jeg har hatt den. Sett bort i fra at den låste seg og hadde problemer med batteriet. Dårlig innsynsvinkel som mange klager på har ikke plaget meg i det hele tatt. Min forrige tlf var en iPhone 3gs som ikke var hadde noe bedre innsynsvinkel. Dette kommer vel kanskje litt an på hva man er vant med. Jeg synest skjermen er fantstisk og virker å være lyssterk nok.

Lenke til kommentar

Tafsa litt på Z'en hos Elkjøp i dag.. Må si det frister veeeeeldig å bytte ut min 2.5år gamle iPhone 4. Det er en ganske stor telefon da, men det er kanskje en vanesak?

 

Hehe, jeg har også en 2,5 år gammel iPhone 4, men har kjøpt Xperia Z nå, sier bare en ting. Størrelse er ikke noe problem og jeg angrer ihvertfall ikke :D;)

Lenke til kommentar

Hehe, jeg har også en 2,5 år gammel iPhone 4, men har kjøpt Xperia Z nå, sier bare en ting. Størrelse er ikke noe problem og jeg angrer ihvertfall ikke :D;)

Enig! Jeg ble i alle fall veldig fort vant til størrelsen. Min gamle 3gs virket mirkoskopisk og ubehagelig i bruk etter et par timer med xperia Z.

Lenke til kommentar

Kjøpte den i dag, som en av de aller første i Haugesundsområdet

 

Leste en del tester før jeg kjøpte den, og den har fått meget god omtale. Min første rene Sony-mobil, og den er konge. Tester nå synk av iTuneslåter og -spillelister mot Mac med programvaren iSyncr. Det fungerer bra. Sony har egen programvare for PC og Mac, men jeg venter foreløpig med å installere den.

 

Telefonen er jo litt stor, men ligger trygt og ganske godt i hånden grunnet sin kantede form. Oppsett av telefonen gikk over all forventning, ikke minst fordi mye er blitt lagret i googleinnstillinger fra før (fra min Samsung Galaxy S3). Dermed ble appene lasted ned, og diverse innstillinger for telefonen ble gjort.

 

Det gjenstår å teste ut musikkspiller (Walkman), radio, dockingstasjon, samt en del andre ting, men inntrykkene så langt er bare positive.

 

Edit:

 

Har nå testet ut musikkspiller, radio og dockingstasjon.

 

Musikkspilleren ga god lyd, men en og annen gang hakket musikken; det er ikke bra! Radioen fungerte meget bra, og jeg synes den tok inn kanaler godt. Dockingstasjonen fungerte også godt, men jeg testet den ikke med funksjonen som starter opp ønsket program, f. eks klokke, når man setter telefonen i dokken.

 

Det eneste jeg absolutt ikke liker, er hvor stygg og fettete telefonen blir når man har brukt den en stund! På grunn av plastbelegget på skjerm og bakside er det ikke så lett å få den pen og blank igjen, uten å måtte bruke en klut. På f.eks iPhone, Samsung Galaxy S3 og Nokia Lumia 920 kan man gni over med håndflaten, så er overflaten blank igjen. Dette burde jo Sony tenkt på.

 

Sony har altså brukt herdet glass med plastfilm over til front- og bakside. Ikke gorilla-glass.

 

Har ikke noen glipe mellom glass og kant, som noen har bemerket tidligere i tråden. I tillegg til at støv kan trenge inn, er det veldig kjekt på en mobil som skal være vanntett. Shame on Sony for sløv kvalitetskontroll. Slikt skal jo lett kunne oppdages.

 

Med hensyn til batteri, har jeg ennå ingen kommentarer, siden telefonen er ny. Batterier pleier generelt å yte bedre etter noen ladinger.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

Da har jeg gjort min første sammenligningstest. For nytt kontra gammelt eksemplar. Der min "første" tappet seg ned mellom 6-8% batteri i løpet an en natt (7,5t) har min nye holdt seg på 100% siden i går kveld(7,5t). Begge testene er gjort med stamina mode aktivert.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som har utsatt mobilen for saltvann? Ser den like bra ut? Slik ser ladepunktene ut på den vanntette VHF'en min etter ca 10 turer på sjøen. Laderen min rett og slett detonerte som resultat. Det ble et kraftig smell og adapteret åpnet seg i ei ca 3mm stor glippe.

 

Godt mulig at punktene på Z er av annen legering, men jeg vil anbefale å ha dette i bakhodet. Kanskje sette på ei tynn stripe av ductape over punktene når man drar på sjøen. Og definitivt ha med en ekstra skvett drikkevann til å skylle av saltlake.

 

post-131485-0-74494100-1363431600_thumb.jpg

Lenke til kommentar
forventet på lager d. 27-03-2013
http://www.proshop.n...paign=pricesite

 

Edit:

Nå har jeg også opplevd at den blir varm rundt NFC-merket, og det selv om jeg har 4g avslått. Den ble varm da jeg brukte kameraet. Batteriet var også varmt da (37 grader), så jeg satte den i dvale og la mobilen fra meg på en kald overflate for å få kjølt den ned.

Endret av Kongeskipet
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Grunnen til at en del apper ikke fungerer til telefonen har jeg funnet ut av. Det er fordi Google Play ikke har huket av for at de fungerer i full HD, og derfor står det at de ikke støttes av telefonen. Laster man derimot ned appene rett til telefonen utenom Google Play, så fungerer det strålende! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Den er plasser diagonalt den ligger mye til høyre kontra stuen/kjøkkenet. Jeg antar at lengden er 12-14 meter.

 

Har nå sjekket og signalet på kjøkkenet er helt nede på 80dBm. Aktiverte da min Apple Timecapsule som er plassert på samme plass som min Zyxel fra telenor. Den var enda dårligere. Hvilket signal har du på kjøkkenet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...