Gå til innhold

Guide: Dette trikset hater nettbransjen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg bruker Unblock-US for amerikansk Netflix. Koster meg $4.99 for tjenesten og de har en veldig kjekk program til PC-en hvor du kan koble opp og ned VPN-tjenesten når det passer deg med et enkelt tastetrykk. Med Netflix til $7.99 koster begge tjenestene omtrent det samme som norsk Netflix men har da muligheter for Hulu og HBO i tilegg.

 

Det er dog noe på norsk Netflix som ikke den amerikanske har men har oppdaget at du kan faktisk logge deg inn i den norske med "amerikansk" abbonement ved å bare slå av VPN. Da får godene fra begge sider av dammen (noen andre som kan bekrefte dette?)

 

I utgangspunktet er det kronglete å endre DNS på iPad hver gang Netflix skal brukes men siden min ruter kringkaster på både 5GHz og 2.4GHz med unike SSID, har jeg endret DNS kun på 2.4GHz slik at jeg kan bare endre nettverket hjemme for å logge meg inn i den amerikanske Netflix og bruker 5GHz for å surfe i Norge.

Lenke til kommentar

Vell det som er kritisk er om du betaler online men her er jo kortnummere kryptert med ssl uansett.

Å bruke et dedikert kreditkort gir også mye sikerhet her.

 

Annen informasjon de fanger opp er det samme som google osv samler så det er ikke et stort problem.

 

Den som hoster en VPN løsning vil jo kunne sniffe trafikken som går over VPN. Det betyr at de kan samle passord, mailadresser, og det er jo mer enn hva google samler...

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke om det er meg eller deg som ikke henger med.

 

De vil kunne sniffe den krypterte trafikken, med andre ord er det trygt.

 

Jeg leste en artikkel om VPN as a service der det ble advart mot uærlige tilbydere. Der ble det pekt på at slike tilbydere kunne kjøre feks men in the middle eller sniffe alt av passord og brukernavn.

 

Skal se om jeg finner tilbake til artikkelen. Btw, nettopp det med sikkerhet er vel noe av årsaken til å kjøre nested VPN?

Endret av mrs.robinson
Lenke til kommentar

Hvor fleksibelt kan man egentlig sette opp VPN mtp på at noen programmer skal bruke det og andre ikke?AtW

 

Man kan bruke programmer som proxifier (betalt programvare, eller seriekoder på nett) hvor du kan sette opp programregler som feks firefox.exe skal bruke proxy A og netflix.exe skal bruke proxy B.

Lenke til kommentar

Det er forskjell på VPN og proxy...

 

@ATW: I linux kan du legge til lister over IP-adressser og -områder som skal gå gjennom VPN, og hvilke som ikke skal det. F.eks. kan du la amerikanske sider eller Netflix IP-range gå gkennom VPN. Litt usikker på hvordan det fungerer under Windows.

Lenke til kommentar

$15 i året? Med hvilke trafikkbegrensninger? Og hvor? :p

 

Atlanta OpenVZ 128 fra quickpacket.

128mb ram, 256mb vswap, 20gb diskplass og 500gb trafikk pr. måned. Fantastisk pakke for medie streaming over vpn. Funker ok for å leke med web applikasjoner også.

Veldig grei service også.

 

Bare husk å be dem enable tun/tap når du bestiller hvis du skal sette opp openvpn :)

Lenke til kommentar

Heh, kanskje jeg bare skal flytte hostingen min dit med det samme. Var jo billig. Har de noen automatiserte oppsett for webserver osv, eller må man gjøre alt fra grunnen av? Har satt opp fra bunnen av før, men foretrekker egentlig ferdig konfigurert webserver og cpanel eller tilsvarende for nettsidebruk.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...