Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

800 kcal dagen


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan ikke du gjøre alle en tjeneste, å ikke prøve å bidra med noe på diskusjoner hvis du ikke klarer å holde deg objektiv og saklig? Det hjelper ingen, og ihvertfall ikke deg og dine argumenter, at du oppfører deg/skriver som en liten drittunge.

 

edit1: Jeg ville også annbefalt deg å gå på anger-management. det er tydeligvis noe du sliter veldig med.

 

edit2: Relevans av å ha vunnet medaljer i NM i friidrett har dog litt mere relevans i forhold til trening og kosthold enn online poker uansett turnering. Håper du ser det. Og som sagt, eneste grunnen til at jeg nevnte det var at som svar til en annen. Hvorfor du henger deg opp i det til de grader aner jeg ikke.

 

edit3: Jeg kan også avkrefte at jeg hverken har så lav IQ (skrives med store bokstaver, bare så du er klar over det) som en geit, eller at jeg har cp.

Endret av wampster
Lenke til kommentar

Det er typisk olympiatoppentankegang at styrketrening er meningsløst.

Om du har vunnet en del så kan du si hvem du er. Hvis ikke har du ikke legitimitet.

 

Man går ikke fortere ned i vekt enten man trener styrke eller kardio. Det er kostholdet som avgjør dette. De som er uenige i DET utsagnet vet ikke hva de prater om...

Lenke til kommentar

Hvor i postene mine har jeg skrevet at jeg har vunnet? Hvis du leser alt like bra/nøye som du gjør det så er det ikke rart vi har problemer med å komunisere.. Jeg skrev "tatt medaljer". Selv om du selv ikke driver med idrett så håper jeg at du er klar over at både 2. og 3. plass også får medaljer, men av en annen valør enn 1. plassen.

Jeg kan si hvem jeg er når du sier hvem du er og hva du har fått til.

Kan godt ta det på PM om du vil.

Er hverken nå, eller har vært et stort navn innen noen idrett, men som jeg påstod i min post så har jeg tatt medaljer, og klart å hevde meg i NM i flere idretter.

 

Venter fortsatt på linken til styrke vs kardio isolert sett. Er også helt enig i at kostholdet er en veldig viktig brikke, noe jeg heller ikke har sagt noe i mot i noen av mine poster.

 

Og nei, det er absolutt ikke olympiatoppen at styrektrening er meningsløst. Tror du Aamodt, Kjus, Tufte (eller noen andre toppidrettsutøvere for den saks skyld) hadde blitt det de er/var uten "umenskelige" mengder med RÅ styrketrening? Absolutt ikke.

 

edit: og Doofenschmitz, jeg tror du kan mye om kosthold/trening/styrke etc.

Er også enig at det du sier om at styrke + kardio er det absolutt beste (sier seg vel egentlig selv), men isolert sett tror jeg kardio er bedre enn styrke for vektreduksjon. For å beholde muskelmassen kroppen har tilegnet seg ved å slanke seg (enten ved diett eller trening) så er jeg enig at styrke må til (har heller ikke sagt noe i mot tror jeg).

Endret av wampster
Lenke til kommentar

Nei, jeez... begynn å tren! du orker det 3 timer i uka. Man the fuck up!

 

Tren sånn her

 

Knebøy 5x5

Markløft 5x5

Benkpress 5x5

Roing 5x5

Militærpress 5x5

 

Ser ikke helt vitsen med å annbefale en som skal ned i vekt å trene styrke..

Vil du ned i vekt, begynn å gå/jogg (mye). Enkleste, raskeste og mest effektive måten å gjøre det på.

 

Før har det vært kjent at hvis man går (f.eks) 10 km, eller jogger/løper 10km så vil antall forbrente kcal være det samme, ettersom arbeidet man har gjort er likt. Det stemmer dog ikke, nyere forskning viser til at ved høyere intensitet så vil kcal forbruket være høyere enn ved lavere inntensitet, selv om arbeidet man gjør er det samme. Grunnen til dette er at kroppen ETTER man er ferdig bruker lengre/lang tid på å komme seg til "normalen".

 

Så mitt tips er jogg/gå økter.

 

Først nå sier du: For å beholde muskelmassen kroppen har tilegnet seg ved å slanke seg (enten ved diett eller trening) så er jeg enig at styrke må til.

 

les hva du skrev i første posten din som jeg siterte du.. klovn

 

"Ser ikke helt vitsen med å annbefale en som skal ned i vekt å trene styrke.."

Endret av Tom-erik95
Lenke til kommentar

Til tom-erik: Jeg vet ikke om du tuller, eller om du ikke skjønner hva jeg har skrevet jeg.. jeg får ta det ut av kontekst for deg:

"Vil du ned i vekt, begynn å gå/jogg (mye). Enkleste, raskeste og mest effektive måten å gjøre det på." Dette er mens man trener for å gå ned i vekt.

 

Etter så bør man begynne med lett/moderat styrketrening for å beholde/vedlikeholde det man har oppnådd etter slankingen. Håper du skjønner forskjellen på før/mens/etter.

 

Det første er altså mens man holder på å slanke seg, det andre er for å vedlikeholde resultatet man har fått etter man er ferdig.

 

 

Det hadde også vært i din beste interesse å prøve å holde deg til et noenlunde voksent språk.

Lenke til kommentar

igjen, så er det du sier helt på tryne.om man ikke trener styrke når man er på diett vil man miste alt man har av muskler, fordi du gir ikke kroppen noen grunn til å beholde den. man vil ikke oppnå den samme fettprosenten som man hadde gjort om man trente styrke samtidig, og vil også bli det man kaller tynnfeit. til alle dere som leser i denne tråden og lurer på det samme som ts: IKKE HØR PÅ wampster. Han har ikke peiling på hva han snakker om

Lenke til kommentar

Vel, dere tar feil begge to...

 

Man trener styrke for å beholde muskelmassen slik at forbrenningen holdes på maksimalt nivå av hva det ens egen kropp kan opprettholde av forbrenning.

Man svir ikke av seg syke mengder med muskler, men trening over flere måneder akkumulerer eksponensielt tap av muskelmasse slik at etter tre fire måneder uten styrketrening vil føre til et markant muskeltap.

 

Trener man ikke styrke og støtter dette med et høyt proteininntak VIL man miste muskler ved kun kardio.

Noe som forøvrig er sinnsykt. Det belaster kroppen voldsomt å syntesere aminosyrer i form av muskelmasse og kan lede til inflammasjonstilstander i kroppen likt det man ser hos folk med alvorlige sykdommer...

Lenke til kommentar

@ Tom-erik95: Sier jeg det? At man ikke mister muskler?

 

Jeg skriver da vitterlig at man ikke mister muskler som om man hadde MS....

Man mister muskler med en rate som er så lav at en måned uten styrketrening gjør lite med muskelmassen. Etter dette er det dog katabolt å ikke trene styrke med et støttet kosthold.

Endret av Doofenschmitz
Lenke til kommentar

igjen, så er det du sier helt på tryne.om man ikke trener styrke når man er på diett vil man miste alt man har av muskler, fordi du gir ikke kroppen noen grunn til å beholde den.

 

Så ved trening i en til tre måneder uten å trene nevneverdig med styrke så vil man miste alt man har av muskler.. Interressant.

 

Er forsåvidt enig mye/det meste av det du sier Doofenschmitz, så får vel si at jeg muligens har formulert meg litt dumt/feil. Er enig at skal man trene for å gå ned i vekt, eller for å bli i bedre form er en variert trening med kardio og styrke det absolutt beste. Er fulstendig klar over at ved kun kardio trening over lengre perioder vil muskelmassen minske (drastisk). Dog med en person som aldri har trent styrke før vil det være lite muskler å tære av fra starten av, så der vil etter min mening muskeltapet ikke være like stort som "ellers".

Jeg holder fortsatt en liten knapp på kardio fremfor styrke isolert sett dog for frobrenning/vekttap.

 

Og til Tom-Erik.. Ta deg sammen, voks opp. Ihvertfall begyn å oppfør deg. Sånn som du fremstår nå ligner du på et lite barn som får rage-fits ved tastaturet. Og nei, jeg tror definitivt ikke du kan mer/eller i nærheten av like mye som meg om trening/kosthold. Det beviste du egentlig ved å sidestille friidrettsprestasjoner med online pokerspilling i relevanse til trening.

 

edit: orddeling og meg var tydeligvis ikke bestevenner i dette innlegget.

Endret av wampster
Lenke til kommentar

Du bør få i deg vitaminer ved siden av det superdårlige og farlige kostholdet ditt! I det minste før kroppen din blir helt ldelagt og streiker. Også bør du oppsøke hjelp for spiseforstyrrelser for det er det du har fått! Også skal man ikke måle sin innside med andre sin utside... Du kan nå ønskevekta di på en sunnere og bedre måte over litt lenger tid.. Spise i hvert fall 1500 kcal og i hvert fall proteiner og grønnsaker. Og hvis du ser på deg selv som like feit før du begynte når du ser deg i speilet så er det kanskje idealet i hodet ditt du må endre på, og innse at perfeksjon er uoppnåelig.. Damene på tv er operert, fikset på og retusjerte.. Ha realistiske mål og ønsker.

Lenke til kommentar

Jeg skal summere opp hva jeg synes om posten din med tre punkter.

 

1. Du er dum som gjør dette.

2. Hva tror du skjer når du begynner å spise normalt igjen?

3. Hvis du har lyst til å få en bedre helse er ikke løsningen å slutte å spise, men å dra seg ut av huset og trene.

 

 

Lavmål å si at denne personen er dum. Det har ingenting med dumhet å gjøre.

Lenke til kommentar

Spis alltid en tusendel av vekten din i rene proteiner. Veier du 100kg spis 100g rent protein.

Sørg for å få i deg nok vitaminer og mineraler. Drikk mye vann når kroppen din forbrenner så mye fett. Avfallstoffer må ut.

 

Holder du på sånn her i 2 uker til og ikke spiser nok proteiner, så mister du muskelmasse. Det vil du ikke, husk instillingen: Ned i volum, ikke vekt.

 

Muskelmassen du mister kan like godt være biceps som hjertemuskel så gi deg mens leken er god.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...