Gå til innhold

2 routere i samme nettverk, oppsett?


Anbefalte innlegg

sånn oppsettet er hjemme nå en stykk kabelmodem, som det er koblet en stykk netgear trådløs ruter til, men den trødløse routeren når ikke ned i kjelleren, så fra routeren til kjelleren går det en kabel- til noe jeg tror heter en hub i kjelleren, og da vidre fra den med kabel til div pc spillebokser i kjellern, mitt spm er da, kan jeg bytte denne huben til en ny trådløs router, slik at jeg også får trådløst nettverk i kjelleren, hvordan blir det da og eventuelt og logge på routeren for innstillinger der, vill ikke den da ha samme adresse som den første routeren? eller åssen løser jeg dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har et lignende setup hjemme.

Først setter du opp det trådløse på routeren i kjelleren til å ha samme SSID og kryptering/passord som den du har oppe, MEN sett fast kanal, og IKKE samme kanal som den du har oppe. Deretter setter du en fast IP-adresse til routeren (som du bør huske på, eller skrive ned et sted, just in case). Du kan også legge inn i routeren oppe at routeren nede (basert på MAC-adressen) skal få en fast IP-adresse fra routeren. Bruk samme iP-adresse på begge disse stedene i så fall. Kabelen fra routeren oppe skal in i WAN-porten på routeren nede. Så må du skru av DHCP-funktionen i routeren nede, slik at det ikke blir konflikt med at det er to routere som prøver å dele ut IP-adresser.

 

Nå BURDE det fungere....

 

Lykke til!

I kjelleren må du skru av DHCP på routeren, og sette fast-IP adresse på den. Enten gjennom

Lenke til kommentar

Kabelen fra routeren oppe skal in i WAN-porten på routeren nede.

Når han kun skal bruke den som et aksesspunkt skal vel kabelen fra LAN til LAN?

 

Og er lite spørsmål som jeg har selv, ikke for å kapre tråden men:

 

 

Jeg skal sette opp det samme selv neste uke, men jeg har en Dual Band-ruter, altså den sender ut to forskjellige nett på 2,4GHz og 5GHz. Den ruteren jeg skal bruke som AP støtter kun 2,4GHz. Da skal jeg kalle SSID for det samme som 2.4GHz-nettet? Og hva skjer om jeg lager to forskjellige SSID? Jeg kan jo lage et som heter "kjeller" hvis enhetene uansett kun skal være der nede? For hvis de heter det samme, blir det vel litt vanskelig å vite hvilken av de to ruterne som enheten kobler seg på?

 

Lenke til kommentar

Bruk ikke samme navn på nettverket oppe og nede. Mac adressen vil uansett være forskjellig, og hvis du har trådløs for eksempel på en mobil så kan den få problemer når det er samme nettverksnavn og forskjellig mac adresse, min google nexus telefon begynnte i hverfall å kødde og skiftet ikke nettverk automatisk, Bedre med to seperate navn mister den kontakt med det første så vil den prøve på neste som den har lagret passord for og er innen rekkevidde. Pcer er nok litt bedre på autoswitchingen enn telefoner.

 

Mitt råd er heller å satse på en god ruter med bra rekkevidde enn flere middels gode. Kjøpte meg en Asus rt-n56u og den har faktisk bedre rekkevidde enn begge routerene som jeg hadde tidligere til sammen. Flere nettverk=mer krøll. Det er i hvertfall min erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...